• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Æblesmør med vanilje & kanel

Louisex
Ændret: maj 6, 2021 · Udgivet: dec 1, 2013 af Louise Dam · 7 Kommentarer

 
efde o

Æblesmør har faktisk meget lidt at gøre med smør, faktisk ingenting overhovedet. Så man kunne jo fristes til at kalde det æblemarmelade istedet måske? Lige meget hvad man kalder det så smager det fantastisk. Æblesmør er sådan set bare en karamelliseret æblemos, og det er også karamelliseringen der gør at æblesmørret får denne skønne mørke farve (og den brune farin, hvis man har det i). Æblesmørret kan f.eks. nydes på brød som en marmelade, på pandekager, ovenpå skyr eller yoghurt. I min variant er der krydret med kanel og vanilje, men jeg har også set versioner med ingefær, allehånde og stjerneanis. Så smid de krydderier i du selv kan lide, så skal det nok blive godt :-) Med kanel i bliver æblesmørret rigtig julet, og passer derfor perfekt ind her i december måned og til en god julefrokost måske?

Prøv at tage et kig på mine andre opskrifter med æbler. Der er rimelig mange lækre opskrifter imellem :-)

piskeris Grullo

Æblesmør med vanilje & kanel

4.80 fra 10 stemmer
Justér antalJustér antal: 3 mellem glas
Forb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1,2 kg æbler, i kvarte med kernehus og skræl
  • 2 dl vand
  • 1 dl (reklamelink)æblecidereddike
  • 200 g brun farin
  • 100 g (reklamelink)rørsukker, eller almindeligt sukker
  • 50 g chaisukker, kan erstattes af rørsukker eller almindeligt sukker
  • 1 stang kanel
  • ½ (reklamelink)vaniljestang, flækket

Sådan gør du
 

  • Vask æblerne grundigt, skær dem i kvarte og fjern stilken og blomsten. Behold kernehuset og skrællen, da der er pektin i begge dele og det fungerer som fortykningsmiddel. Æbler, vand og æblecidereddike hældes i en gryde, og sættes i kog. Lad æblerne kog helt ud. Det tager cirka 1 time. Hæld nu det hele op i en sigte, så du får sorteret alle skræller og kernehuse fra og står tilbage med en fin æblemos. Jeg fik 950 g æblemos ud af min portion.
  • Bland nu æblemosen med brun farin, sukker, kanel og vanilje (skrab kornene ud af vaniljestangen og smid stangen i også). Lad det nu koge ved middel varme i cirka 1,5 time. Skru så lidt ned og lad det koge videre i cirka 1-1,5 time, eller indtil æblesmørret er færdigt. Du kan teste det ved at ligge en streg på en tallerken og trække en finger igennem. Hvis det ikke flyder sammen igen, så er æblesmørret færdigt.
  • Hæld nu æblesmørret på glas du har skoldet i kogende vand. Her kan det holde sig ret længe idet sukkeret har en konserverende effekt. Jeg opbevarer mit æblesmør i køleskabet.

Noter

TIP: Hvis du ikke bruger samme mængde æbler som mig, så skal der skal tilsættes cirka 2,5 dl væske til 1 kg æbler. Derudover skal der bruges 150-200 gram sukker til ½ liter æblemos, afhængig af hvor sød du vil have den til at være.
Inspiration er fundet hos Klidmoster.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 657 kcal | Kulhydrater: 171 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

 

Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

Opskrift på hjemmelavet Æblesmør med vanilje & kanel, apple butter

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

 

Kommentarer

  1. Mette skriver

    september 11, 2022 at 1:36 pm

    Hej
    Jeg er i gang med denne opskrift, men er kommet i tvivl om, om det skal koges med eller uden låg?
    Jeg håber, du kan hjælpe hurtigt 🙏

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 15, 2022 at 2:46 pm

      Det skal koge med låget på.

      Svar
  2. Jane skriver

    januar 19, 2022 at 4:25 pm

    4 stars
    Smager rigtig godt. Syntes dog efter kogning der var meget sukker i. Så tog 2 rababer fra fryseren og kogte dem med. Det hjalp på sødmen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 20, 2022 at 9:57 am

      Orv det lyder altså også lækkert med rabarber i. Det er også en ret sød 'marmelade/smør'.

      Svar
  3. Jeanette skriver

    november 05, 2021 at 12:24 pm

    Super lækkert. Tak for opskriften. Jeg kunne være endnu mere begejstret hvis du regnede kcal per 100 g ud og vedhæftede dine opskriver generelt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 05, 2021 at 3:52 pm

      Hej Jeanette
      Hvor er det dejligt du kunne bruge opskriften - det smager simpelthen så lækkert!
      Der vil løbende komme vejledende kalorieberegninger på mine opskrifter. Men det tager lang tid at kommer igennem alle opskrifter. Mange af opskrifterne vil dog være med angivelse af kalorier pr. person, da det er sådan mængden i opskrifterne tit er angivet. Ellers ville jeg skulle lave alle opskrifter igen og veje den færdige ret :-)
      Hilsen Louise

      Svar
4.80 from 10 votes (9 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.