Det er meget nemmere end man skulle tro at lave hjemmelavede skumfiduser. Du skal nemlig kun bruge 5 ingredienser! Skumfiduserne smager virkelig godt og de er meget bedre end dem man køber. Skumfiduserne har en dejlig smag af vanilje.
Man kan jo ofte købe skumfiduser i alverdens farver og med forskellige smage. Så hvis du synes de hvide er for kedelige, så kan du farve dem med pastafarve.
Skumfiduser
Ingredienser
- 2 dl vand
- 400 g sukker
- 1 (reklamelink)vaniljestang
- 20 blade (reklamelink)husblas
- 200 gram (reklamelink)flormelis
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med noget af sukkeret.
- Kog vand, sukker og vanlje op i en lille gryde.
- Lad det hele småkoge i cirka 20 minutter til det når 110 grader. Brug et sukkertermometer til at måle temperaturen med.
- Klem overskydende vand fra husblassen og kom det i lidt af gangen i gryden. Rør rundt indtil det hele er smeltet.
- Tag gryden af varmen og lad det køle af til det når ned på 100 grader. (cirka 10 minutter)
- I bunden af en bradepande lægger du et rimelig tykt lag flormelis.
- Hæld den let afkølede sukkermasse i en skål og pisk den enten med en håndmixer eller en røremaskine. Røremaskinen er at foretrække, da den skal piskes cirka 15 minutter. Der skal piskes luft ind i massen og den skal køle af.
- Hæld skumfidusmassen over i din bradepande med flormelis. Det skal være cirka 2,5 cm tykt.
- Strø lidt mere flormelis ud over skumfidusmassen.
- Lad den køle helt af.
- Når massen størknet og afkølet kan den skæres eller klippes i mindre stykker. Jeg bruger en pizzakniv.
- Opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder og eventuelt med lidt bagepapir eller lignende imellem lagene.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften
Prøv også at dyppe skumfiduserne i mørk chokolade
Når man har lavet sine skumfiduser kan man enten spise dem som de er, eller man kan eventuelt lave lækre S'mores. Det er en sjov måde at nyde dine skumfiduser på!
Skumfiduser med eller uden æggehvide
Når man skal lave sin skumfidusmasse, så kan den laves enten med eller uden æggehvide. Denne opskrift er uden æggehvide, og den egner sig bedst til hvis du vil skære skumfiduserne ud, eller udstikke dem med en form.
Hvis du gerne vil sprøjte dem ud med en sprøjtepose og en tyl, så skal du hellere vælge en opskrift på skumfiduser med æggehvide.
Farvede skumfiduser
Vil du gerne farve dine skumfiduser kan du sagtens gøre det! Du skal bruge (reklamelink)pastafarve til formålet. Og så kan du faktisk farve skumfiduserne i lige den farve du ønsker. Når du arbejder med skumfiduser, er der ingen grænser.
Smag til skumfiduser
Skumfiduserne i denne opskrift smager af vanilje, men du kan tilsætte forskellige aromaer for at give dem den smag du ønsker. Prøv f.eks. (reklamelink)pebermyntearoma for skumfiduser med pebermyntesmag eller (reklamelink)hindbæraroma for skumfiduser med hindbærsmag. Skumfiduser er vidunderlige med forskellige smagsvarianter.
Hjemmelavet slik
Det er ret hyggeligt at lave hjemmelavet slik. Det er måske ofte i efterårsferien eller omkring jul der er tid til det. Her kan jeg også anbefale af prøve at lave hjemmelavede karameller.
Morten skriver
De er Perfekte til at komme i en irsk kaffe i stedet for piskefløde. Og hvis man har en bræder kan man lige svitse de øverste lag så de karamelliserer.
Louise Dam skriver
Det lyder som en VIRKELIG god idé! Mums det lyder lækkert :-)
Laura skriver
Ved du hvor meget vejer husblassen vejer? 20 g?
Spørger blot fordi jeg har nogle store blade liggende som vejer 2g.
Louise Dam skriver
Umiddelbart vejer de cirka 1,5 g. (hvis jeg tager vægten på pakken og dividerer ud på antal bliver det 1,67 g)
Mette skriver
Hej Louise
Kan frugtfarve tilsættes og i så fald hvor i opskriften ville du foreslå det?
Louise Dam skriver
Hej Mette
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Jeg vil anbefale man bruger pastafarve istedet for frugtfarve.
Hilsen Louise
Sara skriver
Hej, glæder mig til at prøve dine skumfiduser :-) hvor længe kan de holde sig?
Kh. Sara
Louise Dam skriver
I en lufttæt beholder kan de holde sig et par uger.
Mette skriver
Kan man bruge vaniljesukker i stedet for? Og hvis ja, hvor meget ca?
Hilsen Mette.
Louise Dam skriver
Ja, det kan man nok godt. Måske 2 tsk.
Camilla skriver
Er det ikke bedre hvis du (og os) blander vanilien med sukkeret? På den måde fordeler kornene sig i stedet for at klumpe? Det er i hvert fald et tip, som alle andre madblogge og folk der bager altid nævner.
Louise Dam skriver
Hej Camilla, jo det kan man sagtens. Det gør jeg også i mange andre opskrifter. Jeg synes dog ikke det betyder så meget igen når det kommer ned i den kogende sukkerlage.
Lotte christensen skriver
Hejsa
Har lige prøvet at lave en portion, og jeg kunne praktisk talt sket ikke få det ud af skålen (for ikke at nævne at få det af piskeriset til røremaskinen),Hvordan gør du det?
Med venlig hilsen Lotte
Louise Dam skriver
Det har jeg ikke umiddelbart haft problemer med. Synes ikke jeg gjorde noget bestemt..
Sanne skriver
Jeg har også prøvet at det var svært at få det ud af skålen. Massen var pisket for længe så det var blevet så koldt at det størknede.
Joan skriver
nam nam ser vildt godt ud... :)
Louise Dam skriver
Tak :-)
carina skriver
kan man lave dem sukkerfri
Louise Dam skriver
Hej Carina
Det har jeg desværre ingen erfaring med. Så du må næsten prøve at google sukkerfri skumfiduser og se om der er nogle opskrifter på det.
Sanne skriver
Har du prøvet?