[kkstarratings]

Pompeii

Pompeii (Pompeji, Pompei) er en gammel romersk by, der blev ødelagt og begravet under 4-6 meter aske og pimpsten, da vulkanen Vesuv (læs mit indlæg om Vesuv her) havde et stort udbrud i år 79. Ved udbruddet boede der cirka 11.000 i byen, som havde et komplekst vandsystem, et amphiteater og en havn. Udbruddet ødelagde byen, dræbte indbyggerne og begravede den under tonsvis af aske. Byen var væk i mere end 1500 år. Først der opdagede man at byen og dens indhold var velbevaret pga. den manglende ilt og fugtighed. De artefakter man fandt giver en fantastisk indsigt i det liv der var i byen. Under udgravningen hældte man gips i de hulrum i laget af aske, der engang lå menneskekroppe i. Det gjorde det muligt at se den præcise position den enkelte person havde været i da han/hun døde. Pompeii har været en turist attraktion i over 250 år og det har 'UNESCO World Heritage' status. Årligt er der 2,5 millioner der besøger Pompeii.

Sådan kommer du til Pompeii

Da Pompeii som sagt er en stor turistattraktion, er det også nemt at kommer dertil. Benyt en af følgende transportmidler:

1. Bil
Vi kørte i bil til Pompeii efter vi havde besøgt Vesuv. Der er cirka 30 minutter imellem de to steder og det er nemt at komme til og der er en stor parkeringsplads på området. Parkeringen koster €3 i timen.

2. Bus
Der kører busser fra bla. Napoli og hvis du også skal se Vesuv kan du også tage en bus imellem de to steder. En bus fra Napoli koster cirka €3 og turen tager cirka 1 time. En bus fra Vesuv koster cirka €3 og turen tager cirka 30 minutter.

3. Tog
Der ligger en togstation lige ved Pompeii og det er derfor meget nemt at tage toget hertil. Tag f.eks. toget fra Napoli for cirka €5. Turen tager cirka 35 minutter.

pompeii

pompeii

Audioguide / guidet tur

Medmindre man i forvejen ved alt om Pompeii vil jeg anbefale, at man køber enten en audioguide eller en guidet tur rundt i byen. Vi købte audiguides, som egentlig bare er en smartphone med en masse programmer med historier om byen. Rundt omkring er der så skilte med numre, der indikerer hvilken historie der skal sættes på til det man kigger på. Jeg vil anbefale, at man tager sine høretelefoner med, da det er nemmere at gå med – ellers skal man holde telefonen op til øret for at høre. Audioguiden giver et godt indblik i hele historien om Pompeii, og musik og baggrundslyde sætter stemningen for dit besøg. Der er samtidig nok information til mange timers vandren i byen. Man kan også købe en guidet tur, vi brugte dog kun vores audioguide.

Pompeii

Her står jeg i et 2000 år gammelt køkken fra romertiden ;-)

Hvor lang tid skal man sætte af?

Hvor meget tid man ønsker at bruge i byen afhænger helt af, hvor stor en interesse man har tror jeg. Vi brugte 3-3,5 og var der sidst på dagen og til de lukkede. Umiddelbart synes jeg, at 4 timer er fint at afsætte og det var rart at være der omkring lukketid (de lukker 19.30), da der ikke var så mange besøgende tilbage.
Hvis man er meget interesseret i Pompeii kan man dog sagtens bruge en hel dag eller måske mere derinde – vi fik slet ikke set hele byen på den tid vi var der – men dog nok til at få et rigtig godt indblik i hvordan livet har været i byen op til udryddelsen.


Information

Pris: €3 i timen for parkering, €15 pr. person for indgang, €9 for den første audioguide + €7 for hver ekstra. Hver den første søndag i måneden er der gratis indgang. (Priser 2018)
Valuta: Euro
Betaling: Billetter kan købes med kort, audioguide kan kun købes kontant. Der ligger en hævautomat lige ved billetsalget
Beliggenhed: Pompeii, Italien - Klik her for et kort

Pompeii

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.