Confit de Canard, confiterede andelår eller andeconfit er helt kort fortalt and tilberedt i eget fedt. Og selvom det måske lyder lidt specielt, så smager det altså helt fantastisk! Andelårene bliver helt fantastisk møre, og kødet falder lige fra benet. Man koger rent faktisk andelårene i fedtet og så kan de opbevares i køleskabet i flere måneder. Dog kun hvis hygiejnen har været i orden under tilberedningen og de er helt dækket af fedt.
Andelårene kan spises som det er, eller man kan pille kødet fra benene og bruge det som pulled duck i en sandwich, burger eller en salat. Det er blevet yderst populært herhjemme efter vi har flere street food markeder rundt omkring i landet.
Confitering
Confitering er blot en betegnelse for at konservere kød, og metoden kan derfor sagtens bruges på andre stykker kød. Dog tror jeg at confiterede andelår er en af de mest kendte og populære opskrifter.
Ved tilberedningen af Confit de Canard starter man med at sprænge kødet ved at salte det og lægge det på køl i 24 timer. Herefter er det så man koger kødet i fedtet. Det er rimelig nemt, og man kan lave en større portion, da det jo netop kan holde i længere tid på køl.
Når tiden er lidt knap til Confit de Canard
Det er ikke svært at lave Confit de Canard, men det tager selvfølgelig lidt tid, da man skal starte processen i god tid før man skal bruge kødet. Hvis man står og skal bruge det 'her og nu' kan jeg anbefale at købe en stor dåse med Confit de Canard. Her ligger der f.eks. 4 hele andelår i fedt i dåsen, og så skal de blot varmes op i ovnen.
Confit de canard
Ingredienser
- 2 stk andelår
- 25 g salt
- ½ spsk timian
- 2-3 fed hvidløg
- 1 (reklamelink)laurbærblade
- peber
- 7 dl andefedt, (cirka)
Sådan gør du
Dag 1
- Bland salt, timian, presset hvidløg og et iturevet laurbærblad sammen i en skål.
- Masser krydderiblandingen godt ind i andelårne og læg dem på et fad eller lignende med film over.
- Stil andelårene i køleskabet i cirka 24 timer.
Dag 2
- Tag andelår ud og fjern så meget af krydderiblandingen med noget køkkenrulle.
- Læg andelårene i en gryde og hæld andefedt over. Fedtet skal dække andelårene. Hvis der mangler lidt kan du toppe med en smagsneutral olie (solsikke- eller rapsolie).
- Lad andelårene småsimre i fedtet i 3-4 timer eller indtil de er godt møre.
- Læg andelår og fedt i en beholder med låg på og opbevar det på køl indtil de confiterede andelår skal spises.
Inden servering - dag 2 eller mere
- Tag andelårene ud af køleskabet og fjern så meget af fedtet som muligt. Læg andelårene i et fad og sæt dem i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter. Brug evt. lidt grill for at få skindet sprødt.
Hanne Balling skriver
Første dag af confit de canard er andelår anden dag er sndebryster. Lidt forvirrende 😆.
Louise Dam skriver
Ha ha, ja det er en smule forvirrende :o) Jeg får det lige rettet så der står andelår over det hele istedet for.