Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Sødt bagværk

Nøddehorn

Udgivet: 17. jan 2015 · Opdateret: 10. jan 2024

 
c b

Opskriften på disse lækre nøddehorn kommer fra min mormor, jeg har ændret en smule i opskriften - men det er nok mest fordi jeg ikke kan holde mig til en opskrift :-) Man kan også kalde nøddehornene for smørhorn med nøddefyld. Det kan jeg se lignende horn hedder rundt omkring på nettet. Hornene er helt perfekte at servere, hvis der kommer gæster til en kop kaffe. Du kan sagtens fryse hornene ned og så tø dem op og lune dem i ovnen. Så bliver de som nybagte igen. Du kan også prøve at lave min lækre nøddemazarin, hvis du er vild med nødder i bagværk.

piskeris Grullo

Nøddehorn

4.75 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 16 stk.
Forb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Dej

  • 1,25 dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g smør
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 350 g (reklamelink)hvedemel

Nøddefyld

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g (reklamelink)hasselnødder, hakkede

Pynt

  • 1 æg til pensling
  • Finthakkede hasselnødder

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og lad det stå og afkøle let.
  • Lun mælken enten i mikrobølgeovn eller en lille gryde. Hæld mælken i en skål.
  • Rør gæren ud i mælken og tilsæt dernæst sukker og salt.
  • Hæld det afkølede smeltede smør i skålen.
  • Tilsæt ægget til dejen og rør rundt.
  • Tilsæt melet og ælt dejen til den er ensartet.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
  • Imens blander du smør, sukker og hakkede hasselnødder sammen i en skål. Brug eventuelt hænderne så smørret hurtigere bliver blødgjort.
  • Del dejen i to og rul hver del ud til en cirkel med en kagerulle. Skær hver cirkel ud i 8.
  • Fordel fyldet på de 16 stykker dej og rul hvert dejstykke sammen til et horn.
  • Placer hornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl hornene med et sammenpisket æg og pynt med finthakkede hasselnødder.
  • Lad hornene stå og hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
  • Bages i ovnen ved 225 grader i cirka 8 minutter eller til de er blevet gyldne udenpå og virker gennembagte.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 Stk. | Kalorier: 250 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 4 g | Fedt: 15 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmebagte nøddehornNøddehorn (3)Nøddehorn (5)Nøddehorn (1)Nøddehorn (6)Nøddehorn (8)Nøddehorn (9)
Nøddehorn (11)Nøddehorn (12)Nøddehorn (13)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Comments

No Comments

4.75 from 4 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.