• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Hjemmelavet tærtedej

    Udgivet: jan 3, 2015 · Opdateret: maj 3, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    ddab b

    En lækker hjemmelavet tærte kan være helt fantastisk tilbehør, eller den kan være centrum for aftensmaden med blot en salat som tilbehør. Men fælles for alle de dejlige tærter man kan lave er, at det kræver en god tærtedej. Jeg laver oftest tærter når der skal ryddes op i køleskabet. Det mest smager bare godt når det kommer i en tærte med lækkert ægge/ostefyld over. Ofte så bliver det med enten kylling eller laks som hovedingrediensen og så spiller spinat ofte også en stor rolle i mine tærter. Men brug det fyld du lige har lyst til, og prøv dig bare frem. Det kan næsten ikke gå galt :-)

    piskeris Chestnut

    Hjemmelavet tærtedej

    2 stk.
    Forb. tid 2 t
    Samlet tid 2 t

    Ingredienser

    • 2 dl vand
    • 1 tsk salt
    • 50 g grahamsmel eller rugmel
    • 350 g hvedemel
    • 150 g blødt smør
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Rør vand, salt og grahamsmel eller rugmel sammen enten i hånden eller i en røremaskine.
    • Tilsæt hvedemel og det bløde smør.
    • Ælt til alle smørklumper er væk og dejen har samlet sig.
    • Lad dejen hvile på køl i cirka 1 time (så er den lettere at rulle ud)
    • Del dejen i to lige store stykker.
    • Drys lidt mel på bordet og rul hver del ud med en kagerulle.
    • Beklæd to tærteforme med dejen.
    • Den dej der stikker ud over tærtedejen ruller du henover med kagerullen så du får en helt fin kant. (se billede).
    • Prik huller med en gaffel i tærtedejen.
    • Forbag tærtedejen ved 200 grader i cirka 10 minutter-15 minutter.
    • Tilsæt det ønskede fyld og bag tærterne færdige i ovnen. Det tager cirka yderligere 20-25 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fra Rikke Grybergs bog "Byens bedste brød & kager".

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk.
    | Kalorier: 1266 kcal | Kulhydrater: 153 g | Protein: 22 g | Fedt: 63 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.67 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
    Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
    Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
    Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
    Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
    Opskrift på hjemmelavet Tærtedej
    Opskrift på hjemmelavet Tærtedej

     

    Skrevet af: Louise DamKategori: Aftensmad, Madtærter, Tilbehør til aftensmaden

    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet vaniljesukker
    Bananpandekager kun med æg og banan »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Trine

      november 13, 2017 at 5:33 pm

      Hejsa, kan man lave dejen dagen før og så bare have den i køleskabet indtil den skal bruges? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        november 16, 2017 at 7:27 pm

        Ja, det tror jeg godt du kan :-)

        Svar
    2. Anne-Grethe

      september 27, 2016 at 11:28 am

      Kan man bruge sigtet speltmel el fuldkornsmel, istedet for grahamsmel/rugmel?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2016 at 10:25 pm

        Ja det tror jeg sagtens du kan.

        Svar
    3. beldwin

      september 15, 2015 at 4:38 pm

      Start med at bland mel og smør sammen. En tærtedej skal æltes så lidt som muligt, ellers risikerer du at dejen trækker sig sammen under bagningen...

      Svar
    4. Rikke Jeppesen

      februar 16, 2015 at 11:03 am

      Hej - lækker opskrift. Kan man fryse dejen ned som en kugle - så man kan optø den og bage den, når man skal bruge den?
      Mange tak fra Rikke

      Svar
      • Louise Dam

        februar 16, 2015 at 10:17 pm

        Hej Rikke
        Jeg har faktisk frosset en kugle dej ned, men jeg har ikke prøvet at tø den op endnu. Men jeg regner med at man kan :-)

        Svar
      • Bodil

        januar 17, 2016 at 7:15 pm

        Man kan også trykke dejen helt flad i posen, så er den hurtigere at tø, og den fylder ikke så meget i fryseren

        Svar
        • Louise Dam

          januar 17, 2016 at 7:42 pm

          Tak for tippet! Det gør jeg faktisk også når jeg fryser kød ned.

          Svar
      • Bente staub

        november 08, 2016 at 1:22 pm

        Jeg har nu prøvet at fryse min dej det er bare fantastik og brugte ingen mel, jeg lavede de lækkers tærter af en ørred og resten i køleskabet

        Svar
        • Louise Dam

          november 09, 2016 at 7:17 pm

          Skønt at høre!

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her