
Det er meget nemmere end man skulle tro at lave hjemmelavede skumfiduser. Du skal nemlig kun bruge 5 ingredienser! De hjemmelavede skumfiduser smager virkelig godt og de er meget bedre end dem man køber.
Når man har lavet sine skumfiduser kan man enten spise dem som de er, eller man kan eventuelt lave lækre S'mores.
Man kan jo ofte købe skumfiduser i alverdens farver og med forskellige smage. Så hvis du synes de hvide skumfiduser er for kedelige, så kan du erstatte vandet i opskriften med f.eks. frugtsaft.
Hvis du i stedet ønsker at lave skumfiduserne med smag af lakrids kan du tilsætte lidt lakridspulver til blandingen.
Skumfiduser
Ingredienser
- 2 dl vand
- 400 g sukker
- 1 vaniljestang
- 20 blade husblas
- 200 gram flormelis
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Bring vand og sukker i kog i en lille gryde.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom kornene i vandet.
- 4 Lad det hele koge i cirka 20 minutter til det når 110 grader.
- Kom husblassen i lidt af gangen og rør rundt indtil det hele er smeltet.
- Tag det af varmen og lad det køle af i cirka 10 minutter til det når ned på 100 grader.
- Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.
- Hæld den let afkølede sukkermasse i en skål og pisk den enten med en håndmixer eller en røremaskine. Den skal piskes i meget lang tid (15 minutter cirka), da der både skal piskes luft ind i massen og den samtidig skal køle af.
- Hæld skumfidusmassen over i din bradepande med flormelis og jævn det ud så det er cirka 2,5 cm tykt.
- Strø lidt mere flormelis ud over skumfidusmassen.
- Lad den køle helt af.
- Nu er massen størknet og afkølet og kan skæres eller klippes i mindre stykker. Jeg bruger en pizzakniv.
- Opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder og eventuelt med lidt bagepapir eller lignende imellem lagene.
Morten
De er Perfekte til at komme i en irsk kaffe i stedet for piskefløde. Og hvis man har en bræder kan man lige svitse de øverste lag så de karamelliserer.
Louise Dam
Det lyder som en VIRKELIG god idé! Mums det lyder lækkert :-)
Laura
Ved du hvor meget vejer husblassen vejer? 20 g?
Spørger blot fordi jeg har nogle store blade liggende som vejer 2g.
Louise Dam
Umiddelbart vejer de cirka 1,5 g. (hvis jeg tager vægten på pakken og dividerer ud på antal bliver det 1,67 g)
Mette
Hej Louise
Kan frugtfarve tilsættes og i så fald hvor i opskriften ville du foreslå det?
Louise Dam
Hej Mette
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Jeg vil anbefale man bruger pastafarve istedet for frugtfarve.
Hilsen Louise
Sara
Hej, glæder mig til at prøve dine skumfiduser :-) hvor længe kan de holde sig?
Kh. Sara
Louise Dam
I en lufttæt beholder kan de holde sig et par uger.
Mette
Kan man bruge vaniljesukker i stedet for? Og hvis ja, hvor meget ca?
Hilsen Mette.
Louise Dam
Ja, det kan man nok godt. Måske 2 tsk.
Camilla
Er det ikke bedre hvis du (og os) blander vanilien med sukkeret? På den måde fordeler kornene sig i stedet for at klumpe? Det er i hvert fald et tip, som alle andre madblogge og folk der bager altid nævner.
Louise Dam
Hej Camilla, jo det kan man sagtens. Det gør jeg også i mange andre opskrifter. Jeg synes dog ikke det betyder så meget igen når det kommer ned i den kogende sukkerlage.
Lotte christensen
Hejsa
Har lige prøvet at lave en portion, og jeg kunne praktisk talt sket ikke få det ud af skålen (for ikke at nævne at få det af piskeriset til røremaskinen),Hvordan gør du det?
Med venlig hilsen Lotte
Louise Dam
Det har jeg ikke umiddelbart haft problemer med. Synes ikke jeg gjorde noget bestemt..
Sanne
Jeg har også prøvet at det var svært at få det ud af skålen. Massen var pisket for længe så det var blevet så koldt at det størknede.
Joan
nam nam ser vildt godt ud... :)
Louise Dam
Tak :-)
carina
kan man lave dem sukkerfri
Louise Dam
Hej Carina
Det har jeg desværre ingen erfaring med. Så du må næsten prøve at google sukkerfri skumfiduser og se om der er nogle opskrifter på det.
Sanne
Har du prøvet?