• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Efterår

Æblemost - æblejuice

Louisex
Ændret: apr 30, 2021 · Udgivet: sep 4, 2015 af Louise Dam · 12 Kommentarer

b b

Hjemmelavet æblemost smager sindsygt godt! Det er så meget bedre end hvad man kan købe i butikkerne, også selvom du køber en god variant. Den hjemmelavede æblemost har en skøn og fyldig smag og så en den også lidt tyk og fyldig i konsistensen. For at du kan lave en hjemmelavet æblemost har du brug for en æblepresser. Vores er købt i Bauhaus og kostede vist omkring 400 kr. Normalt skal man også have en kværne, som man kværner æblerne i inden de kommer i presseren. Men vi brugte bare foodprocessoren og rev æblerne groft inden de kom i æblepresseren. Det fungerede helt fint. Vi hentede vores æbler på en frugtplantage, det kan du læse mere om lige her.

piskeris Grullo

Æblemost - æblejuice

5 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 liter
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 6 kg danske æbler, f.eks. Aroma
  • 1 æblepresser
  • flasker

Sådan gør du
 

  • Vask æblerne grundigt.
  • Riv dem groft på en foodprocessor eller lignende.
  • Hæld de revne æbler i æblepresseren. Stil en skål under presseren og drej på hjulet til der kommer saft ud. Fortsæt til alt saften er presset ud af æblerne.
  • Hæld æbleresterne ud og hæld en ny portion i presseren. Fortsæt til alt saft er presset ud af alle æblerne.
  • Hæld saften i en stor gryde og giv det et opkog.
  • Skold dine flasker med kogende vand og hæld den varme saft på flaskerne.
  • Opbevar i køleskabet. For at forlænge holdbarheden kan du hælde noget af saften på plastflasker, eller fryseposer og fryse den ned.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 liter | Kalorier: 520 kcal | Kulhydrater: 138 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblejuice
Æblemost
Æblemost
Æblemost
Æblemost
Æblemost
Æblemost
Æblemost

 

 

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Nina Lakner Aagaard skriver

    august 15, 2021 at 8:47 am

    En juicer kan også bruges,… lavede selv juice igår..😋

    Svar
  2. Lene Ostenfeld-Møller skriver

    september 25, 2019 at 1:50 pm

    Hej Louise
    Kan man bruge en foodprocessoren istedet for at rive æblerne?
    Mvh. Lene

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:01 pm

      Hej Lene, ja det var sådan vi gjorde :o)

      Svar
  3. Tove Martensen skriver

    august 19, 2019 at 5:52 pm

    Kan man lave gele af frossen æblesaft

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 24, 2019 at 3:27 pm

      Det kan jeg ikke se hvorfor man ikke skulle kunne 😊

      Svar
  4. Marianne skriver

    september 24, 2018 at 7:30 pm

    Kan glasflaskerne ikke springe ved at hælde det varme most i? Og hvordan skolder man nemmest sine flasker også uden det sker?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2018 at 11:39 am

      Hej Marianne
      Du hælder kogende vand på flaskerne først. Hæld i lidt ad gangen og 'kør' det rundt i flasken. Så skulle den ikke springe, heller ikke når den varme most komme i. Der er flasken jo så opvarmet.

      Svar
  5. Lonnie skriver

    september 14, 2018 at 9:58 am

    Hvorfor giver man det et opkog

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 16, 2018 at 3:03 pm

      For at fjerne eventuelle bakterier så det kan holde længere.

      Svar
  6. Kirsten skriver

    august 24, 2018 at 3:32 pm

    Hej Louise
    Tips til æblemost kværn/riv en lille stilk rabarber sammen med æblerne, så forbliver saften flot klar i farven og bliver ikke brun, Med et par skefulde Aronia bær får mosten en fin rød farve.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 3:52 pm

      Mmmm, det lyder lækkert. Tak for tippet!

      Svar
5 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.