Miniguide til Dresden


Dresden er en mellemstor by beliggende i det østlige Tyskland cirka 50 km fra den tjekkiske grænse og cirka 100 km fra den Polske grænse. Dresden ligger lige i et knudepunkt af de tyske motorveje nummer 4, 13 og 17, som er meget benyttet når folk fra det nordlige Europa rejser syd-øst på i bil. Derfor vil de fleste nok mest kende byen, som en transitby, hvor man tager en enkelt overnatning inden turen gå videre syd eller øst på. Gennem byen løber den cirka 1.000 km lange flod Elbe som de lokale blandt andet bruger til forskellig vandsport. Sørg for at opleve Dresden om aften, da byen især er super hyggelig på denne tid.

Total ødelæggelse ved 2. verdenskrig

Dresden
Historisk set er Dresden kendt for at være en af de byer, der meget sent i 2. verdenskrig, blev sønder bombet. Blot få måneder inden Tyskland overgav sig til de allierede styrker blev byen, som praktisk taget var uden militær betydning, overfløjet af bombefly og bombet til total ødelæggelse. På grund af placeringen dybt inde i Tyskland havde Dresden ellers sluppet relativt godt gennem krigen. På trods af denne massive ødelæggelse er Dresdens centrum gennem de seneste mange år blevet genopbygget i en rigtig hyggelig stil.

Restauranter

Restauranter i Dresden
Dresden er på mange måder en flot og pæn by, der byder på rigtig mange, både små og store, restauranter og caféer. Særligt det indre Dresden også kaldt Inner Altstadt eller, oversat til dansk 'den indre gamle by', byder på mange hyggelige spisesteder. Der findes restauranter, der tilbyder mad fra alle verdenshjørner, alt fra japansk, indisk, vietnamesisk, italiensk, amerikansk til selvfølgelig det tyske køkken med Wienerschnitzel med pomfritter. Om sommeren er der rig mulighed for at sidde udenfor og om vinteren kan man sidde inde i de generelt meget hyggelige lokaler.

Frauenkirche

Frauenkirche, Dresden
Frauenkirche, Dresden
Midt i Inner Altstadt ligger den store og utrolig flotte Frauenkirche. Kirken var én af dem, der blev hårdt ramt af ødelæggelsen under krigen, men den er senere blevet genopbygget med brug af de oprindelige materialer. Det er både muligt at komme ind i kirken og se de flotte dekorationer på væggene og hvis vejret tillader det, er det også muligt at komme op i det 67 meter høje kirketårn, hvor der er en 360 graders udsigt over hele Dresden og omegn. At komme op i kirketårnet koster 8 EUR pr. person og det er absolut pengene værd.

Altmarkt Gallerie

Billede 5
Midt i Dresden ligger der også et meget stort indkøbscenter med alle de traditionelle butikker såsom H&M, Apple Store, Lacoste, Zara, diverse sportsbutikker osv. Centeret hedder Altmarkt Gallerie og er bestemt et besøg værd.

Vandretur - 50 km fra Dresden

Vandretur - 50 km fra Dresden, Sächsische Schweiz

Vandretur - 50 km fra Dresden, Sächsische Schweiz

På grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet ligger nationalparken, som hedder Sächsische Schweiz. Parken, der ligger cirka 50 km fra Dresden er et naturskønt bjergområde, hvor der er utallige muligheder for udflugter på de mange meget vedligeholdte vandrespor. Parken har også en sporvognsbane, som kan fragte personer gennem dalen – perfekt hvis man er ældre og svagt gående eller har små børn med. Generelt er parken en perfekt mulighed for en dagstur ude i naturen.

Julemarked

Julemarked i Dresden
I ugerne op til jul er der flere steder i Dresden opstillet hyggelige julemarkeder, som byder på gløgg og andre lækkerier, der hører sig julen til. Julemarkeder er en traditionel og populær ting i Tyskland og markederne i Dresden lever absolut op til forventningerne om hvordan sådan et marked skal være – hyggelige og fulde at rigtig julestemning.

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.