Hjemmelavet æblemost smager sindsygt godt! Det er så meget bedre end hvad man kan købe i butikkerne, også selvom du køber en god variant. Den hjemmelavede æblemost har en skøn og fyldig smag og så en den også lidt tyk og fyldig i konsistensen. For at du kan lave en hjemmelavet æblemost har du brug for en æblepresser. Vores er købt i Bauhaus og kostede vist omkring 400 kr. Normalt skal man også have en kværne, som man kværner æblerne i inden de kommer i presseren. Men vi brugte bare foodprocessoren og rev æblerne groft inden de kom i æblepresseren. Det fungerede helt fint. Vi hentede vores æbler på en frugtplantage, det kan du læse mere om lige her.
Æblemost - æblejuice
Ingredienser
- 6 kg danske æbler, f.eks. Aroma
- 1 æblepresser
- flasker
Sådan gør du
- Vask æblerne grundigt.
- Riv dem groft på en foodprocessor eller lignende.
- Hæld de revne æbler i æblepresseren. Stil en skål under presseren og drej på hjulet til der kommer saft ud. Fortsæt til alt saften er presset ud af æblerne.
- Hæld æbleresterne ud og hæld en ny portion i presseren. Fortsæt til alt saft er presset ud af alle æblerne.
- Hæld saften i en stor gryde og giv det et opkog.
- Skold dine flasker med kogende vand og hæld den varme saft på flaskerne.
- Opbevar i køleskabet. For at forlænge holdbarheden kan du hælde noget af saften på plastflasker, eller fryseposer og fryse den ned.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Nina Lakner Aagaard skriver
En juicer kan også bruges,… lavede selv juice igår..😋
Lene Ostenfeld-Møller skriver
Hej Louise
Kan man bruge en foodprocessoren istedet for at rive æblerne?
Mvh. Lene
Louise Dam skriver
Hej Lene, ja det var sådan vi gjorde :o)
Tove Martensen skriver
Kan man lave gele af frossen æblesaft
Louise Dam skriver
Det kan jeg ikke se hvorfor man ikke skulle kunne 😊
Marianne skriver
Kan glasflaskerne ikke springe ved at hælde det varme most i? Og hvordan skolder man nemmest sine flasker også uden det sker?
Louise Dam skriver
Hej Marianne
Du hælder kogende vand på flaskerne først. Hæld i lidt ad gangen og 'kør' det rundt i flasken. Så skulle den ikke springe, heller ikke når den varme most komme i. Der er flasken jo så opvarmet.
Lonnie skriver
Hvorfor giver man det et opkog
Louise Dam skriver
For at fjerne eventuelle bakterier så det kan holde længere.
Kirsten skriver
Hej Louise
Tips til æblemost kværn/riv en lille stilk rabarber sammen med æblerne, så forbliver saften flot klar i farven og bliver ikke brun, Med et par skefulde Aronia bær får mosten en fin rød farve.
Louise Dam skriver
Mmmm, det lyder lækkert. Tak for tippet!