
Peppermint Patties
Ingredienser
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 500 g flormelis plus lidt ekstra til æltning og til udrulning
- 110 g glucosesirup
- 2 tsk. pebermynteessens
- 400 g. mørk chokolade helst overtrækschokolade
Sådan gør du
- I en mellemstor skål piskes æggehviden indtil den er skummende men ikke stiv.
- Tilsæt langsomt flormelisen, mens du pisker ved mellem hastighed med el-piskeren. Bemærk at blandingen bliver meget klæbrig.
- Tilsæt glucosesirup og pebermynteessens og ælt blandingen med hænderne, indtil dejen er glat. Tilføj mere flormelis, hvis det er nødvendigt.
- Udrul pebermyntedejen med en kagerulle med lidt flormelis på indtil den er omkring ½ cm tyk.
- Brug nogle små forme til at trykke dejen ud med. Når du er trykket så meget ud du kan æltes dejen til en ny kugle, som rulles ud på bordet. Gentag dette indtil du har brugt hele dejen. Læg figurerne på noget bagepapir og sæt dem i køleskabet eller fryseren indtil de skal overtrækkes med chokolade. Dette gøres nemmest når de er helt kolde.
- Smelt chokoladen og overtræk pebermyntefigurerne ved at lægge dem på en gaffel og sænke den ned i den smeltede chokolade. Lad overskydende chokolade dryppe fra.
- Lad figurerne køle af. Evt. i køleskabet eller fryseren.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
De smagte virkelig godt! Jeg lavede dem i december måned. De er sådan lidt juleagtige, men jeg synes sagtens de kan laves udenfor juletid. Der er mange der har fået lov til at prøvesmage dem, og alle syntes de var skønne.
Skriv et svar