
Når du nu kommer hjem med poserne fulde af hyldebær, så kan du lave denne lækre saft af dem. Den kan drikkes kold opblandet med vand (cirka 1:3), eller den kan drikkes varm og eventuelt med lidt rom i. Det skulle kunne holde en forkølelse for døren.
Hyldebærsaft
2,5 liter
Forberedelsestid: 1 time
Ingredienser
2,5 kg hyldebær (ca. 1 bærepose fuld)
10-12 æbler
1 liter vand
800 g sukker
1. Skyl hyldebærrene grundigt. Klip alle de grove stængler af. De små må gerne blive siddende på.
2. Skyl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove både.
3. Kom hyldebær og æblestykker i en stor gryde og hæld vandet over. Lad det koge i cirka 30 minutter, eller indtil bærrene er drænet for saft.
4. Læg et rent viskestykke eller lignende i bunden af et dørslag og placer dørslaget ovenpå en anden stor gryde eller skål. Hæld nu bær og saft ned i dørslaget, mas eventuelt lidt på bærrene med en grydeske så alt saften kommer med ud. Lad det stå og dryppe ned i skålen indtil du har fået alt saften med.
5. Opvarm nu saften i gryden og tilsæt sukkeret. Fortsæt til sukkeret er opløst.
6. Hæld den varme saft på skoldede flasker og luk flaskerne med det samme.
7. Opbevar saften i køleskabet, hvor den burde kunne holde sig ret længe. Når først en flaske er åbnet er holdbarheden dog begrænset til omkring 1-2 uger vil jeg mene.



Skrevet af: Louise DamÆblerKategori: Drinks & smoothies
Hej
Tak for en inspirerende blog med mange skønne opskrifter som jeg nyder at afprøve😊👍
Som gammel husmor vil jeg tillade mig at komme med et forslag om at i unge travle børneforældre, som gerne vil bruge naturens skønne råvarer til bla saft fra forskellige frugter, at anskaffe jer en saftkoger som gør arbejdsprocessen og ikke mindst rengøring minimal. Jeg blev introduceret til tuttifruttien som den blev kaldt i min barndomshjem og den har fulgt mig lige siden, dog skiftet ud en enkelt gang . 👍👍kan varmt anbefales og flere familier kan jo fint invistere
Hej Bente, mange tak for tippet :-)