• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Sandwichboller med havregryn

    Udgivet: okt 10, 2012 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    IMG .CR

    Jeg har længe ledt efter en opskrift på nogle rigtig lækre boller som kan bruges i madpakken, og nu tror jeg sørme opskriften er fundet. Disse boller er super lækre til madpakken. Jeg bager en stor portion og fryser dem ned i 1 eller 2 ad gangen så det er nemt lige at tage op af fryseren.

    IMG .CR

    Sandwichboller med havregryn

    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    14 stk.
    Forb. tid 1 t 10 min
    Samlet tid 1 t 10 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 5 dl vand
    • 1 tsk. groft salt
    • 2 tsk. sukker
    • 1 dl yoghurt naturel 3,5% (jeg brugte creme fraiche 6 %)
    • 150 g havregryn
    • 150 g fuldkorns speltmel
    • 500 g hvedemel
    • 1 æg til pensling
    • 2 spsk. havregryn
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Rør gæren ud i lunkent vand. Rør yoghurt ud i væsken og tilsæt havregryn, speltmel, salt og sukker. Ælt hvedemel i dejen til den er smidig og glat. Dæk dejen til og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Slå dejen ned, ælt den godt igennem, form den til 2 pølser og del hver af dem i 7 stykker. Form dejen til boller og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir, tryk dem let flade. Lad bollerne efterhæve tildækkede til dobbelt størrelse. (tildæk gerne både med plastik og et viskestykke som jeg også gør her) Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med havregryn. Bag bollerne ved 225° C i ca.12 min. til de er gyldne og lyder hult, når man banker dem i bunden.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fundet på Hjerteforeningens hjemmeside.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk.
    | Kalorier: 220 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 7 g | Fedt: 2 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    src="https://lh6.googleusercontent.com/-15CZh_Prtdo/UGyKDnsbv5I/AAAAAAAAFT4/UXyYIwVGPR0/s800/Sandwichboller1.jpg" alt="Sandwichboller med havregryn" />
    Sandwichboller med havregryn
    Sandwichboller med havregryn
    Sandwichboller med havregryn
    « Appelsindampede gulerødder
    Fyldte pastashells med oksekød »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Nadia

      august 25, 2019 at 2:49 pm

      Hej. Nu har jeg lavet de her boller flere gange, men min dej bliver altid så klistret. Hvad gør jeg forkert?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:54 pm

        Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
        Der kan godt være stor forskel på mel. Så måske skal du blot tilsætte lidt mere hvedemel af den slags du bruger.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her