Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Sandwichboller med havregryn

Udgivet: 10. okt 2012 · Opdateret: 26. aug 2021

IMG .CR

Jeg har længe ledt efter en opskrift på nogle rigtig lækre boller som kan bruges i madpakken, og nu tror jeg sørme opskriften er fundet. Disse boller er super lækre til madpakken. Jeg bager en stor portion og fryser dem ned i 1 eller 2 ad gangen så det er nemt lige at tage op af fryseren.

piskeris Grullo

Sandwichboller med havregryn

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 14 stk.
Forb. tid 1 time t 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl vand
  • 1 tsk. (reklamelink)groft salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 dl yoghurt naturel, 3,5% (jeg brugte creme fraiche 6 %)
  • 150 g (reklamelink)havregryn
  • 150 g fuldkorns speltmel
  • 500 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 2 spsk. (reklamelink)havregryn

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i lunkent vand. Rør yoghurt ud i væsken og tilsæt havregryn, speltmel, salt og sukker. Ælt hvedemel i dejen til den er smidig og glat. Dæk dejen til og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Slå dejen ned, ælt den godt igennem, form den til 2 pølser og del hver af dem i 7 stykker. Form dejen til boller og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir, tryk dem let flade. Lad bollerne efterhæve tildækkede til dobbelt størrelse. (tildæk gerne både med plastik og et viskestykke som jeg også gør her) Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med havregryn. Bag bollerne ved 225° C i ca.12 min. til de er gyldne og lyder hult, når man banker dem i bunden.

Noter

Opskriften er fundet på Hjerteforeningens hjemmeside.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 220 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 7 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
src="https://lh6.googleusercontent.com/-15CZh_Prtdo/UGyKDnsbv5I/AAAAAAAAFT4/UXyYIwVGPR0/s800/Sandwichboller1.jpg" alt="Sandwichboller med havregryn" />
Sandwichboller med havregryn
Sandwichboller med havregryn
Sandwichboller med havregryn

Kommentarer

  1. Nadia skriver

    august 25, 2019 at 2:49 pm

    Hej. Nu har jeg lavet de her boller flere gange, men min dej bliver altid så klistret. Hvad gør jeg forkert?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:54 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
      Der kan godt være stor forskel på mel. Så måske skal du blot tilsætte lidt mere hvedemel af den slags du bruger.

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.