Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kager

Nøddemazarin

Udgivet: 12. maj 2015 · Opdateret: 30. apr 2021

En skøn nøddemazarin med mørdejsbund, mazarinmasse og en skøn nøddekaramel på toppen. En nøddemazarin er også kendt som en toscakage eller toscatærte. Toscakage kan også laves med chokolade på.

Noeddemazarin

Den skønne nøddemazarin er den helt perfekte kombination af blødt og sprødt i en kage. Den smager helt vildt godt! Måske kender du bedst kagen med chokolade på, og det kan du sagtens komme på. Enten på kanten af kagen eller ved at pynte med chokolade på toppen.

Det tager lidt længere tid at lave kagen end man lige tror fordi der er 3 forskellige elementer i tærten og den skal ind og bage 3 gange i ovnen. Men den er slet ikke svær at lave.

Prøv også disse opskrifter:
Nougatkage med chokolade og hele hasselnødder | Brownie med hasselnødder | Jordbærkage med mazarinbund

Server den færdige nøddemazarintærte sammen med en god klat creme fraiche eller en kugle vaniljeis. Man kan eventuelt vælge at pynte med smeltet mørk chokolade. Det havde jeg planlagt, men jeg glemte det igen. Prøv også at lav mine lækre nøddehorn - de er mums.

piskeris Grullo

Nøddemazarin

5 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Tærteform 26 cm
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Mørdej

  • 225 g (reklamelink)hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • 3 spsk flormelis

Mazarinfyld

  • 150 gram (reklamelink)marcipan
  • 100 gram blødt smør
  • 100 gram (reklamelink)rørsukker
  • 2 æg
  • 50 gram (reklamelink)hvedemel
  • kornene fra 1 vaniljestang, se min guide til at flække en vaniljestang

Nøddefyld

  • 200 gram (reklamelink)hasselnødder
  • 50 gram smør
  • 75 gram brun farin
  • 75 gram (reklamelink)rørsukker
  • 1 dl fløde
  • 1 knivspids salt

Serveres f.eks. med

  • creme fraiche, eller
  • vaniljeis, eller
  • flødeskum

Sådan gør du
 

Mørdejen

  • Skær smørret i tern og kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Smuldr smørret i melet indtil det ligner krummer.
  • Pisk ægget sammen, og kom det i skålen med din dej. Bland ægget i dejen så den bliver samlet helt.
  • Smør et tærtefad med en diameter på cirka 26 cm grundigt, og tryk tærtedejen ud i fadet.
  • Prik tærtedejen med en gaffel, så eventuelle luftbobler kan slippe ud. Forbag tærtebunden i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.

Mazarinfyldet

  • Mens tærtebunden er i ovnen laves mazarinfyldet. Ælt marcipan, sukker og vanilje og tilsæt derefter det bløde smør lidt efter lidt, til det bliver en sammenhængende masse. Pisk så æggene i ét ad gangen og tilsæt til slut hvedemelet.
  • Fordel mazarinfyldet i den forbagte tærtebund, og bag den i 10 minutter ved 200 grader.

Nøddefyld

  • Rist hasselnødderne i ovnen i 5-7 minutter ved 200 grader til de er gyldne og hak dem derefter groft.
  • Kom smør, salt, sukker og fløde i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt de grofthakkede nødder.
  • Fordel nøddefyldet oven på mazarinmassen. Skru ovnen ned på 175 grader og bag derefter tærten i 15-20 minutter til den er helt gylden ovenpå.
  • Lad tærten køle helt af, og server den f.eks. med creme fraiche eller en kugle vaniljeis.

Noter

Inspiration fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 812 kcal | Kulhydrater: 75 g | Protein: 12 g | Fedt: 54 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • En toscatærte eller toscakage serveres ofte med mørk chokolade enten på kanten af tærten eller ovenpå tærten. Den mørke chokolade passer også super godt til kagen. Du kan derfor med fordel smelte noget mørk chokolade og komme på din nøddemazarin. Brug en (reklamelink)chokolade på cirka 55 % (reklamelink) og brug cirka 100-200 gram afhængig af hvordan du ønsker at pynte den.

