Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Gulerodsbrud

Udgivet: 4. mar 2012 · Opdateret: 30. jan 2024

Gulerodsbrud

Hjemmebagte boller er helt fantastisk. Disse gulerodsboller eller gulerodsbrud er ingen undtagelse. De smager bare så godt. Jeg har lavet dem et par gange, og de har kun fået ros fra alle der har smagt dem. Jeg tror forskellen på en gulerodsbolle og et gulerodsbrud er den måde man laver dejen på. Man skal nemlig først blande gulerødder og solsikkekerner i når dejen er færdig. Man former så en fordybning i dejen hvor fyldet kommer i. Så samler man dejen rundt om og bruger en kniv til at skære dejen i mindre stykker. På den måde ender du ud med et brud istedet for en bolle. Server eventuelt de lækre gulerodsbrud sammen med en kop hjemmelavet varm kakao. Du kan også prøve min anden opskrift på koldhævede boller med gulerod.

piskeris Grullo

Gulerodsbrud

4.89 fra 9 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 stk.
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 kg (reklamelink)hvedemel
  • 50 g gær
  • 5,5 dl lunkent vand
  • 75 g sukker
  • 10 g salt, cirka 2 store tsk.
  • 75 g blødt smør
  • 2 æg
  • 150 g (reklamelink)solsikkekerner
  • 4 gulerødder, revne

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i det lunkne vand.
  • Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen.
  • Ælt derefter det bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 min, til dejen er smidig.
  • Fordel lidt mel på bordet og lad dejen hæve med et viskestykke over i cirka 1 time.
  • Lav en fordybning i midten af dejen og slå æggene ud i heri.
  • Kom også solsikkekerne og de revne gulerødder ned til æggene.
  • Fold dejen sammen til en stor bolle.
  • Brug en kniv til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æg, solsikkekerner og gulerødder op og ind i dejen. Meningen er at dejen skal være ujævn.
  • Når dejen er hakket helt i småstykker deles den i 18-20 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem hæve i cirka 1 time.
  • Bag dem i cirka 15 minutter i midten af ovnen ved 220 grader (varmluft 200 grader).

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 375 kcal | Kulhydrater: 60 g | Protein: 10 g | Fedt: 11 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
 Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsbolle
Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Tine skriver

    oktober 23, 2022 at 1:13 pm

    5 stars
    Nogen der har prøvet at erstatte gulerødder ned skinke og ost? Hvis konsistensen bliver den samme, vil det jo være lækkert til sønnens madpakke.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 1:39 pm

      Hej Tine
      Det tror jeg bestemt godt du kan. Kan ikke forestille mig det skulle være et problem :-)

      Svar
  2. Jonna skriver

    oktober 04, 2022 at 9:24 pm

    Jeg kunne godt tænke mig at bage gulerodsbrud, men i opskriften står 1 kg mel, om man vil bage 5 eller 10 stk, er det ikke en fejl ?
    Hilsen Jonna.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2022 at 8:41 pm

      Hej Jonna
      Ja, der var da lige en fejl i den måde opskriften var lagt ind. Det er rettet nu :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Sidse skriver

    januar 19, 2021 at 4:46 pm

    Jeg har - bare for at prøve det - eksperimenteret med at erstatte 300 g mel med 300 g fuldkornshvedemel. Det smager fint og ses næsten ikke i den færdige bolle, men af en eller anden grund gør det bollen lidt mere tør og knap så luftig.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 10, 2021 at 11:51 pm

      Det kan være du skal bruge lidt mindre mel hvis du erstatter det med fuldkornshvedemel. Du kan jo prøve at erstatte 300 g hvedemel med 250 gram fuldkornshvedemel næste gang.

      Svar
  4. Mai skriver

    december 01, 2018 at 10:03 pm

    Hej Louise. Tak for nogle vildt lækre vamsede boller. Jeg har dog et stort problem med at “hakke” dejen til smulder, og ender ud med nogle alm. boller:( Nogen ide om hvad der går galt for mig i hakke/skære processen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2018 at 10:54 am

      Hej Mai, det lyder til at du bare ikke får skåret nok i dejen. Ligner din dej min når du har skåret i den?

      Svar
  5. Line skriver

    maj 12, 2018 at 4:34 pm

    Et her er bedste boller jeg nogensinde har bagt. Jeg har en søn der ikke kan tåle æg og mælk, så jeg bruger vegansk “smør” og en blandning af 4 spsk majsstivelse og 4spsk vand i stedet for æg og det virker helt fantastisk!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 14, 2018 at 10:06 pm

      Ej, hvor smart! Rigtig godt tip :-)

      Svar
  6. Jacob holdt Jacobsen skriver

    maj 10, 2018 at 2:00 pm

    Hej Louise
    Kan man blande det hele sammen fra starten. Er ikke sikker på jeg helt er med på det der skære/blande i dejen bagefter!!

    Svar
  7. Lotte skriver

    februar 21, 2018 at 8:30 pm

    Kan jeg lave dejen dagen før og stille i køleskabet? I så fald, hvor meget gær skal jeg så bruge? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 22, 2018 at 6:48 pm

      Hej Lotte, det har jeg ikke selv prøvet desværre. Men normalt skal man kun bruge en smule gær når man koldhæver.

