
Jeg har endnu en gang kastet mig ud i at lave en sund version af en lækker kage. Denne gang er det blevet til en lækker banankage med chokoladestykker.
Kagen er bagt uden mel og er derfor glutenfri, den er også bagt uden mælk, hvilket gør den laktosefri og til sidst er den bagt uden tilsat sukker. Jeg har dog ikke brugt sukkerfri chokolade, men det kan man jo sagtens gøre, hvis man slet ikke vil have noget sukker. Kagen er kun sødet med dadler, som selvfølgelig indeholder en del frugtsukker - men det skulle være meget bedre end raffineret sukker. Kagen er rigtig nem og hurtig at bage, og den er prøvesmagt af mine kollegaer, som har godkendt den :-)
Jeg har også tidligere bagt en lækker sund chokoladekage, som også kun er sødet med dadler. Find opskriften på den sunde chokoladekage/brownie her
📖 Opskrift
Sund banankage med chokolade og dadler
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade, gerne sukkerfri chokolade
- 150 g dadler
- 200 g nødder, mandler/hasselnødder – eller andre nødder
- 2 bananer
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
Sådan gør du
- Hak chokoladen og 50 gram (husk at rette hvis du ganger op) nødder groft og placer det i en skål.
- 150 g (husk at rette hvis du ganger op) blandede nødder blendes til nøddemel. Hæld det i skålen sammen med den grofthakkede chokolade og nødderne.
- Tilsæt bagepulver og salt til nøddemel, chokolade og nødder.
- I en foodprocessor, blender el.lign blendes dadler, banan og æg til en lind dej.
- Hæld massen op i skålen med nødder og chokolade og bland det hele godt sammen.
- Beklæd en bageform på cirka 20×25 cm med bagepapir og fordel dejen heri.
- Bag kagen i en 180 grader varm ovn i cirka 25 minutter.
Sabrina
Er kalorie beregningen efter per 100 gram, eller hele kagen?
Louise Dam
Hej Sabrina
Det er pr. person hvis kagen deles til 6 personer. Hvis I er flere om den bliver det dermed færre kalorier pr. person.
Christina Sommer
Hej😊 Virkelig virkelig lækker. Så lækker det går hen og bliver næsten kriminelt👏🙈😜😝😋
Mvh Christina
Louise Dam
Ha ha, dejligt at høre :-)
Mette
Kan man bytte dadlerne ud med figenpålæg ??
Louise Dam
Det har jeg ikke prøvet, men umiddelbart tror jeg det godt.
Sarah
Hej Louise
Kan kagen laves dagen før den skal spises ?
Hilsen
Sarah
Louise Dam
Hej Sarah
Ja, det kan den sagtens :-)
Susanne Ehrenreich
Hej Louise!
Har smagt kagen 😍 den smager helt fantastisk 😋 som lækker slik 😜 stort tak 😄
Louise Dam
Hej Susanne
Hvor er det bare dejligt at høre :-)
Susanne Ehrenreich
Hej Louise!
Har lige bagt to kager til imorgen, hat du serveret fes cremefraiche eller skyr til ??
Glæder mig til at smage kagerne, der dufter skønt i køkkenet 😄
Kh Susanne
Louise Dam
Hej Susanne
Nej, det har jeg ikke. De er bare blevet spist som de er. Men det er da sikkert også lækkert med noget til :-)
Julie
Hej Louise.
Har du erfaringer med at fryse kagen?
Den ser virkelig lækker ud.
Kh Julie
Louise Dam
Hej Julie
Jeg har ikke prøvet at fryse kagen, men det tror jeg dog godt at den kan.
Sofie
Har du prøvet at lave kagen som muffins? Det er lige ift. varme og bagetid?
Louise Dam
Hej Sofie
Nej, det har jeg desværre ikke. Men de skal nok have en del mindre tid i ovnen. Og så ville jeg bare holde godt øje med dem undervejs.
Amanda
Hej Louise. Dine kager ser virkelige lækre ud, og skal faktisk til at eksperimentere med din opskrift på banankage imorgen. Spekulerer lidt på om man evt. kan komme vanilie-proteinpulver i, eller om det ville være synd.. hmm..
Vh Amanda.
Louise Dam
Hej Amanda
Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg da godt at man kan. Men i forhold til mængden må du prøve dig lidt frem :-)