
Denne her tærte fandt jeg opskriften på hos Sofies Spisekammer. Det er en nøddemazarintærte og den smagte bare sindsygt godt. Det tager lidt længere tid at lave den end man lige tror fordi der er 3 forskellige elementer i tærten og den skal ind og bage 3 gange i ovnen. Men den er ikke svær at lave. Jeg fulgte ikke Sofies opskrift slavisk - det er jeg så dårlig til nemlig :-). Server den færdige nøddemazarintærte sammen med en god klat creme fraiche eller en kugle vaniljeis (find opskriften pp min hjemmelavede vaniljeis her). Man kan eventuelt vælge at pynte med smeltet mørk chokolade. Det havde jeg planlagt, men jeg glemte det igen.
Nøddemazarintærte
8 personer
Forberedelsestid: 1 time
Ingredienser
Mørdej
225 g hvedemel
150 g smør
1 æg
3 spsk flormelis
Mazarinfyld
150 gram marcipan
100 gram blødt smør
100 gram rørsukker
2 æg
50 gram mel
kornene fra 1 vaniljestang (se min guide til at flække en vaniljestang)
Nøddefyld
200 gram hasselnødder
50 gram smør
75 gram brun farin
75 gram rørsukker
1 dl fløde
1 knivspids salt
Mørdejen
1. Skær smørret i tern og kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Smuldr smørret i melet indtil det ligner krummer.
2. Pisk ægget sammen, og kom det i skålen med din dej. Bland ægget i dejen så den bliver samlet helt.
3. Smør et tærtefad med en diameter på cirka 26 cm grundigt, og tryk tærtedejen ud i fadet.
4. Prik tærtedejen med en gaffel, så eventuelle luftbobler kan slippe ud. Forbag tærtebunden i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.
Mazarinfyldet
5. Mens tærtebunden er i ovnen laves mazarinfyldet. Ælt marcipan, sukker og vanilje og tilsæt derefter det bløde smør lidt efter lidt, til det bliver en sammenhængende masse. Pisk så æggene i ét ad gangen og tilsæt til slut hvedemelet.
6. Fordel mazarinfyldet i den forbagte tærtebund, og bag den i 10 minutter ved 200 grader.
Nøddefyld
7. Rist hasselnødderne i ovnen i 5-7 minutter ved 200 grader til de er gyldne og hak dem derefter groft.
8. Kom smør, salt, sukker og fløde i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt de grofthakkede nødder.
9. Fordel nøddefyldet oven på mazarinmassen. Skru ovnen ned på 175 grader og bag derefter tærten i 15-20 minutter til den er helt gylden ovenpå.
10. Lad tærten køle helt af, og server den med cremefraiche eller en kugle vaniljeis.











Skrevet af: Louise DamMarcipan, NødderKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Søde Tærter
Har lige lavet 3 stk til mine kolleger i morgen.
De ser præcus så lækre ud, som de plejer 😋
Chokoladen smelter jeg ikke længere, da, jeg bare synes, den løber ned langs kanten. Nu finhakker jeg bare og drysser chokoladen lags kagens kant.
Super opskrift.
Det lyder også lækkert bare med hakket chokolade på toppen. Dejligt du er glad for opskriften :-)
Hej Louise
Kan jeg frise nøddetærten, tag den op på selve dagen og så lune den?
Kh Janne.
Hej Janne
Det vil jeg tro du godt kan. Men jeg har ikke selv prøvet.
jeg har fulgt opskriften helt nøjagtigt og da jeg skulle hælde nødefyldet på flød det totalt sammen. Plus at du gentagne gange siger at der skal salt i, men ikke fortæller hvor meget. Tror du skal redigere opskriften så den passer.
Hej Malou, jeg ved ikke lige hvorfor den flød sammen for dig. Men jeg har opdateret opskriften med med 1 knivspids salt :-)
Kan se du i nøddefyldet skriver, at der står salt. Dog kan jeg ikke se , at der står noget om hvorr meget i opskriften?
Prøver uden for den ser så lækker ud 😆
Hilsen Susanne
Hej Susanne
Er helt sikker på den blev god uden salt - jeg har opdateret opskriften med 1 knivspids salt :-)
Hej Louise
Ville man kunne bruge andre slags nødder?
Evt blande peanuts og mandler?
Mvh Janni
Jeg har ikke prøvet, men det vil jeg tro man godt kan.
Hej
Kagen ser rigtig lækker ud! Mit spørgsmål går på, hvorvidt kagen kan bages dagen før den skal bruges?
Det skulle ikke være noget problem :-)
Hej Louise :-)
Hvad størrelse er dit tærtefad?- jeg synes ikke lige jeg kan se det nogen steder.
Den ser iøvrigt voldsom lækker ud!
Hej Ditte Sofie
Mit tærtefad er cirka 26 cm :-)
Den ser besnærende lækker ud! Men den minder mig også om, at det er alt, alt for længe siden, at jeg har fået sådan en dejlig nøddetærte - skandale :-)
Så må du hellere snart komme igang :-)