Kender I det når man lige har lidt rester af nogle grøntsager liggende? Jeg havde lige lidt champignoner og hvidkål liggende der skulle bruges, og havde faktisk længe haft lyst til at lave fyldte pandekager. Så det endte med at jeg bagte nogle majspandekager og lavede noget lækkert fyld af hvidkål, champignon, gulerod og hakket kød. Og det blev altså rigtig lækkert!
📖 Opskrift
Fyldte majspandekager med hvidkål
Ingredienser
Majspandekager
- 4 æg
- 100 g majsmel
- 100 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 3 spsk. olivenolie
- 4 dl vand
Fyld
- 300 g finthakket hvidkål
- 3 gulerødder revet
- 250 g champignon i skiver
- 500 g hakket kalv/svin
- Revet ost
- Barbecuekrydderi el. lign
- Salt og peber
Sådan gør du
Majspandekager
- Mel og vand kommes i en skål, og der piskes indtil der ikke er flere klumper. Æg, salt og olie tilsættes, og der røres godt igen. Bag pandekagerne på en varm pande. Du skal bruge cirka 1 dl til én pandekage. Stil pandekagerne til side indtil fyldet er færdigt.
Fyld
- Steg hvidkålen på panden indtil det er blevet lidt blødt. Tilsæt derefter gulerødder og champignon og steg det i cirka 5 minutter. Krydr med lidt salt og peber. Tag grøntsagerne er panden og hæld dem i en stor skål. Brun derefter kødet på panden. Krydr med salt, peber og barbecue. Når kødet er stegt blandes det godt sammen med grøntsagerne i skålen.
- Nu skal pandekagerne så fyldes. Tag en pandekage og fordel en passende portion af fyldet på midten af pandekagen. Fold dernæst bund og top ind over fyldet og derefter foldes siderne ind. Lig den fyldte pandekage i et stort ovnfast fad, og fortsæt til alle pandekagerne er fyldte.
- Stil fadet i ovnen ved 200 grader. Efter 10 minutter drysses der revet ost over pandekagerne og de bages videre i 10-15 minutter.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
PB
Looks yummy!
Alice
Kan man lave retten dagen før?
Mvh. Alice
Louise Dam
Ja, det kan du sagtens.