      Svar
  8. Katrine jakobsen skriver

    januar 27, 2018 at 5:52 pm

    Hej Louise

    Hvordan fungerer opskriften hvis man ønsker at koldhæve natten over?

    På forhånd tak
    Hilsen Katrine

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 28, 2018 at 1:48 pm

      Hej Katrine
      Det har jeg ikke prøvet, så du må prøve dig frem :-)

      Svar
  9. Tina skriver

    marts 15, 2017 at 11:55 pm

    Super lækre gulerodsbrud :-) mine hævede helt vildt så næste gang laver jeg til 20-24 brud i stedet for kun 12.......
    De er dejlige luftige og smager himmelsk ...

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 8:59 pm

      Dejligt at høre Tina :-)

      Svar
  10. Per skriver

    november 09, 2016 at 1:50 pm

    Hej louise.
    Jeg har været kok i over 20 år og det er klart den bedste opskrift på gulerodsbrud jeg nogensinde har prøvet. Brudene er simpelthen bare fantastiske, super lækre, saftige, tilpas med fyld og så er de nemme at lave.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 09, 2016 at 7:10 pm

      Skønt at høre Per!

      Svar
  11. Nanna skriver

    oktober 04, 2016 at 1:17 pm

    Er det stadig gode dagen efter de er bagt?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2016 at 9:47 pm

      Ja, det synes jeg bestemt de er.

      Svar
  12. Gitte skriver

    august 08, 2016 at 9:43 pm

    Fantastisk gode boller. Kan man måske lave dem lidt sundere ??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2016 at 2:49 pm

      Jeg tror ikke jeg ville ændre så meget i opskriften. Så hellere spise en mindre :-)

      Svar
  13. Louise hager skriver

    marts 25, 2016 at 8:21 pm

    Kan de fryses? eller holdes sig gode i et par dage?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 28, 2016 at 10:01 am

      Jeg kan faktisk ikke huske om jeg har prøvet at fryse dem, men det burde de kunne.

      Svar
  14. Lone Leth-Nydal skriver

    august 19, 2015 at 10:52 am

    Tusind tak for denne lækre opskrift

    Svar
  15. René skriver

    juni 10, 2015 at 10:23 am

    Du skriver cirka 1 kg. hvedemel, men hvis jeg sammenligner med f.eks. Alletiders Kogebog, så skriver de 500 gram til 12 boller...

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 12, 2015 at 11:16 pm

      Det er nok nemmest at se på hvor meget væske der skal i de forskellige deje. Der kan jo være stor forskel på størrelsen af boller. Disse gulerodsbrud er ret store.

      Svar
  16. karina skriver

    maj 10, 2015 at 6:42 am

    Kanon boller. Har brugt opskriften flere gange. Denne gang opdagede jeg noget som du måske gerne vil ha´rettet (måske fordi jeg skal bage 60 stk.)
    Øverst står der 18-20 boller. i selve opskriften skriver du 12 boller....

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 13, 2015 at 11:12 pm

      Mange tak for hjælpen! Det er nu rettet til 12 stk. :-)

      Svar
  17. Annette Clausen skriver

    marts 01, 2015 at 7:12 pm

    Hej
    Vil høre om hvedemelen ka erstattes med grahamsmel
    Hilsen Annette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 02, 2015 at 2:21 pm

      Hej Annette
      Jeg er ikke sikker på det hele kan erstattes af grahamsmel - men prøv dig lidt frem. Jeg har ikke selv forsøgt mig med det.

      Svar
      • Isabel skriver

        juli 31, 2015 at 1:21 pm

        Jeg har erstattet 300 gram hvedemel med 300 grahamsmel, det fungerer fint ;-)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          august 01, 2015 at 9:23 am

          Dejligt at høre. Tak for tippet!

          Svar
  18. Polafsen skriver

    maj 11, 2012 at 8:13 am

    Superlækre boller . Min 3-årige syntes det var en fest at hakke med kniven og resten af familien syntes de var bedre end bagernes gulerodsboller. Så er den vist hjemme som vores yndlingsboller!
    Mvh Malene

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 15, 2012 at 8:18 pm

      Dejligt at I kunne lide dem, og at det ligefrem var sjovt at lave :-)

      Svar
  19. Kim Nielsen skriver

    marts 09, 2012 at 2:15 am

    @KJohnsen - så har du alligevel fået nogle ret flydende boller? :-)

    Svar
  20. KJohnsen skriver

    marts 07, 2012 at 7:13 pm

    Jeg følger dine opskrifter slavisk ! :D

    Svar
  21. KJohnsen skriver

    marts 05, 2012 at 4:48 pm

    51 dl lunkent vand?? Lyder af meget... for meget?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 06, 2012 at 12:06 am

      Nå det synes du alligevel :-) Ha ha, jeg retter det lige til 5 1/2 dl i stedet for :-)

      Svar
4.89 from 9 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.