• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Hjemmelavet tærtedej

Louisex
Ændret: maj 3, 2021 · Udgivet: jan 3, 2015 af Louise Dam · 12 Kommentarer

 
ddab b

En lækker hjemmelavet tærte kan være helt fantastisk tilbehør, eller den kan være centrum for aftensmaden med blot en salat som tilbehør. Men fælles for alle de dejlige tærter man kan lave er, at det kræver en god tærtedej. Jeg laver oftest tærter når der skal ryddes op i køleskabet. Det mest smager bare godt når det kommer i en tærte med lækkert ægge/ostefyld over. Ofte så bliver det med enten kylling eller laks som hovedingrediensen og så spiller spinat ofte også en stor rolle i mine tærter. Men brug det fyld du lige har lyst til, og prøv dig bare frem. Det kan næsten ikke gå galt :-)

piskeris Grullo

Hjemmelavet tærtedej

4.75 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 stk.
Forb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 50 g grahamsmel eller rugmel
  • 350 g (reklamelink)hvedemel
  • 150 g blødt smør

Sådan gør du
 

  • Rør vand, salt og grahamsmel eller rugmel sammen enten i hånden eller i en røremaskine.
  • Tilsæt hvedemel og det bløde smør.
  • Ælt til alle smørklumper er væk og dejen har samlet sig.
  • Lad dejen hvile på køl i cirka 1 time (så er den lettere at rulle ud)
  • Del dejen i to lige store stykker.
  • Drys lidt mel på bordet og rul hver del ud med en kagerulle.
  • Beklæd to tærteforme med dejen.
  • Den dej der stikker ud over tærtedejen ruller du henover med kagerullen så du får en helt fin kant. (se billede).
  • Prik huller med en gaffel i tærtedejen.
  • Forbag tærtedejen ved 200 grader i cirka 10 minutter-15 minutter.
  • Tilsæt det ønskede fyld og bag tærterne færdige i ovnen. Det tager cirka yderligere 20-25 minutter.

Noter

Opskriften er fra Rikke Grybergs bog "Byens bedste brød & kager".

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 1266 kcal | Kulhydrater: 153 g | Protein: 22 g | Fedt: 63 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
Opskrift på hjemmelavet Tærtedej

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Trine skriver

    november 13, 2017 at 5:33 pm

    Hejsa, kan man lave dejen dagen før og så bare have den i køleskabet indtil den skal bruges? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 16, 2017 at 7:27 pm

      Ja, det tror jeg godt du kan :-)

      Svar
  2. Anne-Grethe skriver

    september 27, 2016 at 11:28 am

    Kan man bruge sigtet speltmel el fuldkornsmel, istedet for grahamsmel/rugmel?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2016 at 10:25 pm

      Ja det tror jeg sagtens du kan.

      Svar
  3. beldwin skriver

    september 15, 2015 at 4:38 pm

    Start med at bland mel og smør sammen. En tærtedej skal æltes så lidt som muligt, ellers risikerer du at dejen trækker sig sammen under bagningen...

    Svar
  4. Rikke Jeppesen skriver

    februar 16, 2015 at 11:03 am

    Hej - lækker opskrift. Kan man fryse dejen ned som en kugle - så man kan optø den og bage den, når man skal bruge den?
    Mange tak fra Rikke

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 16, 2015 at 10:17 pm

      Hej Rikke
      Jeg har faktisk frosset en kugle dej ned, men jeg har ikke prøvet at tø den op endnu. Men jeg regner med at man kan :-)

      Svar
    • Bodil skriver

      januar 17, 2016 at 7:15 pm

      Man kan også trykke dejen helt flad i posen, så er den hurtigere at tø, og den fylder ikke så meget i fryseren

      Svar
      • Louise Dam skriver

        januar 17, 2016 at 7:42 pm

        Tak for tippet! Det gør jeg faktisk også når jeg fryser kød ned.

        Svar
    • Bente staub skriver

      november 08, 2016 at 1:22 pm

      Jeg har nu prøvet at fryse min dej det er bare fantastik og brugte ingen mel, jeg lavede de lækkers tærter af en ørred og resten i køleskabet

      Svar
      • Louise Dam skriver

        november 09, 2016 at 7:17 pm

        Skønt at høre!

        Svar
4.75 from 4 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.