Udsigt fra Peters kirken

Udsigt fra Peters kirken

Min kæreste og jeg er netop hjemvendt fra en hyggelig tur til Rom. Vi havde 5 overnatninger i den skønne by, og det var 2. gang jeg fik mulighed for at besøge byen. Jeg har lavet en lille guide til Rom til jer til det som jeg synes der skal fremhæves.

Hvor skal man bo?

Jeg har været i Rom to gange og jeg synes helt sikkert man skal gå efter at på i nærheden af Trastavere, Vatikanet og/eller Piazza Navona. Det var her vi boede sidst, og vi var dejlig tæt på alting. Vi boede lige over broen ved Castle Sant Angelo. Begge gange jeg har været i Rom har jeg ikke boet på et 'rigtigt' hotel, men nok nærmere noget der kan kaldes Bed and Breakfast måske. Det er ganske fint synes jeg. Vi boede på det der hedder Sweet Stay Rome Der er meget prisforskel på hotellerne i Rom. Så start med at finde ud af hvor meget du cirka vil give og søg så i de gode områder og se hvad du kan få. Vi gav knap 3.000 kr. for 5 overnatninger for 2 personer (inkl. lokalskat). Husk at der i Rom altid kommer en lokalskat oveni på 3,50 euro per person per nat.

Når jeg skal finde hoteller kigger jeg altid på flere sider for at se hvor det enkelte hotel er billigst. Her bruger jeg for det meste Hotels.com og Booking.com.Hvad skal man se?

Peters Kirken

Bestemt et besøg værd. Det er den største kirke i Rom og den er helt fantastisk smuk. Sørg også for at tage en tur op i kuplen og få en fantastisk udsigt over Rom. Man kan enten vælge at tage trapperne hele vejen op, så koster det 6 euro pr. person. Eller du kan tage elevatoren for 8 euro pr. person. Da vi er sunde og raske begge to tog vi selvfølgelig trapperne - alle 300 trappetrin! Vær opmærksom på at når man når op til selve kuplen, så bliver trinene meget små og stejle og det er ikke for dårligt gående. Jeg tror dog ikke at elevatoren kører hele vejen op til toppen. Men noget udsigt kan man dog stadig få. Peters Kirken åbner allerede kl. 7.30, så sørg for at komme tidligt inden der kommer for mange mennesker.

Peters Kirken
Peters Kirken
Peters Kirken

Colloseum

Bestemt en af de ting man skal se når man er i Rom. Det koster 12 euro i entré og så kan man gå rundt og imens læse de forskellige skilte, der beskriver hvordan Colloseum blev anvendt i sin tid. Man kan også vælge at få en guidet tour til 5,5 euro eller en audio guide til 5 euro. Det fungerede nu meget fint for os med at læse de fine skilte der stod rundt omkring. Ellers kan man jo eventuelt medbringe en guidebog, hvor der er beskrevet noget mere.

Colloseum
Colloseum

Trevi Fontænen

Et af verdens mest kendte springvand. Det er populært blandt turister at kaste mønter ned i fontænen, da et gammelt rygte siger, at man kommer tilbage til byen en dag, hvis man kaster en mønt over sin skulder og ned i fontænen. Dette indbringer over 1 million kroner årligt som går til Røde Kors og andre hjælpe organisationer. Trevi fontænen er derudover det mest besøgt monument i hele Rom.

Trevi Fontænen

EATALY

Et stort shoppingcenter kun med italienske råvarer, køkkengrej og små restauranter. Der er rigtig mange lækre ting, og det er hyggeligt at gå at kigge på når man er lidt af en madnørd :-) Eataly ligger lidt i udkanten af centrum - men vi gik nu bare derud alligevel. Ellers kører der højst sandsynligt også en bus, eller en taxa selvfølgelig.

eataly, Rom
eataly2, rom
eataly, romeataly, rom

Vatikanet om aftenen

Hvis du bor nogenlunde tæt på vatikanet så må du ikke snyde dig selv for at smutte en tur forbi om aftenen. Her er ikke så mange mennesker, og det hele bliver lyst så fint op. Det er et rigtig smukt syn.

Vatikanet, Peters Kirken

Le Domus Romane - di Palazzo Valentini

For ikke så mange år siden fandt man under Palazzo Valentine resterne af en fantastisk bolig. Der er nu lavet en udstilling som er et møde mellem det gamle antikke Rom og den nye moderne tidsalder. Man går under rundturen på et glasgulv og kan så se ned til udgravningen. Undervejs bliver der fortalt omkring udgravningen og de steder hvor noget mangler eller der skal bruges en smule fantasi til at se hvad det er, der bliver ruinerne genskabt af lyset fra en projekter. Det er en rigtig stor oplevelse at se denne udstilling.


