• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Årstidens opskrifter » Efterår

    Æblemost - æblejuice

    Udgivet: sep 4, 2015 · Opdateret: apr 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    b b

    Hjemmelavet æblemost smager sindsygt godt! Det er så meget bedre end hvad man kan købe i butikkerne, også selvom du køber en god variant. Den hjemmelavede æblemost har en skøn og fyldig smag og så en den også lidt tyk og fyldig i konsistensen. For at du kan lave en hjemmelavet æblemost har du brug for en æblepresser. Vores er købt i Bauhaus og kostede vist omkring 400 kr. Normalt skal man også have en kværne, som man kværner æblerne i inden de kommer i presseren. Men vi brugte bare foodprocessoren og rev æblerne groft inden de kom i æblepresseren. Det fungerede helt fint. Vi hentede vores æbler på en frugtplantage, det kan du læse mere om lige her.

    b b

    Æblemost - æblejuice

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    6 liter
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    Udskriv

    Ingredienser

    • 6 kg danske æbler f.eks. Aroma
    • 1 æblepresser
    • flasker
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Vask æblerne grundigt.
    • Riv dem groft på en foodprocessor eller lignende.
    • Hæld de revne æbler i æblepresseren. Stil en skål under presseren og drej på hjulet til der kommer saft ud. Fortsæt til alt saften er presset ud af æblerne.
    • Hæld æbleresterne ud og hæld en ny portion i presseren. Fortsæt til alt saft er presset ud af alle æblerne.
    • Hæld saften i en stor gryde og giv det et opkog.
    • Skold dine flasker med kogende vand og hæld den varme saft på flaskerne.
    • Opbevar i køleskabet. For at forlænge holdbarheden kan du hælde noget af saften på plastflasker, eller fryseposer og fryse den ned.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 liter | Kalorier: 520 kcal | Kulhydrater: 138 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblejuice
    Æblemost
    Æblemost
    Æblemost
    Æblemost
    Æblemost
    Æblemost
    Æblemost

     

     

     

    Skrevet af: Louise DamÆblerKategori: Efterår, Juice og saft, Smoothie og juice til morgenmad

    Følg mig på Instagram
    « Bløde tacos med pulled turkey
    Is-sandwich med cookies og vaniljeis »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Nina Lakner Aagaard

      august 15, 2021 at 8:47 am

      En juicer kan også bruges,… lavede selv juice igår..😋

      Svar
    2. Lene Ostenfeld-Møller

      september 25, 2019 at 1:50 pm

      Hej Louise
      Kan man bruge en foodprocessoren istedet for at rive æblerne?
      Mvh. Lene

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:01 pm

        Hej Lene, ja det var sådan vi gjorde :o)

        Svar
    3. Tove Martensen

      august 19, 2019 at 5:52 pm

      Kan man lave gele af frossen æblesaft

      Svar
      • Louise Dam

        august 24, 2019 at 3:27 pm

        Det kan jeg ikke se hvorfor man ikke skulle kunne 😊

        Svar
    4. Marianne

      september 24, 2018 at 7:30 pm

      Kan glasflaskerne ikke springe ved at hælde det varme most i? Og hvordan skolder man nemmest sine flasker også uden det sker?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2018 at 11:39 am

        Hej Marianne
        Du hælder kogende vand på flaskerne først. Hæld i lidt ad gangen og 'kør' det rundt i flasken. Så skulle den ikke springe, heller ikke når den varme most komme i. Der er flasken jo så opvarmet.

        Svar
    5. Lonnie

      september 14, 2018 at 9:58 am

      Hvorfor giver man det et opkog

      Svar
      • Louise Dam

        september 16, 2018 at 3:03 pm

        For at fjerne eventuelle bakterier så det kan holde længere.

        Svar
    6. Kirsten

      august 24, 2018 at 3:32 pm

      Hej Louise
      Tips til æblemost kværn/riv en lille stilk rabarber sammen med æblerne, så forbliver saften flot klar i farven og bliver ikke brun, Med et par skefulde Aronia bær får mosten en fin rød farve.

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2018 at 3:52 pm

        Mmmm, det lyder lækkert. Tak for tippet!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her