    Hvis du vil have chokolade på kanten af kagen kan du enten dyppe kagen eller pensle det på. Du kan også skære kagen i mindre stykker og dyppe/pensle alle siderne med chokolade.
  • Jeg bruger hasselnødder i min opskrift på nøddemazarin, men du kan i princippet bruge lige de nødder du bedst kan lide, og du kan sagtens blande forskellige nødder.
  • Kagen kan du nemt bage dagen før eller nogle timer før den skal serveres. Intet problem der. Den har faktisk godt af lige at sætte sig et par timer.
  • Jeg synes en nøddemazarin er lækker sammen med en klat creme fraiche (18 % eller derover), men den kan også serveres som den er eller sammen med vaniljeis eller flødeskum.
Noeddemazarin
Dej til toscatærte eller toscakage
Mørdej
Mørdejsbund
mazarinmasse
Mazarinmasse
Noeddemazarin
Noeddemazarin toscatærte toscakage
toscatærte eller toscakage
Noeddemazarin toscakage toscatærte

Kommentarer

  1. Majken skriver

    juni 07, 2020 at 1:49 pm

    Har lige lavet 3 stk til mine kolleger i morgen.
    De ser præcus så lækre ud, som de plejer 😋
    Chokoladen smelter jeg ikke længere, da, jeg bare synes, den løber ned langs kanten. Nu finhakker jeg bare og drysser chokoladen lags kagens kant.
    Super opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2020 at 11:43 am

      Det lyder også lækkert bare med hakket chokolade på toppen. Dejligt du er glad for opskriften :-)

      Svar
  2. Janne skriver

    april 25, 2017 at 11:03 am

    Hej Louise
    Kan jeg frise nøddetærten, tag den op på selve dagen og så lune den?
    Kh Janne.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 29, 2017 at 6:32 pm

      Hej Janne
      Det vil jeg tro du godt kan. Men jeg har ikke selv prøvet.

      Svar
  3. Malou skriver

    februar 05, 2017 at 6:33 pm

    jeg har fulgt opskriften helt nøjagtigt og da jeg skulle hælde nødefyldet på flød det totalt sammen. Plus at du gentagne gange siger at der skal salt i, men ikke fortæller hvor meget. Tror du skal redigere opskriften så den passer.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 12, 2017 at 7:46 pm

      Hej Malou, jeg ved ikke lige hvorfor den flød sammen for dig. Men jeg har opdateret opskriften med med 1 knivspids salt :-)

      Svar
  4. Susanne skriver

    januar 07, 2017 at 4:59 pm

    Kan se du i nøddefyldet skriver, at der står salt. Dog kan jeg ikke se , at der står noget om hvorr meget i opskriften?
    Prøver uden for den ser så lækker ud 😆
    Hilsen Susanne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 12, 2017 at 7:45 pm

      Hej Susanne
      Er helt sikker på den blev god uden salt - jeg har opdateret opskriften med 1 knivspids salt :-)

      Svar
  5. Janni Malene Jensen skriver

    november 15, 2016 at 3:48 pm

    Hej Louise
    Ville man kunne bruge andre slags nødder?
    Evt blande peanuts og mandler?
    Mvh Janni

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 17, 2016 at 8:17 pm

      Jeg har ikke prøvet, men det vil jeg tro man godt kan.

      Svar
  6. Sophie skriver

    januar 08, 2016 at 3:23 pm

    Hej
    Kagen ser rigtig lækker ud! Mit spørgsmål går på, hvorvidt kagen kan bages dagen før den skal bruges?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 09, 2016 at 2:04 am

      Det skulle ikke være noget problem :-)

      Svar
  7. Ditte Sofie skriver

    november 10, 2015 at 7:15 pm

    Hej Louise :-)
    Hvad størrelse er dit tærtefad?- jeg synes ikke lige jeg kan se det nogen steder.
    Den ser iøvrigt voldsom lækker ud!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 30, 2015 at 8:58 pm

      Hej Ditte Sofie
      Mit tærtefad er cirka 26 cm :-)

      Svar
  8. Piskeriset skriver

    maj 12, 2015 at 4:51 pm

    Den ser besnærende lækker ud! Men den minder mig også om, at det er alt, alt for længe siden, at jeg har fået sådan en dejlig nøddetærte - skandale :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 13, 2015 at 11:05 pm

      Så må du hellere snart komme igang :-)

      Svar
5 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.