
Gulerodsrugbrød bagt med surdej
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 6 dl vand
- 13 g gær
- 180 g surdej
- 500 g rugmel
- 100 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 100 g knækkede rugkerner
- 1,5 tsk. salt
- 100 g gulerødder
- 10 g græskarkerner til pynt
Sådan gør du
- Gæren røres ud i vandet og alle ingredienser undtagen gulerødder og græskarkerner tilsættes. Ælt dejen godt sammen. Tilsæt gulerødderne, og ælt dejen i ca. 1 min mere.
- Lad dejen hæve, tildækket og lunt, ca. 2 timer.
- Kom dejen op i en rugbrødsform. Tryk den godt ned i formen og glat overfladen med en våd dejskraber. Drys evt. med græskarkerne.
- Lad brødet efterhæve, tildækket og lunt, ca. 1 ¼ time.
- Sæt brødene i en forvarmet ovn på 220 grader, der med det samme skrues ned til 180 grader. Bages i ca. 1 ¼ time.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 rugbrød | Kalorier: 3066 kcal | Kulhydrater: 650 g | Protein: 99 g | Fedt: 18 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Ingredienserne blandes og stilles til hævning
Dejen hældes i en rugbrødsform
Dejen drysses med græskarkerner og stilles til hævning igen
Det færdigbagte rugbrød
Sådan ser det ud indeni
Annette Kitzberg Hansen
Hej Louise
Kan jeg bage rugbrødet uden hvedemel og erstatte med fuldkornsrugmel?
Skal der tilsættes mere vand så??
Louise Dam
Hej Annette
Jeg har desværre ikke prøvet at bage det på andre måder end i opskriften. Generelt bliver rugbrød jo lidt luftigere når der også kommer hvedemel i dejen.
Hilsen Louise