• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Koldhævede boller med gulerod

    Udgivet: jul 21, 2010 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    dsc

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Koldhævede boller med gulerod

    Opskrift af Louise Dam
    18 stk.
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 600 g hvedemel
    • 170 g havregryn
    • 8 dl vand
    • 1 spsk. honning
    • ½ spsk. salt
    • 170 g revet gulerod
    • 1 spsk. olivenolie

    Sådan gør du
     

    Om aften:

    • Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie, honning, gulerødder og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.

    Næste morgen:

    • Tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks dejen i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir - brug to skeer.
    • Pensl bollerne med vand.
    • Lad bollerne efterhæve mens ovnen forvarmes til 220 C ( varmluft 200 C ).
    • Bag bollerne midt i ovnen i ca. 18-20 minutter.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 100 gram | Kalorier: 205 kcal | Kulhydrater: 42 g | Protein: 5.8 g | Fedt: 2 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     
    Den færdige dej
     
    Dækkes med film og stilles i køleskabet natten over
     
    Efter dejen har hævet i køleskabet
     
    Formes med to skeer til boller og bages i ca. 18 min ved 200 grader
    « Græske hakkebøffer med feta
    Gulerodsrugbrød bagt med surdej »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sahar

      februar 08, 2023 at 5:58 pm

      5 stars
      Til en eftermiddags snack på en fritidsordning til 70 børn og et par voksne, har jeg kun fået ros for disse boller. De skulle dog have længere tid i ovnen men det kan sagtens skyldes at der var flere plader i ovnen samtidig. Alle har bedt om opskriften
      Mange gange tak

      Svar
      • Louise Dam

        marts 03, 2023 at 12:10 pm

        Skønt at høre de vakte glæde hos børnene :-)

        Svar
    2. Betinna

      september 27, 2019 at 7:22 am

      Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet?
      Jeg skal bruge lune bolle kl. 13.30, og tænker jeg bliver nødt til at lave den aften før så den får nok hævningstid.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 01, 2019 at 4:26 pm

        Du kan sagtens have dejen stående i køleskabet frem til middagstid før du bager dem.

        Svar
    3. Mille

      marts 22, 2018 at 8:35 am

      Hej. Bagte disse boller i går, men de blev slet ikke som på billedet. Selvom jeg puttede mere mel i blev dejen ved med at være meget våd og efter de havde været i ovnen var de alt for bløde og ubagte indeni. Jeg forstår ikke lige hvordan de kan se så forskellige ud fra dine :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 30, 2018 at 11:28 am

        Altså denne her dej skal være ret våd i det - derfor skal man sætte dejen på bagepladen med to skeer. Man kan ikke røre ved dejen og forme den. Hvis de var ubagte indeni skal de bare have længere tid i din ovn vil jeg tro.

        Svar
    4. Berit

      december 11, 2015 at 1:20 pm

      Jeg er virkelig glad for at der står næringsværdi, men er forvirret over at der er 2 stk 😳. Er det rå dej og bagt ? Eller ?
      Jeg har brug for protein og kj mængden 😊
      Mvh Berit

      Svar
      • Berit

        december 11, 2015 at 1:21 pm

        Har opdaget at det er pr bolle og pr 100 g - sorry 🙃😊

        Svar
        • Louise Dam

          december 11, 2015 at 5:33 pm

          Super! :-)

          Svar
    5. Anja

      juli 24, 2015 at 1:36 pm

      Lækker opskrift, smagte godt - mine blev bare ret flade i det... Mega øv :-(

      Svar
      • Louise Dam

        juli 28, 2015 at 8:40 pm

        Det var mærkeligt. Måske skulle der have været en smule mere mel i.

        Svar
    6. Louise

      juli 25, 2011 at 7:43 pm

      Det var så lidt, godt du kunne bruge den :-)

      Svar
    7. Anonymous

      juli 24, 2011 at 3:18 pm

      Fantastiske boller, tak for opskriften :-)

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier
    • Sankt Hans baal
      Sankt Hans menu

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788