London - guide


Jeg har været i den skønne by London 2 gange, og det en helt fantastisk by, som er god at tage til når man blot har en forlænget weekend. Jeg har forsøgt at samle lidt tips og billeder til jer i dette indlæg som er blevet til en lille mini guide til London. Jeg håber det kan inspirere dem af jer der selv skal til og afsted på en lignende tur.

Fly til London

De fleste flyselskaber har en rute til London. Det du skal være opmærksom på er at der ligger 3 lufthavne i London og omegn. Heathrow, Gatwick og Luton (som vi fløj til). Du burde kunne finde flybilletter til omkring 500-700 kr. retur pr. person.Transport fra Luton Lufthavn til London

Den billigste transport fra Luton lufthavn til London er med bus. Den billigste bus vi kunne finde på det tidspunkt vi skulle afsted var Greenline Bus 757. En returbillet koster £15 - cirka 150 kr. Køb din billet hos Greenline.co.uk. Billetten er gældende til retur 3 måneder efter første rejse. Du får din returbillet når du går ind i bussen på vej til London. Turen fra Luton til London tager 1-1 ½ time afhængig af tidspunktet du rejser på. Du kan se bussens tidsplan lige her. Når du ankommer i Luton lufthavn holder bussen lige ude foran og bussen kører direkte til Victoria Station i London.

Sådan kommer du rundt i London - nemmest og billigst

Hvis man vil se London kommer man ikke uden om at man skal gå en hel del - det synes jeg i hvert fald ikke kan undgås. Dog er der nogle ting der ligger langt fra hindanden og her kan det være rart at kunne tage bussen eller metroen. Når man skal rejse med det offentlige i London så er det billigst at bruge et såkaldt Oyster Card. Det minder meget om vores Rejsekort.

Du køber et Oyster Card på en af metrostationerne (se efter skilte med underground). Der er selvbetjeningsautomater til købet. Man skal have hvert sit kort, og kan altså ikke rejse 2 på et kort. Når man skal have kort giver man £5 (cirka 50 kr.) i depositum, derudover skal man sætte mindst £5 pund på kortet med det samme. Du kan sagtens sætte godt med penge på fra start af. Inden du rejser hjem fra London sørger du blot for at returnere dit Oyster Card og du får dit depositum og det resterende beløb på kortet retur. Vi fik blot sat pengene tilbage ind på vores VISA kort. Det var ret smart!

London (127)

Når du rejser med metroen koster hver tur £2.30 men på én dag kan du maksimalt komme til at betale £6.40 (såfremt du holder dig indenfor London centrum). Når du rejser med bussen koster hver tur £1.5 og på en hel dag kan du maksimalt komme til at betale £4.50.

Man kan også leje cykler og cykle rundt i London, de fine cykler står overalt i byen. Det fungerer rigtig fint, og man kan aflevere cyklen rundt omkring i byen hvor det lige passer.

London (124)

Hvad skal man se i London?

Borough market

Borough market er et rigtig hyggeligt lille marked, som ligger lige ved London Bridge Station. Der er masser af små boder med mad, frugt, grøntsager, brød og meget mere. Det er bestemt et besøg værd. Læs eventuelt mere på deres hjemmeside.

London (98)London (101)London (102)London (106)London (110)London (116)London (117)

Hyde Park

Hvis det er godt vejr når du er i London så kan det bestemt anbefales at gå en tur i Hyde Park og måske også ligge og nyde solen lidt. Hyde Park er meget stor, men samtidig ret hyggelig. I det ene hjørne af Parken finder du også Speakers Corner, som er ret sjovt lige at tage et smut forbi.

London (56)
London (58)

Sky Garden

Sky Garden er en have på toppen af en høj bygning. Faktisk ligger den på 35. sal med fantastisk udsigt over hele London. Det er ganske gratis at komme op i Sky Garden. Du skal blot huske at booke dit besøg på deres hjemmeside. Når du kommer op i Sky Garden er der en lille café, hvor du kan få en lækker kop kaffe og en kage, hvis du har lyst til det.

London (72)
London (78)
London (79)
London (86)
London (89)

Greenwich Park

Greenwich Park er smuk og du får et skønt udsyn over London fra toppen af bakken. Det er også her Greenwich Observatory ligger, hvis man er interesseret i at se det. Lige ved observatoriet finder du også den 0. længdegrad. Det er her alle længdegrader på jorden regnes ud fra.

London (121)

De obligatoriske

Udover ovenstående så er der selvfølgelig også de helt obligatoriske turistattraktioner som London Eye, Big Ben, Buckingham Palace, London Bridge og meget andet.

London (13)
London (44)
London (47)
London (59)

Oplevelser i London

Musicals

London er kendt for sine mange musicals. Du finder forskellige musicals rundt om på de mange teatre i byen. Vi valgte at købe vores billetter hjemmefra. Vi købte billetter til Mamma Mia! på siden bestoftheatre.co.uk, det var her vi kunne finde de billigste billetter. Vi var på Novello Theatre, som er et gammelt charmerende teater fra 1905. Forestillingen var rigtig god, og den kan bestemt anbefales!

IMG_20150511_222122IMG_20150511_191155

Horse Guards Parade

Hvis du har tid til det, så synes jeg du skal gå forbi og se når der er vagtskifte til hest. Det sker hver dag mandag - lørdag kl. 13.00 og søndag kl. 10.00.

London

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.