Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Mortens Aften

Confit de Canard - confiterede andelår - pulled duck

Udgivet: 6. okt 2019 · Opdateret: 9. dec 2019

Confit de Canard confiteret and pulled duck

Confit de Canard, confiterede andelår eller andeconfit er helt kort fortalt and tilberedt i eget fedt. Og selvom det måske lyder lidt specielt, så smager det altså helt fantastisk! Andelårene bliver helt fantastisk møre, og kødet falder lige fra benet. Man koger rent faktisk andelårene i fedtet og så kan de opbevares i køleskabet i flere måneder. Dog kun hvis hygiejnen har været i orden under tilberedningen og de er helt dækket af fedt.

Andelårene kan spises som det er, eller man kan pille kødet fra benene og bruge det som pulled duck i en sandwich, burger eller en salat. Det er blevet yderst populært herhjemme efter vi har flere street food markeder rundt omkring i landet.

Confitering

Confitering er blot en betegnelse for at konservere kød, og metoden kan derfor sagtens bruges på andre stykker kød. Dog tror jeg at confiterede andelår er en af de mest kendte og populære opskrifter.

Ved tilberedningen af Confit de Canard starter man med at sprænge kødet ved at salte det og lægge det på køl i 24 timer. Herefter er det så man koger kødet i fedtet. Det er rimelig nemt, og man kan lave en større portion, da det jo netop kan holde i længere tid på køl.

Når tiden er lidt knap til Confit de Canard

Det er ikke svært at lave Confit de Canard, men det tager selvfølgelig lidt tid, da man skal starte processen i god tid før man skal bruge kødet. Hvis man står og skal bruge det 'her og nu' kan jeg anbefale at købe en stor dåse med Confit de Canard. Her ligger der f.eks. 4 hele andelår i fedt i dåsen, og så skal de blot varmes op i ovnen.

piskeris Grullo

Confit de canard

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 2 andelår
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Hviletid 1 day d
Samlet tid 3 timer t 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 stk andelår
  • 25 g salt
  • ½ spsk timian
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 (reklamelink)laurbærblade
  • peber
  • 7 dl andefedt, (cirka)

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Bland salt, timian, presset hvidløg og et iturevet laurbærblad sammen i en skål.
  • Masser krydderiblandingen godt ind i andelårne og læg dem på et fad eller lignende med film over.
  • Stil andelårene i køleskabet i cirka 24 timer.

Dag 2

  • Tag andelår ud og fjern så meget af krydderiblandingen med noget køkkenrulle.
  • Læg andelårene i en gryde og hæld andefedt over. Fedtet skal dække andelårene. Hvis der mangler lidt kan du toppe med en smagsneutral olie (solsikke- eller rapsolie).
  • Lad andelårene småsimre i fedtet i 3-4 timer eller indtil de er godt møre.
  • Læg andelår og fedt i en beholder med låg på og opbevar det på køl indtil de confiterede andelår skal spises.

Inden servering - dag 2 eller mere

  • Tag andelårene ud af køleskabet og fjern så meget af fedtet som muligt. Læg andelårene i et fad og sæt dem i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter. Brug evt. lidt grill for at få skindet sprødt.

Noter

Confiteret and kan både serveres som et helt stykke and, eller man kan pille kødet fra og bruge det i en pulled duck burger eller en salat.
Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.
Andefedt kan bl.a. købes hos Irma eller hos din slagter.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 andelår | Kalorier: 365 kcal | Kulhydrater: 2 g | Protein: 17 g | Fedt: 32 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Krydderiblanding
Krydderiblanding
andelår
Confiterede andelår
Confit de Canard confiteret and
Confit de Canard confiteret and
Confit de Canard Confiterede andelår pulled duck
Confit de Canard confiteret and pulled duck
Confit de Canard confiteret and pulled duck Confiterede andelår
Pulled duck - Confiterede andelår

Confit de Canard confiteret and Confiterede andelår

Pulled duck burger burger med confiteret and
Brug den confiterede and i en lækker pulled duck burger

Kommentarer

  1. Søren Hansen skriver

    november 06, 2024 at 7:56 pm

    Hej, der bliver spurgt til “ Hvorlænge kan andefedtholde sig i køleskab” ?? Der bliver svaret, så vidt jeg kan se, hæld andefedt over lårene, så 1 mdr i køleskab, Kan fortælle, at ren andefedt. Kogt hel fri for væske
    / sky, hældt på glas, med skrue låg, kan holde sig 9 - 10 mdr i køleskab, uden at tabe smag. Er testet gennem flere år. Bare lige for at fortælle. Nå, tænker du/I kan ikke passe, men jo de
    N er god nok.
    Med venlig hilsen
    Søren

    O

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 18, 2024 at 10:59 am

      Hej Søren, Mange tak for at dele din viden med os andre :-)

      Svar
  2. Hanne Balling skriver

    oktober 16, 2019 at 9:19 am

    Første dag af confit de canard er andelår anden dag er sndebryster. Lidt forvirrende 😆.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 2:52 pm

      Ha ha, ja det er en smule forvirrende :o) Jeg får det lige rettet så der står andelår over det hele istedet for.

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.