Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Juice og saft

Hyldebærsaft

Udgivet: 7. sep 2014 · Opdateret: 10. jan 2024

 
bacb b

I september/oktober måned bugner det med hyldebær i Danmarks natur. De smukke røde bær kan bruges til mange lækre ting. Du kan blandt andet lave denne her skønne dybrøde hyldebærsaft, som smager virkelig godt! Hvis du ikke lige ved hvor du kan finde hyldebær nær dig, så kan du prøve at se på Byhøst.dk. Her kan man se på et kort hvor der er forskellige spiselige ting i naturen. Det er altså ret smart.

Når du nu kommer hjem med poserne fulde af hyldebær, så kan du lave denne lækre saft af dem. Den kan drikkes kold opblandet med vand (cirka 1:3), eller den kan drikkes varm og eventuelt med lidt rom i. Det skulle kunne holde en forkølelse for døren. Kan du godt lide hyldebærsaft, så prøv også en lækker hyldebærsuppe.

piskeris Grullo

Hyldebærsaft

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 2.5 liter
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2,5 kg hyldebær, ca. 1 bærepose fuld
  • 10-12 æbler
  • 1 liter vand
  • 800 g sukker

Sådan gør du
 

  • Skyl hyldebærrene grundigt. Klip alle de grove stængler af. De små må gerne blive siddende på.
  • Skyl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove både.
  • Kom hyldebær og æblestykker i en stor gryde og hæld vandet over. Lad det koge i cirka 30 minutter, eller indtil bærrene er drænet for saft.
  • Læg et rent viskestykke eller lignende i bunden af et dørslag og placer dørslaget ovenpå en anden stor gryde eller skål. Hæld nu bær og saft ned i dørslaget, mas eventuelt lidt på bærrene med en grydeske så alt saften kommer med ud. Lad det stå og dryppe ned i skålen indtil du har fået alt saften med.
  • Opvarm nu saften i gryden og tilsæt sukkeret. Fortsæt til sukkeret er opløst.
  • Hæld den varme saft på skoldede flasker og luk flaskerne med det samme.
  • Opbevar saften i køleskabet, hvor den burde kunne holde sig ret længe. Når først en flaske er åbnet er holdbarheden dog begrænset til omkring 1-2 uger vil jeg mene.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 liter | Kalorier: 2127 kcal | Kulhydrater: 542 g | Protein: 6 g | Fedt: 8 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Hyldebærsaft
Hyldebærsaft
hyldebærsaft

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Bente Overgaard skriver

    september 09, 2018 at 2:48 pm

    Hej
    Tak for en inspirerende blog med mange skønne opskrifter som jeg nyder at afprøve😊👍

    Som gammel husmor vil jeg tillade mig at komme med et forslag om at i unge travle børneforældre, som gerne vil bruge naturens skønne råvarer til bla saft fra forskellige frugter, at anskaffe jer en saftkoger som gør arbejdsprocessen og ikke mindst rengøring minimal. Jeg blev introduceret til tuttifruttien som den blev kaldt i min barndomshjem og den har fulgt mig lige siden, dog skiftet ud en enkelt gang . 👍👍kan varmt anbefales og flere familier kan jo fint invistere

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 16, 2018 at 3:05 pm

      Hej Bente, mange tak for tippet :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.