Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Koldhævede boller med gulerod

Udgivet: 21. jul 2010 · Opdateret: 30. jan 2024

dsc

Er du vild med gulerod i boller, kan du også prøve mine gulerodsbrud og koldhævede boller med gulerod.

piskeris Grullo

Koldhævede boller med gulerod

5 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 18 stk.
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 600 g (reklamelink)hvedemel
  • 170 g (reklamelink)havregryn
  • 8 dl vand
  • 1 spsk. (reklamelink)honning
  • ½ spsk. salt
  • 170 g revet gulerod
  • 1 spsk. (reklamelink)olivenolie

Sådan gør du
 

Om aften:

  • Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie, honning, gulerødder og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.

Næste morgen:

  • Tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks dejen i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir - brug to skeer.
  • Pensl bollerne med vand.
  • Lad bollerne efterhæve mens ovnen forvarmes til 220 C ( varmluft 200 C ).
  • Bag bollerne midt i ovnen i ca. 18-20 minutter.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 100 gram | Kalorier: 205 kcal | Kulhydrater: 42 g | Protein: 5.8 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
 
Den færdige dej
 
Dækkes med film og stilles i køleskabet natten over
 
Efter dejen har hævet i køleskabet
 
Formes med to skeer til boller og bages i ca. 18 min ved 200 grader

Kommentarer

  1. Sahar skriver

    februar 08, 2023 at 5:58 pm

    5 stars
    Til en eftermiddags snack på en fritidsordning til 70 børn og et par voksne, har jeg kun fået ros for disse boller. De skulle dog have længere tid i ovnen men det kan sagtens skyldes at der var flere plader i ovnen samtidig. Alle har bedt om opskriften
    Mange gange tak

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 03, 2023 at 12:10 pm

      Skønt at høre de vakte glæde hos børnene :-)

      Svar
  2. Betinna skriver

    september 27, 2019 at 7:22 am

    Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet?
    Jeg skal bruge lune bolle kl. 13.30, og tænker jeg bliver nødt til at lave den aften før så den får nok hævningstid.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 01, 2019 at 4:26 pm

      Du kan sagtens have dejen stående i køleskabet frem til middagstid før du bager dem.

      Svar
  3. Mille skriver

    marts 22, 2018 at 8:35 am

    Hej. Bagte disse boller i går, men de blev slet ikke som på billedet. Selvom jeg puttede mere mel i blev dejen ved med at være meget våd og efter de havde været i ovnen var de alt for bløde og ubagte indeni. Jeg forstår ikke lige hvordan de kan se så forskellige ud fra dine :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 30, 2018 at 11:28 am

      Altså denne her dej skal være ret våd i det - derfor skal man sætte dejen på bagepladen med to skeer. Man kan ikke røre ved dejen og forme den. Hvis de var ubagte indeni skal de bare have længere tid i din ovn vil jeg tro.

      Svar
  4. Berit skriver

    december 11, 2015 at 1:20 pm

    Jeg er virkelig glad for at der står næringsværdi, men er forvirret over at der er 2 stk 😳. Er det rå dej og bagt ? Eller ?
    Jeg har brug for protein og kj mængden 😊
    Mvh Berit

    Svar
    • Berit skriver

      december 11, 2015 at 1:21 pm

      Har opdaget at det er pr bolle og pr 100 g - sorry 🙃😊

      Svar
      • Louise Dam skriver

        december 11, 2015 at 5:33 pm

        Super! :-)

        Svar
  5. Anja skriver

    juli 24, 2015 at 1:36 pm

    Lækker opskrift, smagte godt - mine blev bare ret flade i det... Mega øv :-(

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 28, 2015 at 8:40 pm

      Det var mærkeligt. Måske skulle der have været en smule mere mel i.

      Svar
  6. Louise skriver

    juli 25, 2011 at 7:43 pm

    Det var så lidt, godt du kunne bruge den :-)

    Svar
  7. Anonymous skriver

    juli 24, 2011 at 3:18 pm

    Fantastiske boller, tak for opskriften :-)

    Svar
5 from 4 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.