Møllestien - Aarhus

Aarhus er en super hyggelig by, med den lille kanal der løber igennem byen, hvor der ligger små caféer og butikker ud til. Jeg har været der en gang for 5 år siden hvor min kæreste og jeg var på cykeltur i Jylland, så har jeg været der 2-3 gange i forbindelse med mit arbejde og så har jeg netop været i Århus på en hyggelig mor/datter tur, hvor vi havde cirka 2,5 dag i den skønne by.

Århus kanalen

Hvor skal man bo?


Vi lejede en lejlighed igennem Airbnb.dk. Lejligheden lå 10 minutters gang fra centrum og så var der gratis parkering til bilen. Det var rigtig lækkert. Det fungerede så fint at leje en lejligheden istedet for et hotelværelse. På den måde kunne vi selv lave morgenmad om morgenen og vi lavede også selv aftensmad en enkelt aften. Det er for det meste en del billigere at leje en lejlighed end et hotelværelse. I hvert fald hvis man er mere end 1 person afsted. Vi gav knapt 1.100 kr. for 3 overnatninger til 2 personer.

Hvis man hellere vil bo på hotel, så er der også flere gode hoteller i Aarhus. Jeg har selv tidligere boet på Hotel Ritz og Best Western The Mayor, og begge er ganske udmærkede og har en fin morgenmadsbuffet. Til gengæld vil jeg ikke anbefale at bo på Cabinn, det er billigt, men det er der vist en grund til :-)

Seværdigheder

Hyggelige gamle gader

I området omkring Møllestien og Vestergade finder du nogle gamle og rigtig fine huse. Det øverste billede her i indlægget er netop taget på Møllestien, og det er super hyggeligt lige at gå en tur ned af disse gade. Det må du ikke snyde dig selv for.

Aarhus Domkirke

Århus Domkirke er med sine 93 meter i længden og 96 meter i højden både den længste og højeste kirkebygning i Danmark. Kirken har omkring 1200 siddepladser og den er ganske flot indeni. Kirken er beliggende ved Store Torv og Bispetorv i Aarhus Centrum.

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke

ARoS

Jeg er nok ikke den der går mest op i kunst, men når jeg nu var i Aarhus, så skulle ARoS alligevel besøges. Om ikke andet så for at komme op og gå oppe i regnbuen :-) Da vi var der var der Monetudstilling, så det tiltrak en del besøgende. Vi var dog ret smarte og besøge muséet da de åbnede søndag kl. 9.00, så til at starte med var der ikke særlig mange mennesker. Det kan klart anbefales. ARoS ligger i en rigtig fin bygning, og der er mange forskellige typer kunst. Der er klassiske malerier som man kender i forvejen, f.eks. Monet og Skagensmalerne og så er der kunst som f.eks. kan være et lokale med forskellige farver lys og en masse røg - så det er meget varierende.

Man kan komme helt op på toppen af ARoS og komme ud på tagterrassen der er bygget, her er der en rigtig fin udsigt over hele Aarhus. Man kan også komme et niveau længere op, hvor man går rundt oppe i regnbuen på toppen. Det er ret sjovt at se byen igennem de forskellige farver glas.

Vi brugte i alt 2,5 time på besøget hos ARoS og det koster 130 kr. pr. voksen. Hvis du kommer øst fra Storbælt og har Brobizz, så sørg lige for at tjekke om der er nogle brotilbud. Vi så det desværre først da vi havde været derinde, men man kunne have fået 20 % på entrebilletterne og 60 % på hjemtursbilletten over Storebælt.

ARoS

ARoS

ARoS

ARoS

ARoS

ARoS

ARoS

Ree Park Safari

Ree Park ligger cirka 50 km fra Aarhus, så man skal være i bil for at komme hertil. De kalder sig selv for en moderne safaripark i udvikling. Ree Park Safari strækker sig over et 70 hektar stort, kuperet og naturskønt område med skov og søer. Hele parken er opdelt i forskellige områder såsom Afrika, Asien og Europa og her er der så dyr der passer til de enkelte verdensdele. Dyrene har masser af plads og det er en super hyggelig park at gå rundt i.

Parken går også meget op i at avle og bevare truede dyrearter, og det er også meningen at nogle af de dyr der bliver avlet på sigt skal slippes ud i det fri i de lande hvor de er truede. Bestemt en oplevelse der kan anbefales, og sørg for at købe en billet til en safaritur på savannen, hvor du kan komme helt tæt på dyrene. Det koster 40 kr. og varer cirka 25-30 minutter. Derudover er der fodring af de forskellige dyr i løbet af dagen. Vi var inde og se alle fodringerne på den dag vi var der og de tager omkring 10-15 minutter stykket. Det er bestemt en oplevelse og man får samtidig lidt viden omkring de enkelte dyr fra guiderne.