Jeg har set den begge de gange jeg har været i Rom, og jeg var lige begejstret begge gange. Det koster 12 euro pr. person. Man må ikke tage billeder derinde, så jeg vil anbefale jer at gå ind på deres hjemmeside og se de billeder der ligger derinde. De har lukket om tirsdagen, og man skal huske at booke billetter til en engelsk guidet tur. Du kan se hvornår de engelske ture ligger her. Så kan du enten købe billetterne online (som koster 1,5 euro ekstra), eller gå ned til museét og købe dem. Vi købte billetterne om formiddagen og kom så tilbage igen om eftermiddagen.

Le Domus Romane - di Palazzo Valentini

Hvor og hvad skal man spise?

Der er restauranter og små take-away steder overalt i Rom. Jeg vil næsten tro der er flere restauranter end der er i Berlin - og det siger ikke så lidt.

Italienerne er svært glade for pizza og pasta og det kan du næsten få alle vegne. Det er dog ikke altid kvaliteten er i top, så jeg vil anbefale lige at tjekke et par anmeldelser af de steder man ønsker at prøve.

Generelt så synes jeg det hyggeligste sted i Rom er bydelen Trastevere - her er der små snoede gader og masser af små hyggelige restauranter.

Pasta in the making

Vi fik en rigtig god pizza på Da Francesco, den havde en skøn tynd bund, men der var næsten ikke mad nok i én pizza. Så her skal man måske lige overveje en forret.

Da Francesco, Pizza

Vi fik en fin og hurtig pastaret på Pasta Imperiale, som mest er et take-away sted, men med få siddepladser også. Her koster en pastaret kun 5 euro. Og hvis portionen skal være ekstra stor kan du give 2 euro ekstra.

Pasta Imperiale, Pasta Cabonara

Italienerne laver også fantastisk is eller Gelato, som det hedder på Italiensk. Det finde du også næsten på hvert et gadehjørne. Vi var et par gange på Frigadarium, som lå lige rundt om hjørnet fra vores hotel.

Frigadarium - is

Hvis du er i Rom og craver burger så kan The Meat Market anbefales. Her hakker de selv deres kød, og du kan vælge imellem kalv, okse, svinge og kylling. Derudover kan du selv vælge alt fyld der skal i din burger. Det er ret lækkert. Prisen er også rigtig god. Hvis du vælger en burger med en bøf på 150 g så koster den 6,5 euro. Du kan vælge en bøf helt op til 500 g.

The Meat Market
The Meat Market
The Meat Market
The Meat Market

Fries - her får du hvad navnet antyder pommes frites. Det er et lille take-away sted som sælger gode pommes frites med en valgfri sauce til. Vi delte en lille portion, som er 250 gram til 3 euro. Den store er på 500 gram og den aller største er på 900 gram! Så er man altså meget sulten :-)

Fries, Rome

L'orso80
Her spiste jeg en frokost på min første tur i Rom. Her havde jeg nemlig læst at man kunne bestille et udvalg af deres antipasti, som man så kunne dele. Så det var selvfølgelig det vi fik. Der var virkelig mange forskellige slags og det var rigtig lækkert. Jeg vil tro man får omkring 15 forskellige slags.

L'orso80

L'orso80, antipasti

Lindt chokoladebutik og chokoladefyldt croissant

Lov mig at du besøger denne lækre Lindt butik som er fyldt med alle mulige varianter af deres chokolade man kan købe. Derudover har de også en lille café tilknyttet, hvor man kan købe varme og kolde drikke, is og kager. Her vil jeg helt sikkert fremhæve deres croissant med chokolade. Her tager de nemlig en croissant og fylder med lun smeltet chokolade imens du venter - det er SÅ godt! Man kan vælge imellem mørk eller lys chokolade. Men jeg advarer at man skal være meget til chokolade - min kæreste synes den var lige i overkanten, hvilket jeg slet ikke forstår :-)

Lindt
Lindt
Lindt


Campo de Fiori

er et lille marked med lokale produkter, som f.eks. grøntsager, frugt og blomster. Men også tørret pasta, forskellige pestoer og andre saucer er udbredt på markedet. Det et hyggeligt lille marked, som jeg synes man skal slå et smut forbi.

Campo de Fiori
Campo de Fiori
Campo de Fiori
Campo de Fiori
Campo de Fiori

Marked ved Porta Portese

Dette marked er nok som de fleste andre markeder er når man er ude at rejse. Der er desværre ikke rigtig nogle gamle originale ting at se på, det er mere en masse nye ting og rigtig meget tøj, sko og accessories til meget få penge. Hvis man er til den slags skal man smutte forbi. Markedet er ret stort, så det tager lidt tid at komme hele vejen igennem. Bemærk at markedet kun har åbent om søndagen.

Porta Portese

Shopping i Rom

Hvis du er til shopping så er gaden Via del Corso, som starter ved Piazza del Popolo fyldt med butikker. Også gaden Via Cola di Rienzo, som ligger tæt på Vatikanet har masser af butikker til at stille shoppelysten.

Via del Corso

Her får I lige lidt ekstra billeder fra vores tur:

20151121_13290820151121_182458IMG_682020151122_174930

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.