• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Salater som tilbehør til aftensmad

    Salater og Savannah

    Udgivet: feb 5, 2014 · Opdateret: dec 9, 2019 af Louise Dam

    savannah

    I sidste uge var jeg så heldig at være inviteret til et blogevent med Coop Savannah. Savannah er en serie af varer i Coop, som alle har oprindelse i Afrika syd for Sahara. Reglen for Savannah er, at mindst 50 procent af varen - eller hovedsmagsgiveren – skal komme fra Afrika for at varen kan indgå i serien. Målet er at øge handlen med Afrika, da økonomisk vækst er en vigtig forudsætning for bekæmpelse af fattigdom.

    Du kan finde alle de lækre produkter fra Savannah lige her, og de kan købes i Super Brugsen, Daglig Brugsen og Kvickly og indimellem også i Fakta.

    Coop Savannah

    Til eventet slog jeg mig sammen med Emilie fra Gane og Gaffel og Anita fra Itas Album om at komponere vores helt egen salat. Ved hver plads var der 3 ingredienser som man skulle bruge i salaten, og så var der nogle ingredienser, som man selv besluttede om man ville bruge. Vores "skal bruges" ingredienser var madagaskar peberkorn (som jeg aldrig har brugt før), grønne bønner og ørkensalt. Opgaven var at sammensætte en salat og en dressing, anrette den fint og nedskrive opskriften.

    Vi endte med en skøn og meget mættende bønnesalat med sprødristet blomkål og en let og syrlig dressing. Opskriften får du nederst i indlægget.

    Efter vores salatdyst blev det tid til at kokken Christian Vejlgaard Just fra Michelin restauranten Kiin Kiin viste os, hvordan vi skulle stege en lækker Ribeye bøf og hvordan man tilbereder og skærer en culottesteg. Det var noget virkelig lækkert kød vi fik serveret. Hvis man ikke var til kød, så fik vi også vist hvordan man kunne lave en lækker spicy risbøf - så det var der også nogen der gav sig i kast med.

    savannah

    ribeye

    Under hele aftenen var vi så heldige, at fotograf Martin Kaufmann var tilstede og tage fine billeder af både maden og os der hygger os :-)

    bønnesalat med blomkål

    Syrlig bønnesalat med blomkål

    Forberedelsestid: 40 min
    4 personer

    Ingredienser
    Salaten
    250 g grønne bønner
    1,5 dl perlebyg
    2,5 dl vand
    1 lille blomkål
    2 forårsløg
    0,5 citron
    2 spsk. olivenolie
    1 spsk. madagaskar peberkorn

    Dressingen
    1 spsk. madagaskar peberkorn
    2 spsk. olivenolie
    2 spsk. citronsaft
    Reven skal af 1 citron
    1,5 tsk. honning
    1 fed hvidløg
    Salt og peber


    Fremgangsmåde

    Salaten
    Perlebyg skylles og koges i vand i 15-20 minutter. Svits blomkål på panden i citronskal, citronsaft, olie og peberkorn. Nip enderne af bønnerne. Hæld kogende vand over og hæld fra efter 45 sekunder. Bland sammen alle ingredienser.

    Dressingen
    Bland peberkorn, olivenolie, citronsaft, citronskal og honning. Pres hvidløg. Bland sammen og smag til med salt og peber.

    bønnesalat med blomkål

    « Karamelknas med chokolade
    Spicy salat med sukkerærter og granatæble »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Janne

      februar 05, 2014 at 3:16 pm

      Det lyder som en god udfordring. Det ser virkelig lækkert ud.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 05, 2014 at 8:54 pm

        Tak Janne, det var virkelig sjovt og meget lækkert :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her