Ree Park Safari

Ree Park Safari

Ree Park Safari

Ree Park Safari - Næsehorn

Ree Park Safari

Ree Park Safari - ulve

Ree Park Safari - Giraffer

Ree Park Safari - lyserøde pelikaner

Ree Park Safari - Gepard unge

Ree Park Safari

Ree Park Safari - kata lemurer

Ree Park Safari - Kata lemur

Dyrehaven

Lidt udenfor Aarhus ligger Dyrehaven. Dyrehaven er et fint stykke skov, hvor der bor masser af dådyr og der er også en indhegning med vildsvin. Dyrehaven i Aarhus er ikke nær så stor som den der ligger i Lyngby ved København, men til gengæld så kunne man ikke undgå at komme til at se masser af dådyr meget tæt på. Man må gerne have gulerødder og æbler med, som man kan fodre dyrene med, og de kommer gerne hen og spiser direkte af ens hånd. Det var en rigtig god oplevelse, og de børn der var der ude så ud som om de syntes det var helt fantastisk.

Dyrehaven - Århus

Dyrehaven - Århus

Dyrehaven - Århus

Dyrehaven - Århus

Bazar Vest

Når du lander i Bazar Vest så er det næsten som om man er fløjet en tur til syden. Bazaren er fyldt med eksotiske madvarer, tøj og nips. Især var jeg begejstret for udvalget af grøntsager og frugt, der kunne man finde alt hvad hjertet begærer.

Bazar Vest

Bazar Vest

Den Gamle By

Den Gamle By i Aarhus er et frilandsmuseum. Museet er opbygget som en gammel købstad med 75 huse fra 1500 til 1800-tallet samt enkelte småbygninger fra 1900-tallet hentet fra forskellige byer i Danmark. Det er rigtig hyggeligt at gå rundt i den lille by, og se hvordan man levede for mange år siden. Man kan også komme ud og køre i hestevogn, hvis man synes det kunne være hyggeligt.

Den Gamle By

Den Gamle By

Hvor skal man spise?


Jeg vil kun fremhæve et enkelt rigtig godt sted vi var ude og spise, der er generelt virkelig mange spisesteder i Aarhus, både caféer og restauranter. Så man skal nok kunne finde et sted at spise.

Restaurant Pondus

Lørdag aften spiste vi på Restaurant Pondus. Det er en ganske lille restaurant, som ligger lige ud til åen. Der var fuldt hus hele aftenen, og det kan jeg da godt forstå, for vi fik rigtig lækker mad!

Jeg har på fornemmelsen at det er en restaurant man kender, hvis man er fra Aarhus. Da vi kom spørger tjeneren os i hvert fald om vi har været der før, da vi siger nej ser han lidt underligt på os og siger så 'Nå men så er I vel ikke fra Aarhus' :-) Det syntes vi var lidt sjovt. Konceptet minder en del om Madklubbens, hvor der er få retter at vælge imellem og alle retterne hedder noget så sigende som f.eks. 'Torsk + Kål', meget simpelt må man sige. Man kunne vælge en fast 3-retters menu til 275 kr. og da vi var der stod den på følgende:

Forret: Torsk + Kål = Gravad torsk med tynde æblebåde, dildmayonnaise, surkål og malt på toppen. Hertil noget dejligt brød
Hovedret: Lam + Linser = Braiseret lammeskulder, som var fantastisk mørt!, fennikel og så var der nogle linser til som også havde en skøn smag.
Dessert: Blomme + Hø = Blommekompot, panna cotta (hvor fløden var kogt på hø?), marengs og noget mandelkage. En virkelig skøn dessert!

Alle tre retter var meget lækre og hvis jeg kommer til Århus igen er det helt sikkert en restaurant jeg sagtens kunne finde på at komme forbi igen. Da lokalet ikke er så stort vil jeg anbefale at man sørger for at bestille bord - der kom enkelte forbi som der desværre ikke var plads til. Jeg ved dog ikke hvor travlt der er i hverdagene.

Restaurant Pondus - Aarhus

Restaurant Pondus - Aarhus

Restaurant Pondus - Aarhus

Restaurant Pondus - Aarhus

Restaurant Pondus - Aarhus

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.