Hjemmelavede ispinde (eller pindeis?) er åbenbart kommet på mode igen. Jeg husker som barn, hvor fantastisk sjovt det var selv at hælde saftevand i de små plastikforme og et par timer senere havde man en skøn ispind. Men det er mange mange år siden jeg har prøvet det. Men da jeg så så nogle fine isforme i Netto for lidt tid siden, så måtte jeg bare have dem så der kunne blive eksperimenteret lidt. Jeg synes ikke bare det var en saftevandsis jeg ville prøve til at starte med, så valget faldt altså på en is med bær og skyr og så hele 3 forskellige smage. Hvis man har en ismaskine tror jeg det ville være godt lige at køre isen lidt på denne inden man fylder den i formen, da de ellers godt kan danne lidt iskrystaller.
Jeg har brugt papsugerør som pinde fordi jeg tænkte at det ville se fint ud. Det gjorde det skam også, men pap har det jo med at suge vand til sig og det var bare ikke særlig smart. Derfor vil jeg anbefale at man køber disse ispinde istedet for.
Mine ispindeforme er købt i Netto for omkring 1 år siden. Men jeg har været en tur på eBay og finde nogle til jer, som ligner dem på en prik! De koster cirka 45 kr. inkl. porto og de kan købes lige her på ebay.co.uk..
Hjemmelavede ispinde med skyr og bær
Ingredienser
Blåbærisen
- 125 g skyr
- 125 g blåbær, må godt være frosne
- 1-2 tsk (reklamelink)honning
Bananisen
- 125 g skyr
- 1 banan, 100 g ca.
- 1 tsk (reklamelink)honning
Jordbærisen
- 125 g skyr
- 125 g jordbær, må godt være frosne
- 1 tsk (reklamelink)honning
Sådan gør du
- Blend blåbær, skyr og honning sammen (jeg brugte en stavblender).
- Hæld blandingen i en frysepose og klip hul i hjørnet. Fordel blåbærblandingen ligeligt i alle 6 isforme. Forsøg at undgå at ramme siderne.
- Stil isene i fryseren i cirka 20 minutter, eller indtil de har sat sig så næste lag kan komme i.
- Blend banan, skyr og honning sammen.
- Hæld blandingen i en frysepose og klip hul i hjørnet. Fordel bananblandingen ligeligt i alle 6 isforme. Forsøg at undgå at ramme siderne.
- Stil isene i fryseren i cirka 20 minutter, eller indtil de har sat sig så næste lag kan komme i.
- Blend jordbær, skyr og honning sammen.
- Hæld blandingen i en frysepose og klip hul i hjørnet. Fordel jordbærblandingen ligeligt i alle 6 isforme. Forsøg at undgå at ramme siderne.
- Sæt ispinde i isene.
- Stil nu isene tilbage i fryseren og lad dem blive der i cirka 4 timer, eller indtil de er helt frosne.
- Når de skal spises kan du med fordel hælde lidt varmt vand udvendigt på formen indtil de slipper.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Helle skriver
Jeg har lavet jordbær isen i dag, de smager rigtig godt :)
Louise Dam skriver
Hvor er det skønt at høre :-)
Line skriver
De ser vildt lækre og flotte ud 😊 Vil bare lige høre om isen krystallisere, for det har jeg hørt skyr kan finde på at gøre?
Louise Dam skriver
Hej Line
Det gør de lidt, men ikke så meget så det gør noget synes jeg.
Benjamin skriver
De ser super lækre ud og de smager forhåbentlig lige så godt, som de ser ud, hvis ikke bedre
Benjamin skriver
Og ved du om man bare kan bruge frosne bær direkte fra posen? eller skal de lige koges/andet??
Tak for svar :-)
Louise Dam skriver
Bag på posen anbefaler de tit at de frosne bær skal have et opkog, da der kan være bakterier i dem. Så hvis du vil være på den sikre side skal du gøre det. Jeg gør det ikke selv altid.
Louise Dam skriver
Ja, det er nogle små lækre og ikke mindst sunde ispinde :-)
Annette mariager skriver
Det ser rigtig lækkert ud😀. Hvor har du købt formene til isen henne??
Louise Dam skriver
Dem købte jeg i Netto sidste år.
Signe skriver
Hvor er de fine! Må man spørge, hvor du har dine ispindeforme fra?
Louise Dam skriver
Hej Signe
Det er faktisk papsugerør jeg har brugt. Og det kan slet ikke anbefales de de jo falder fra hinanden når de bliver våde :-) Men jeg kan se at man kan købe rigtige ispinde lige her på bagetid.dk.
Hilsen Louise
Julie skriver
Holder sugerørene som ispinde? :)
Louise Dam skriver
Nej, det var faktisk ikke den bedste idé jeg fik. Da de havde ligget lidt i fryseren blev de simpelthen for bløde. Så det er nok smartere med rigtige ispinde :-)
Simone skriver
Kan man bruge creme fraiche i stedet for skyr, og så tilsætte lidt mere honning og evt. lidt flere bær, så det bliver tykkere? :-)
A+K skriver
Jeg er også godt igang med ispindeproduktionen, så fine dine er, med striberne (:
- Anne
Louise Dam skriver
Tak Anne! :-)
Maria Vanløseblues skriver
Hold nu op hvor er de flotte!
Louise Dam skriver
Mange tak Maria! Jeg er nu også selv meget tilfreds med resultatet :-)