• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Årstidens opskrifter » Efterår

    Æblesmør med vanilje & kanel

    Udgivet: dec 1, 2013 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    efde o

    Æblesmør har faktisk meget lidt at gøre med smør, faktisk ingenting overhovedet. Så man kunne jo fristes til at kalde det æblemarmelade istedet måske? Lige meget hvad man kalder det så smager det fantastisk. Æblesmør er sådan set bare en karamelliseret æblemos, og det er også karamelliseringen der gør at æblesmørret får denne skønne mørke farve (og den brune farin, hvis man har det i). Æblesmørret kan f.eks. nydes på brød som en marmelade, på pandekager, ovenpå skyr eller yoghurt. I min variant er der krydret med kanel og vanilje, men jeg har også set versioner med ingefær, allehånde og stjerneanis. Så smid de krydderier i du selv kan lide, så skal det nok blive godt :-) Med kanel i bliver æblesmørret rigtig julet, og passer derfor perfekt ind her i december måned og til en god julefrokost måske?

    Prøv at tage et kig på mine andre opskrifter med æbler. Der er rimelig mange lækre opskrifter imellem :-)

    ikon piskeris Chestnut

    Æblesmør med vanilje & kanel

    3 mellem glas
    Forb. tid 3 t
    Samlet tid 3 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1,2 kg æbler i kvarte med kernehus og skræl
    • 2 dl vand
    • 1 dl æblecidereddike
    • 200 g brun farin
    • 100 g rørsukker eller almindeligt sukker
    • 50 g chaisukker kan erstattes af rørsukker eller almindeligt sukker
    • 1 stang kanel
    • ½ vaniljestang flækket

    Sådan gør du
     

    • Vask æblerne grundigt, skær dem i kvarte og fjern stilken og blomsten. Behold kernehuset og skrællen, da der er pektin i begge dele og det fungerer som fortykningsmiddel. Æbler, vand og æblecidereddike hældes i en gryde, og sættes i kog. Lad æblerne kog helt ud. Det tager cirka 1 time. Hæld nu det hele op i en sigte, så du får sorteret alle skræller og kernehuse fra og står tilbage med en fin æblemos. Jeg fik 950 g æblemos ud af min portion.
    • Bland nu æblemosen med brun farin, sukker, kanel og vanilje (skrab kornene ud af vaniljestangen og smid stangen i også). Lad det nu koge ved middel varme i cirka 1,5 time. Skru så lidt ned og lad det koge videre i cirka 1-1,5 time, eller indtil æblesmørret er færdigt. Du kan teste det ved at ligge en streg på en tallerken og trække en finger igennem. Hvis det ikke flyder sammen igen, så er æblesmørret færdigt.
    • Hæld nu æblesmørret på glas du har skoldet i kogende vand. Her kan det holde sig ret længe idet sukkeret har en konserverende effekt. Jeg opbevarer mit æblesmør i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    TIP: Hvis du ikke bruger samme mængde æbler som mig, så skal der skal tilsættes cirka 2,5 dl væske til 1 kg æbler. Derudover skal der bruges 150-200 gram sukker til ½ liter æblemos, afhængig af hvor sød du vil have den til at være.
    Inspiration er fundet hos Klidmoster.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 657 kcal | Kulhydrater: 171 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

     

    Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

    Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

    Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

    Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

    Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

    Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

    Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

    Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

     

    Skrevet af: Louise DamÆblerKategori: Efterår, Marmelade, syltetøj og smørepålæg, Tilbehør til aftensmaden

     

    Følg mig på Instagram
    « Elektrolux blog event
    Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mette

      september 11, 2022 at 1:36 pm

      Hej
      Jeg er i gang med denne opskrift, men er kommet i tvivl om, om det skal koges med eller uden låg?
      Jeg håber, du kan hjælpe hurtigt 🙏

      Svar
      • Louise Dam

        september 15, 2022 at 2:46 pm

        Det skal koge med låget på.

        Svar
    2. Jane

      januar 19, 2022 at 4:25 pm

      4 stars
      Smager rigtig godt. Syntes dog efter kogning der var meget sukker i. Så tog 2 rababer fra fryseren og kogte dem med. Det hjalp på sødmen.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 20, 2022 at 9:57 am

        Orv det lyder altså også lækkert med rabarber i. Det er også en ret sød 'marmelade/smør'.

        Svar
    3. Jeanette

      november 05, 2021 at 12:24 pm

      Super lækkert. Tak for opskriften. Jeg kunne være endnu mere begejstret hvis du regnede kcal per 100 g ud og vedhæftede dine opskriver generelt

      Svar
      • Louise Dam

        november 05, 2021 at 3:52 pm

        Hej Jeanette
        Hvor er det dejligt du kunne bruge opskriften - det smager simpelthen så lækkert!
        Der vil løbende komme vejledende kalorieberegninger på mine opskrifter. Men det tager lang tid at kommer igennem alle opskrifter. Mange af opskrifterne vil dog være med angivelse af kalorier pr. person, da det er sådan mængden i opskrifterne tit er angivet. Ellers ville jeg skulle lave alle opskrifter igen og veje den færdige ret :-)
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her