Popcorn er en helt fantastisk lækker snack, som næsten er obligatorisk til en god film i sofaen. Der er mange der er gået væk fra at poppe de små gule majskorn selv. Istedet bliver der i stor stil købt mikroovnspopcorn. Men nu lader det til at mikroovnspopcornene er i en emballage, som ikke er helt så god for dig. Den indeholder flourerede stoffer, som er under mistanke for at være hormonforstyrrende og kræftfremkaldende. Det kan du læse meget mere om her.
Hvis du ikke har så meget lyst til popcorn med hormonforstyrrende stoffer, så er der heldigvis en anden måde du kan lave dem på og det er ikke meget mere besværligt end i mikroovnen. Du kan nemlig lave popcorn på den helt old-school måde - i en gryde! Det er faktisk ret sjovt og fascinerende at stå og se på de små korn der popper lystigt derudaf. Jeg er sikker på børnene vil synes det er utrolig sjovt at være med til.
For at lave hjemmelavede popcorn skal du kun bruge 3 ingredienser. Olie, salt og popcorn majs. Det er vigtigt at du køber popcorn majs, som er en speciel sort som kun kan bruges til at lave popcorn af. De kan købes i de fleste supermarkeder og grønthandlere. Udover at det faktisk er ret nemt at lave, så smager de også bare bedre end dem du laver i mikroovnen.
Popcorn
Ingredienser
- 1 dl popcorn majs
- 2 spsk (reklamelink)smagsneutral olie
- Salt
Sådan gør du
- Hæld olie og popcorn majs i en stor gryde - majsne må ikke ligge i lag.
- Tænd for gryden på høj varme.
- Så snart popcornene begynder at poppe sættes låget på.
- Lad popcornene poppe løs - og løft gerne lidt på låget engang imellem så noget af dampen kommer ud - det gør dem mere sprøde. Men pas på der ikke springer popcorn ud over det hele :-)
- Når de stopper med at poppe ryster du gryden lidt så eventuelle upoppede korn også poppes.
- Sluk for varmen og fjern låget.
- Hæld de færdige popcorn i en stor skål og drys med salt. Servér dem med det samme, mens de stadig er varme.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamKategori: Fødselsdag, Snacks
Comments
No Comments