b b

Hjemmelavet æblemost smager sindsygt godt! Det er så meget bedre end hvad man kan købe i butikkerne, også selvom du køber en god variant. Den hjemmelavede æblemost har en skøn og fyldig smag og så en den også lidt tyk og fyldig i konsistensen. For at du kan lave en hjemmelavet æblemost har du brug for en æblepresser. Vores er købt i Bauhaus og kostede vist omkring 400 kr. Normalt skal man også have en kværne, som man kværner æblerne i inden de kommer i presseren. Men vi brugte bare foodprocessoren og rev æblerne groft inden de kom i æblepresseren. Det fungerede helt fint. Vi hentede vores æbler på en frugtplantage, det kan du læse mere om lige her.

ikon piskeris Chestnut

Æblemost - æblejuice

6 liter
Forb. tid 1 t
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 6 kg danske æbler f.eks. Aroma
  • 1 æblepresser
  • flasker

Sådan gør du
 

  • Vask æblerne grundigt.
  • Riv dem groft på en foodprocessor eller lignende.
  • Hæld de revne æbler i æblepresseren. Stil en skål under presseren og drej på hjulet til der kommer saft ud. Fortsæt til alt saften er presset ud af æblerne.
  • Hæld æbleresterne ud og hæld en ny portion i presseren. Fortsæt til alt saft er presset ud af alle æblerne.
  • Hæld saften i en stor gryde og giv det et opkog.
  • Skold dine flasker med kogende vand og hæld den varme saft på flaskerne.
  • Opbevar i køleskabet. For at forlænge holdbarheden kan du hælde noget af saften på plastflasker, eller fryseposer og fryse den ned.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 liter | Kalorier: 520 kcal | Kulhydrater: 138 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblemost
Æblemost
Æblemost
Æblemost
Æblemost
Æblemost
Æblemost

 

 

 

Skrevet af: Louise DamÆblerKategori: Efterår, Juice og saft, Smoothie og juice til morgenmad

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften