• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager » Søde Tærter

    Nøddemazarin

    Udgivet: maj 12, 2015 · Opdateret: apr 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    En skøn nøddemazarin med mørdejsbund, mazarinmasse og en skøn nøddekaramel på toppen. En nøddemazarin er også kendt som en toscakage eller toscatærte. Toscakage kan også laves med chokolade på.

    Noeddemazarin

    Den skønne nøddemazarin er den helt perfekte kombination af blødt og sprødt i en kage. Den smager helt vildt godt! Måske kender du bedst kagen med chokolade på, og det kan du sagtens komme på. Enten på kanten af kagen eller ved at pynte med chokolade på toppen.

    Det tager lidt længere tid at lave kagen end man lige tror fordi der er 3 forskellige elementer i tærten og den skal ind og bage 3 gange i ovnen. Men den er slet ikke svær at lave.

    Prøv også disse opskrifter:
    Nougatkage med chokolade og hele hasselnødder | Brownie med hasselnødder | Jordbærkage med mazarinbund

    Server den færdige nøddemazarintærte sammen med en god klat creme fraiche eller en kugle vaniljeis. Man kan eventuelt vælge at pynte med smeltet mørk chokolade. Det havde jeg planlagt, men jeg glemte det igen.

    Noeddemazarin toscakage

    Nøddemazarin

    5 fra 4 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Nej
    8 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 45 min
    Samlet tid 1 t 5 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Tærteform 26 cm

    Ingredienser

    Mørdej

    • 225 g hvedemel
    • 150 g smør
    • 1 æg
    • 3 spsk flormelis

    Mazarinfyld

    • 150 gram marcipan
    • 100 gram blødt smør
    • 100 gram rørsukker
    • 2 æg
    • 50 gram hvedemel
    • kornene fra 1 vaniljestang se min guide til at flække en vaniljestang

    Nøddefyld

    • 200 gram hasselnødder
    • 50 gram smør
    • 75 gram brun farin
    • 75 gram rørsukker
    • 1 dl fløde
    • 1 knivspids salt

    Serveres f.eks. med

    • creme fraiche eller
    • vaniljeis eller
    • flødeskum
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    Mørdejen

    • Skær smørret i tern og kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Smuldr smørret i melet indtil det ligner krummer.
    • Pisk ægget sammen, og kom det i skålen med din dej. Bland ægget i dejen så den bliver samlet helt.
    • Smør et tærtefad med en diameter på cirka 26 cm grundigt, og tryk tærtedejen ud i fadet.
    • Prik tærtedejen med en gaffel, så eventuelle luftbobler kan slippe ud. Forbag tærtebunden i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.

    Mazarinfyldet

    • Mens tærtebunden er i ovnen laves mazarinfyldet. Ælt marcipan, sukker og vanilje og tilsæt derefter det bløde smør lidt efter lidt, til det bliver en sammenhængende masse. Pisk så æggene i ét ad gangen og tilsæt til slut hvedemelet.
    • Fordel mazarinfyldet i den forbagte tærtebund, og bag den i 10 minutter ved 200 grader.

    Nøddefyld

    • Rist hasselnødderne i ovnen i 5-7 minutter ved 200 grader til de er gyldne og hak dem derefter groft.
    • Kom smør, salt, sukker og fløde i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt de grofthakkede nødder.
    • Fordel nøddefyldet oven på mazarinmassen. Skru ovnen ned på 175 grader og bag derefter tærten i 15-20 minutter til den er helt gylden ovenpå.
    • Lad tærten køle helt af, og server den f.eks. med creme fraiche eller en kugle vaniljeis.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Inspiration fundet her.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person |
    Kalorier: 812 kcal | Kulhydrater: 75 g | Protein: 12 g | Fedt: 54 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • En toscatærte eller toscakage serveres ofte med mørk chokolade enten på kanten af tærten eller ovenpå tærten. Den mørke chokolade passer også super godt til kagen. Du kan derfor med fordel smelte noget mørk chokolade og komme på din nøddemazarin. Brug en chokolade på cirka 55 % (reklamelink) og brug cirka 100-200 gram afhængig af hvordan du ønsker at pynte den.

      Hvis du vil have chokolade på kanten af kagen kan du enten dyppe kagen eller pensle det på. Du kan også skære kagen i mindre stykker og dyppe/pensle alle siderne med chokolade.
    • Jeg bruger hasselnødder i min opskrift på nøddemazarin, men du kan i princippet bruge lige de nødder du bedst kan lide, og du kan sagtens blande forskellige nødder.
    • Kagen kan du nemt bage dagen før eller nogle timer før den skal serveres. Intet problem der. Den har faktisk godt af lige at sætte sig et par timer.
    • Jeg synes en nøddemazarin er lækker sammen med en klat creme fraiche (18 % eller derover), men den kan også serveres som den er eller sammen med vaniljeis eller flødeskum.
    • Noeddemazarin
    • Dej til toscatærte eller toscakage
    • Mørdej
    • Mørdejsbund
    • mazarinmasse
    • Mazarinmasse
    • Noeddemazarin
    • Noeddemazarin toscatærte toscakage
    • toscatærte eller toscakage
    • Noeddemazarin toscakage toscatærte
    Følg mig på Instagram

    « Fyldt kalkunbryst med friskost og champignon
    Jordbær med chokolade »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Majken

      juni 07, 2020 at 1:49 pm

      Har lige lavet 3 stk til mine kolleger i morgen.
      De ser præcus så lækre ud, som de plejer 😋
      Chokoladen smelter jeg ikke længere, da, jeg bare synes, den løber ned langs kanten. Nu finhakker jeg bare og drysser chokoladen lags kagens kant.
      Super opskrift.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2020 at 11:43 am

        Det lyder også lækkert bare med hakket chokolade på toppen. Dejligt du er glad for opskriften :-)

        Svar
    2. Janne

      april 25, 2017 at 11:03 am

      Hej Louise
      Kan jeg frise nøddetærten, tag den op på selve dagen og så lune den?
      Kh Janne.

      Svar
      • Louise Dam

        april 29, 2017 at 6:32 pm

        Hej Janne
        Det vil jeg tro du godt kan. Men jeg har ikke selv prøvet.

        Svar
    3. Malou

      februar 05, 2017 at 6:33 pm

      jeg har fulgt opskriften helt nøjagtigt og da jeg skulle hælde nødefyldet på flød det totalt sammen. Plus at du gentagne gange siger at der skal salt i, men ikke fortæller hvor meget. Tror du skal redigere opskriften så den passer.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 12, 2017 at 7:46 pm

        Hej Malou, jeg ved ikke lige hvorfor den flød sammen for dig. Men jeg har opdateret opskriften med med 1 knivspids salt :-)

        Svar
    4. Susanne

      januar 07, 2017 at 4:59 pm

      Kan se du i nøddefyldet skriver, at der står salt. Dog kan jeg ikke se , at der står noget om hvorr meget i opskriften?
      Prøver uden for den ser så lækker ud 😆
      Hilsen Susanne

      Svar
      • Louise Dam

        februar 12, 2017 at 7:45 pm

        Hej Susanne
        Er helt sikker på den blev god uden salt - jeg har opdateret opskriften med 1 knivspids salt :-)

        Svar
    5. Janni Malene Jensen

      november 15, 2016 at 3:48 pm

      Hej Louise
      Ville man kunne bruge andre slags nødder?
      Evt blande peanuts og mandler?
      Mvh Janni

      Svar
      • Louise Dam

        november 17, 2016 at 8:17 pm

        Jeg har ikke prøvet, men det vil jeg tro man godt kan.

        Svar
    6. Sophie

      januar 08, 2016 at 3:23 pm

      Hej
      Kagen ser rigtig lækker ud! Mit spørgsmål går på, hvorvidt kagen kan bages dagen før den skal bruges?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 09, 2016 at 2:04 am

        Det skulle ikke være noget problem :-)

        Svar
    7. Ditte Sofie

      november 10, 2015 at 7:15 pm

      Hej Louise :-)
      Hvad størrelse er dit tærtefad?- jeg synes ikke lige jeg kan se det nogen steder.
      Den ser iøvrigt voldsom lækker ud!

      Svar
      • Louise Dam

        november 30, 2015 at 8:58 pm

        Hej Ditte Sofie
        Mit tærtefad er cirka 26 cm :-)

        Svar
    8. Piskeriset

      maj 12, 2015 at 4:51 pm

      Den ser besnærende lækker ud! Men den minder mig også om, at det er alt, alt for længe siden, at jeg har fået sådan en dejlig nøddetærte - skandale :-)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 13, 2015 at 11:05 pm

        Så må du hellere snart komme igang :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her