
Hjemmebagte boller er helt fantastisk. Disse gulerodsboller eller gulerodsbrud er ingen undtagelse. De smager bare så godt. Jeg har lavet dem et par gange, og de har kun fået ros fra alle der har smagt dem. Jeg tror forskellen på en gulerodsbolle og et gulerodsbrud er den måde man laver dejen på. Man skal nemlig først blande gulerødder og solsikkekerner i når dejen er færdig. Man former så en fordybning i dejen hvor fyldet kommer i. Så samler man dejen rundt om og bruger en kniv til at skære dejen i mindre stykker. På den måde ender du ud med et brud istedet for en bolle. Server eventuelt de lækre gulerodsbrud sammen med en kop hjemmelavet varm kakao.
📖 Opskrift
Gulerodsbrud
Ingredienser
- 1 kg hvedemel
- 50 g gær
- 5,5 dl lunkent vand
- 75 g sukker
- 10 g salt cirka 2 store tsk.
- 75 g blødt smør
- 2 æg
- 150 g solsikkekerner
- 4 gulerødder revne
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen.
- Ælt derefter det bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 min, til dejen er smidig.
- Fordel lidt mel på bordet og lad dejen hæve med et viskestykke over i cirka 1 time.
- Lav en fordybning i midten af dejen og slå æggene ud i heri.
- Kom også solsikkekerne og de revne gulerødder ned til æggene.
- Fold dejen sammen til en stor bolle.
- Brug en kniv til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æg, solsikkekerner og gulerødder op og ind i dejen. Meningen er at dejen skal være ujævn.
- Når dejen er hakket helt i småstykker deles den i 18-20 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem hæve i cirka 1 time.
- Bag dem i cirka 15 minutter i midten af ovnen ved 220 grader (varmluft 200 grader).
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamÆg, Gær, Gulerødder, Hvedemel, Smør, SolsikkekernerKategori: Boller, Brød, Efterår, Morgenmad & Brunch, Vinter
Tine
Nogen der har prøvet at erstatte gulerødder ned skinke og ost? Hvis konsistensen bliver den samme, vil det jo være lækkert til sønnens madpakke.
Louise Dam
Hej Tine
Det tror jeg bestemt godt du kan. Kan ikke forestille mig det skulle være et problem :-)