• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Skumfiduser

    Udgivet: sep 9, 2015 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Skumfiduser

    Det er meget nemmere end man skulle tro at lave hjemmelavede skumfiduser. Du skal nemlig kun bruge 5 ingredienser! De hjemmelavede skumfiduser smager virkelig godt og de er meget bedre end dem man køber.

    Når man har lavet sine skumfiduser kan man enten spise dem som de er, eller man kan eventuelt lave lækre S'mores.

    Man kan jo ofte købe skumfiduser i alverdens farver og med forskellige smage. Så hvis du synes de hvide skumfiduser er for kedelige, så kan du erstatte vandet i opskriften med f.eks. frugtsaft.

    Hvis du i stedet ønsker at lave skumfiduserne med smag af lakrids kan du tilsætte lidt lakridspulver til blandingen.

    ikon piskeris Chestnut

    Skumfiduser

    1 Portion
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 dl vand
    • 400 g sukker
    • 1 vaniljestang
    • 20 blade husblas
    • 200 gram flormelis

    Sådan gør du
     

    • Læg husblassen i blød i koldt vand.
    • Bring vand og sukker i kog i en lille gryde.
    • Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom kornene i vandet.
    • 4 Lad det hele koge i cirka 20 minutter til det når 110 grader.
    • Kom husblassen i lidt af gangen og rør rundt indtil det hele er smeltet.
    • Tag det af varmen og lad det køle af i cirka 10 minutter til det når ned på 100 grader.
    • Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.
    • Hæld den let afkølede sukkermasse i en skål og pisk den enten med en håndmixer eller en røremaskine. Den skal piskes i meget lang tid (15 minutter cirka), da der både skal piskes luft ind i massen og den samtidig skal køle af.
    • Hæld skumfidusmassen over i din bradepande med flormelis og jævn det ud så det er cirka 2,5 cm tykt.
    • Strø lidt mere flormelis ud over skumfidusmassen.
    • Lad den køle helt af.
    • Nu er massen størknet og afkølet og kan skæres eller klippes i mindre stykker. Jeg bruger en pizzakniv.
    • Opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder og eventuelt med lidt bagepapir eller lignende imellem lagene.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fra Kvalimad.dk

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 portion | Kalorier: 2338 kcal | Kulhydrater: 601 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 16 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Skumfiduser
    Skumfiduser
    Skumfiduser
    Skumfiduser
    Skumfidus
    Skumfidus
    Skumfidus
    Skumfiduser
    Skumfiduser
    Skumfiduser
    Skumfiduser
    Skumfiduser
    Skumfiduser
    Følg mig på Instagram
    « Is-sandwich med cookies og vaniljeis
    Bananis »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Morten

      oktober 29, 2021 at 4:45 pm

      De er Perfekte til at komme i en irsk kaffe i stedet for piskefløde. Og hvis man har en bræder kan man lige svitse de øverste lag så de karamelliserer.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 31, 2021 at 1:19 pm

        Det lyder som en VIRKELIG god idé! Mums det lyder lækkert :-)

        Svar
    2. Laura

      september 21, 2020 at 10:12 pm

      Ved du hvor meget vejer husblassen vejer? 20 g?
      Spørger blot fordi jeg har nogle store blade liggende som vejer 2g.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2020 at 11:49 am

        Umiddelbart vejer de cirka 1,5 g. (hvis jeg tager vægten på pakken og dividerer ud på antal bliver det 1,67 g)

        Svar
    3. Mette

      juli 24, 2019 at 7:03 pm

      Hej Louise
      Kan frugtfarve tilsættes og i så fald hvor i opskriften ville du foreslå det?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:48 pm

        Hej Mette
        Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
        Jeg vil anbefale man bruger pastafarve istedet for frugtfarve.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Sara

      december 10, 2018 at 10:39 am

      Hej, glæder mig til at prøve dine skumfiduser :-) hvor længe kan de holde sig?
      Kh. Sara

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2018 at 12:42 pm

        I en lufttæt beholder kan de holde sig et par uger.

        Svar
    5. Mette

      september 12, 2018 at 3:28 pm

      Kan man bruge vaniljesukker i stedet for? Og hvis ja, hvor meget ca?
      Hilsen Mette.

      Svar
      • Louise Dam

        september 16, 2018 at 3:03 pm

        Ja, det kan man nok godt. Måske 2 tsk.

        Svar
    6. Camilla

      september 04, 2018 at 3:24 pm

      Er det ikke bedre hvis du (og os) blander vanilien med sukkeret? På den måde fordeler kornene sig i stedet for at klumpe? Det er i hvert fald et tip, som alle andre madblogge og folk der bager altid nævner.

      Svar
      • Louise Dam

        december 02, 2018 at 11:03 am

        Hej Camilla, jo det kan man sagtens. Det gør jeg også i mange andre opskrifter. Jeg synes dog ikke det betyder så meget igen når det kommer ned i den kogende sukkerlage.

        Svar
    7. Lotte christensen

      november 21, 2017 at 3:28 pm

      Hejsa
      Har lige prøvet at lave en portion, og jeg kunne praktisk talt sket ikke få det ud af skålen (for ikke at nævne at få det af piskeriset til røremaskinen),Hvordan gør du det?
      Med venlig hilsen Lotte

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2018 at 6:50 pm

        Det har jeg ikke umiddelbart haft problemer med. Synes ikke jeg gjorde noget bestemt..

        Svar
      • Sanne

        januar 30, 2020 at 6:34 pm

        Jeg har også prøvet at det var svært at få det ud af skålen. Massen var pisket for længe så det var blevet så koldt at det størknede.

        Svar
    8. Joan

      september 23, 2015 at 8:54 pm

      nam nam ser vildt godt ud... :)

      Svar
      • Louise Dam

        september 26, 2015 at 12:25 pm

        Tak :-)

        Svar
    9. carina

      september 09, 2015 at 4:04 pm

      kan man lave dem sukkerfri

      Svar
      • Louise Dam

        september 13, 2015 at 2:46 pm

        Hej Carina
        Det har jeg desværre ingen erfaring med. Så du må næsten prøve at google sukkerfri skumfiduser og se om der er nogle opskrifter på det.

        Svar
      • Sanne

        januar 30, 2020 at 6:35 pm

        Har du prøvet?

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her