Kyllingen kan tilberedes efter denne opskrift.
Helstegt kylling med avokadokartofler, bagte tomater og hvidløgsbrød
Justér antal4 personer
Ingredienser
Bagte tomater
- 4 hele tomater
- Salt og peber
Avocado kartofler
- 1 kg. nye kartofler
- 2 store modne avocadoer
- 2 spsk. olie
- Saften fra ½ citron
- Karse
Hvidløgsbrød
- 375 g (reklamelink)hvedemel
- 25 g gær
- 2 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 2 dl vand
- 60 g. smeltet smør
- 2 spsk. yoghurt naturel, fromage frais eller lign.
Sådan gør du
Bagte tomater
- Halver tomaterne og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og bag tomaterne i ca. 30 minutter ved 200 grader.
Avocado kartofler
- Kartoflerne koges og køles ned. Skæres herefter i passende stykker. Avocadoerne skæres ligeledes i stykker og blandes sammen med kartoflerne. Hæld olien ved og pres citronsaften hen over. Det hele røres rundt.
- Smages til med salt/peber. Pyntes med karse. (Laves max. 1 time før servering)
Hvidløgsbrød
- Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt sukker, salt, yoghurt og smeltet smør.
- Ælt det hele sammen til en blød dej. Vend dejen ud på et melet bord og ælt den godt igennem til den er glat og elastisk, gerne i 10-15 minutter og eventuelt i en røremaskine ved lav hastighed.
- Læg dejen i en stor olieret skål. Lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
- Vend dejen ud på et melet bord og slå luften ud af dejen. Del den i 4, og del hver portion i 5.
- Form 20 boller og lad dem hvile 5-10 min., så er de nemmere at rulle ud. Rul dem ud til cirkler på 7 cm og læg dem på en bageplade.
- Lad brødene hæve, tildækket og lunt, i ca. 20-30 min.
- Bag brødene i en 200 grader varm ovn ved 5-8 min.
Noter
Opskriften er fundet hos grillguru.
Opskriften er fra Amo Den Store Bagebog 3.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 848 kcal | Kulhydrater: 133 g | Protein: 19 g | Fedt: 29 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Comments
No Comments