Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Slik

Skumfiduser

Udgivet: 9. sep 2015 · Opdateret: 30. sep 2024

Skumfiduser

Det er meget nemmere end man skulle tro at lave hjemmelavede skumfiduser. Du skal nemlig kun bruge 5 ingredienser! Skumfiduserne smager virkelig godt og de er meget bedre end dem man køber. Skumfiduserne har en dejlig smag af vanilje.

Man kan jo ofte købe skumfiduser i alverdens farver og med forskellige smage. Så hvis du synes de hvide er for kedelige, så kan du farve dem med pastafarve.

piskeris Grullo

Skumfiduser

4.28 fra 22 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 Portion
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 400 g sukker
  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 20 blade (reklamelink)husblas
  • 200 gram flormelis

Sådan gør du
 

  • Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med noget af sukkeret.
  • Kog vand, sukker og vanlje op i en lille gryde.
  • Lad det hele småkoge i cirka 20 minutter til det når 110 grader. Brug et sukkertermometer til at måle temperaturen med.
  • Klem overskydende vand fra husblassen og kom det i lidt af gangen i gryden. Rør rundt indtil det hele er smeltet.
  • Tag gryden af varmen og lad det køle af til det når ned på 100 grader. (cirka 10 minutter)
  • I bunden af en bradepande lægger du et rimelig tykt lag flormelis.
  • Hæld den let afkølede sukkermasse i en skål og pisk den enten med en håndmixer eller en røremaskine. Røremaskinen er at foretrække, da den skal piskes cirka 15 minutter. Der skal piskes luft ind i massen og den skal køle af.
  • Hæld skumfidusmassen over i din bradepande med flormelis. Det skal være cirka 2,5 cm tykt.
  • Strø lidt mere flormelis ud over skumfidusmassen.
  • Lad den køle helt af.
  • Når massen størknet og afkølet kan den skæres eller klippes i mindre stykker. Jeg bruger en pizzakniv.
  • Opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder og eventuelt med lidt bagepapir eller lignende imellem lagene.

Noter

Opskriften er fra Kvalimad.dk

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 portion | Kalorier: 2338 kcal | Kulhydrater: 601 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften

Prøv også at dyppe skumfiduserne i mørk chokolade

Når man har lavet sine skumfiduser kan man enten spise dem som de er, eller man kan eventuelt lave lækre S'mores. Det er en sjov måde at nyde dine skumfiduser på!

Skumfiduser med eller uden æggehvide

Når man skal lave sin skumfidusmasse, så kan den laves enten med eller uden æggehvide. Denne opskrift er uden æggehvide, og den egner sig bedst til hvis du vil skære skumfiduserne ud, eller udstikke dem med en form.

Hvis du gerne vil sprøjte dem ud med en sprøjtepose og en tyl, så skal du hellere vælge en opskrift på skumfiduser med æggehvide.

Farvede skumfiduser

Vil du gerne farve dine skumfiduser kan du sagtens gøre det! Du skal bruge (reklamelink)pastafarve til formålet. Og så kan du faktisk farve skumfiduserne i lige den farve du ønsker. Når du arbejder med skumfiduser, er der ingen grænser.

Smag til skumfiduser

Skumfiduserne i denne opskrift smager af vanilje, men du kan tilsætte forskellige aromaer for at give dem den smag du ønsker. Prøv f.eks. (reklamelink)pebermyntearoma for skumfiduser med pebermyntesmag eller (reklamelink)hindbæraroma for skumfiduser med hindbærsmag. Skumfiduser er vidunderlige med forskellige smagsvarianter.

Hjemmelavet slik

Det er ret hyggeligt at lave hjemmelavet slik. Det er måske ofte i efterårsferien eller omkring jul der er tid til det. Her kan jeg også anbefale af prøve at lave hjemmelavede karameller.

Husblas
Skumfidusmasse
Skumfiduser
Skumfiduser
Skumfidus
Skumfiduser
Skumfidus
Skumfiduser
Skumfiduser
Skumfiduser
Skumfiduser

Kommentarer

  1. Morten skriver

    oktober 29, 2021 at 4:45 pm

    De er Perfekte til at komme i en irsk kaffe i stedet for piskefløde. Og hvis man har en bræder kan man lige svitse de øverste lag så de karamelliserer.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 31, 2021 at 1:19 pm

      Det lyder som en VIRKELIG god idé! Mums det lyder lækkert :-)

      Svar
  2. Laura skriver

    september 21, 2020 at 10:12 pm

    Ved du hvor meget vejer husblassen vejer? 20 g?
    Spørger blot fordi jeg har nogle store blade liggende som vejer 2g.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2020 at 11:49 am

      Umiddelbart vejer de cirka 1,5 g. (hvis jeg tager vægten på pakken og dividerer ud på antal bliver det 1,67 g)

      Svar
  3. Mette skriver

    juli 24, 2019 at 7:03 pm

    Hej Louise
    Kan frugtfarve tilsættes og i så fald hvor i opskriften ville du foreslå det?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:48 pm

      Hej Mette
      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
      Jeg vil anbefale man bruger pastafarve istedet for frugtfarve.
      Hilsen Louise

      Svar
  4. Sara skriver

    december 10, 2018 at 10:39 am

    Hej, glæder mig til at prøve dine skumfiduser :-) hvor længe kan de holde sig?
    Kh. Sara

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2018 at 12:42 pm

      I en lufttæt beholder kan de holde sig et par uger.

      Svar
  5. Mette skriver

    september 12, 2018 at 3:28 pm

    Kan man bruge vaniljesukker i stedet for? Og hvis ja, hvor meget ca?
    Hilsen Mette.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 16, 2018 at 3:03 pm

      Ja, det kan man nok godt. Måske 2 tsk.

      Svar
  6. Camilla skriver

    september 04, 2018 at 3:24 pm

    Er det ikke bedre hvis du (og os) blander vanilien med sukkeret? På den måde fordeler kornene sig i stedet for at klumpe? Det er i hvert fald et tip, som alle andre madblogge og folk der bager altid nævner.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2018 at 11:03 am

      Hej Camilla, jo det kan man sagtens. Det gør jeg også i mange andre opskrifter. Jeg synes dog ikke det betyder så meget igen når det kommer ned i den kogende sukkerlage.

      Svar
  7. Lotte christensen skriver

    november 21, 2017 at 3:28 pm

    Hejsa
    Har lige prøvet at lave en portion, og jeg kunne praktisk talt sket ikke få det ud af skålen (for ikke at nævne at få det af piskeriset til røremaskinen),Hvordan gør du det?
    Med venlig hilsen Lotte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 6:50 pm

      Det har jeg ikke umiddelbart haft problemer med. Synes ikke jeg gjorde noget bestemt..

      Svar
    • Sanne skriver

      januar 30, 2020 at 6:34 pm

      Jeg har også prøvet at det var svært at få det ud af skålen. Massen var pisket for længe så det var blevet så koldt at det størknede.

      Svar
  8. Joan skriver

    september 23, 2015 at 8:54 pm

    nam nam ser vildt godt ud... :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 26, 2015 at 12:25 pm

      Tak :-)

      Svar
  9. carina skriver

    september 09, 2015 at 4:04 pm

    kan man lave dem sukkerfri

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 13, 2015 at 2:46 pm

      Hej Carina
      Det har jeg desværre ingen erfaring med. Så du må næsten prøve at google sukkerfri skumfiduser og se om der er nogle opskrifter på det.

      Svar
    • Sanne skriver

      januar 30, 2020 at 6:35 pm

      Har du prøvet?

      Svar
4.28 from 22 votes (22 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.