• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Gulerodsrugbrød bagt med surdej

    Udgivet: jul 22, 2010 · Opdateret: maj 10, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    dsc

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Gulerodsrugbrød bagt med surdej

    Opskrift af Louise Dam
    1 rugbrød
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 6 dl vand
    • 13 g gær
    • 180 g surdej
    • 500 g rugmel
    • 100 g hvedemel
    • 100 g fuldkornshvedemel
    • 100 g knækkede rugkerner
    • 1,5 tsk. salt
    • 100 g gulerødder
    • 10 g græskarkerner, til pynt

    Sådan gør du
     

    • Gæren røres ud i vandet og alle ingredienser undtagen gulerødder og græskarkerner tilsættes. Ælt dejen godt sammen. Tilsæt gulerødderne, og ælt dejen i ca. 1 min mere.
    • Lad dejen hæve, tildækket og lunt, ca. 2 timer.
    • Kom dejen op i en rugbrødsform. Tryk den godt ned i formen og glat overfladen med en våd dejskraber. Drys evt. med græskarkerne.
    • Lad brødet efterhæve, tildækket og lunt, ca. 1 ¼ time.
    • Sæt brødene i en forvarmet ovn på 220 grader, der med det samme skrues ned til 180 grader. Bages i ca. 1 ¼ time.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 rugbrød | Kalorier: 3066 kcal | Kulhydrater: 650 g | Protein: 99 g | Fedt: 18 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     
    Ingredienserne blandes og stilles til hævning
     
    Dejen hældes i en rugbrødsform
     
     
     
    Dejen drysses med græskarkerner og stilles til hævning igen
     
    Det færdigbagte rugbrød
     
    Sådan ser det ud indeni
    « Koldhævede boller med gulerod
    Pastasalat med kylling »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Annette Kitzberg Hansen

      februar 10, 2021 at 1:38 pm

      Hej Louise
      Kan jeg bage rugbrødet uden hvedemel og erstatte med fuldkornsrugmel?
      Skal der tilsættes mere vand så??

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2021 at 10:22 pm

        Hej Annette
        Jeg har desværre ikke prøvet at bage det på andre måder end i opskriften. Generelt bliver rugbrød jo lidt luftigere når der også kommer hvedemel i dejen.
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788