Tips til kørsel og billeje i Japan

Tips til kørsel og billeje i Japan


Vi synes at roadtrips er en fantastisk måde at rejse på, og man får set så meget af et land på kort tid. Samtidig kan man nemt have sin bagage med rundt i bilen. Så det var også det vi valgte da vi besluttede vi skulle besøge Japan. Flere nævner at man kan rejse med Shikansen, som er Japans lyntog, som kører med cirka 300 km/t. Men vi foretrækker fleksibiliteten ved at have en bil – især når man skal ud til afsides beliggenheder. Generelt er det ret nemt at køre bil i Japan, selvom det selvfølgelig er anderledes end i Danmark og der er mange nye indtryk man skal forholde sig til i starten. Men de kører rigtig pænt i Japan og tager meget hensyn til hinanden på vejene. Det er sjældent man oplever nogen der møver sig ind foran eller lignende. Man skal selvfølgelig lige vende sig til at køre i venstre side af vejen, men det tager ikke mere end et par dage at vænne sig til det.

Efter at have kørt rundt i Japan i cirka 3 uger har vi lært en masse vi ikke vidste inden vi tog afsted. Her får I derfor alle vores gode tips til at køre i bil i Japan.

Internationalt kørekort

Sørg for at have et internationalt kørekort med. Det er blot en oversættelse af dit danske kørekort så japanerne kan forstå det. Du skal stadig have dit danske kørekort med. Det er obligatorisk at have et internationalt kørekort når du skal leje en bil de fleste steder. Du få det internationale kørekort lavet hos Borgerservice – det koster cirka 25 kr., hvis du allerede har et billede.

Tips til kørsel og billeje i Japan
Tips til kørsel og billeje i Japan

Leje af bil i Japan

Vi lejede vores bil igennem Rentalcars.com (affiliate link), her kan man få siden vist på dansk og de viser priser for flere forskellige udbydere. De har også dansk kundeservice, hvis man får brug for hjælp til bestillingen. Vi bestilte vores bil til afhentning hos Times Car Rental, og det fungerede rigtig fint, også selvom manden der skulle udlevere bilen ikke talte et ord engelsk :-) Inden du får bilen skal du underskrive nogle papirer og de skal have kopi af dit pas, kørekort og internationale kørekort. Når du får din bil skal du gennemgå den for skræmmer, som de så noterer. Hvis noget bliver overset kan du komme til at hæfte for skaden.

Tips til kørsel og billeje i Japan

Parkering

Når man kører i bil ud til de forskellige attraktioner så kræver det selvfølgelig også at man kan parkere sin bil ved stedet. Nogle steder er parkering gratis og andre steder koster det penge. Fælles for dem alle er dog at der næsten altid står en og vil vifte dig ind på en parkeringsplads, som er dyrere end hvad du ellers kan få den til. Kør derfor altid forbi disse parkeringspladser og se om du ikke kan finde en billigere plads, eller måske endda gratis. Ved Tojinbo oplevede vi at den første parkeringsplads kostede 500 yen og her stod en mand og viftede med arme og ben. Vi kørte så videre og havnede på en gratis parkeringsplads, som endda lå helt ned til attraktionen.


Betalingsveje (Toll roads)


Når du kører på disse veje skal du betale en afgift, og det kan godt gå hen og blive en ret dyr affære. Det er ikke ualmindeligt at en tur på under 100 km kommer til at koste 3.500 Yen – cirka 200 DKK. Så det kan godt blive dyrt hvis man skal køre langt på sin ferie. Så dem vil vi anbefale at man som udgangspunkt undgår. Fordelen ved disse veje er at her må du køre stærkt, og med stærkt menes 80 km/t :-).

På de almindelige og gratis veje må du køre mellem 40 og 50 km/t for det meste, men Japanerne kører ofte hurtigere. Der bliver kørt mere efter forholdene end efter tavlerne. Det betyder også at man godt kan komme ud for at køre 60-70 km/t, hvor man kun må køre 50 km/t. Her kan man så vælge at følge med resten af trafikken, eller at overholde fartgrænserne. For det meste valgte vi den første mulighed.

Man kan nemt undgå betalingsvejene ved at vælge på GPS’en at man kun vil køre på lokale veje eller undgå toll roads. Hvordan det ser ud afhænger lidt af din GPS.

For os gør det ikke noget, at køre på de mindre veje for at undgå betaling. Det er klart det tager meget længere tid at komme frem, men man ser meget mere af landet, hvis man undgår motorvejene (express ways). Sørg for at køre på de helt små veje, så du kommer forbi de små landsbyer, med rismarker ud til vejene.

Tips til kørsel og billeje i Japan

Bilerne

Alle Japanere kører i meget små biler. Der er mange veje, som er meget små og det anbefales derfor også at man lejer en lille bil. Det kan blive besværligt for dig at komme rundt og parkere med en stor bil.

Tips til kørsel og billeje i Japan

Trafiktavler

Trafiktavlerne i Japan har internationale tegn, men teksten er ofte på japansk – men det er ikke svært at finde ud af, hvis man blot ser på tegnene og ignorerer teksten. Men selvfølgelig kan man godt støde på tavler hvor der bare står en masse på japansk, og så er der ikke andet at gøre end at håbe det ikke var noget vigtigt :-)

Tips til kørsel og billeje i Japan

Benzintanke

Når du skal tanke skal du være opmærksom på, at det er meget få steder, hvor man selv tanker, som i Danmark. De fleste steder står der en mand klar til at tanke for dig, og du skal blot blive siddende i bilen imens. Han kommer så med regningen og du betaler direkte fra bilen.

Langs de lidt større veje, som ikke er betalingsveje ligger der masser af restauranter og supermarkeder.
Generelt kører Japanerne rigtig pænt og tager hensyn til hinanden. Der er næsten ingen der kører rigtig stærkt eller kører aggressivt.

Tips til kørsel og billeje i Japan
Tips til kørsel og billeje i Japan
Tips til kørsel og billeje i Japan
Tips til kørsel og billeje i Japan
Tips til kørsel og billeje i Japan

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.