• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Gulerodsbrud

    Udgivet: mar 4, 2012 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Gulerodsbrud

    Hjemmebagte boller er helt fantastisk. Disse gulerodsboller eller gulerodsbrud er ingen undtagelse. De smager bare så godt. Jeg har lavet dem et par gange, og de har kun fået ros fra alle der har smagt dem. Jeg tror forskellen på en gulerodsbolle og et gulerodsbrud er den måde man laver dejen på. Man skal nemlig først blande gulerødder og solsikkekerner i når dejen er færdig. Man former så en fordybning i dejen hvor fyldet kommer i. Så samler man dejen rundt om og bruger en kniv til at skære dejen i mindre stykker. På den måde ender du ud med et brud istedet for en bolle. Server eventuelt de lækre gulerodsbrud sammen med en kop hjemmelavet varm kakao.

    ikon piskeris Chestnut

    Gulerodsbrud

    15 stk.
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 2 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 kg hvedemel
    • 50 g gær
    • 5,5 dl lunkent vand
    • 75 g sukker
    • 10 g salt cirka 2 store tsk.
    • 75 g blødt smør
    • 2 æg
    • 150 g solsikkekerner
    • 4 gulerødder revne

    Sådan gør du
     

    • Opløs gæren i det lunkne vand.
    • Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen.
    • Ælt derefter det bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 min, til dejen er smidig.
    • Fordel lidt mel på bordet og lad dejen hæve med et viskestykke over i cirka 1 time.
    • Lav en fordybning i midten af dejen og slå æggene ud i heri.
    • Kom også solsikkekerne og de revne gulerødder ned til æggene.
    • Fold dejen sammen til en stor bolle.
    • Brug en kniv til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æg, solsikkekerner og gulerødder op og ind i dejen. Meningen er at dejen skal være ujævn.
    • Når dejen er hakket helt i småstykker deles den i 18-20 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir.
    • Lad dem hæve i cirka 1 time.
    • Bag dem i cirka 15 minutter i midten af ovnen ved 220 grader (varmluft 200 grader).

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 375 kcal | Kulhydrater: 60 g | Protein: 10 g | Fedt: 11 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.8 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
     Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsbolle
    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller

     

    Skrevet af: Louise DamÆg, Gær, Gulerødder, Hvedemel, Smør, SolsikkekernerKategori: Boller, Brød, Efterår, Morgenmad & Brunch, Vinter

    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet Ravioli med spinat og ricotta
    Hjemmebagte knækbrød »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tine

      oktober 23, 2022 at 1:13 pm

      5 stars
      Nogen der har prøvet at erstatte gulerødder ned skinke og ost? Hvis konsistensen bliver den samme, vil det jo være lækkert til sønnens madpakke.

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 1:39 pm

        Hej Tine
        Det tror jeg bestemt godt du kan. Kan ikke forestille mig det skulle være et problem :-)

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her