• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Jordbærkage med mazarinbund

Louisex
Ændret: maj 5, 2021 · Udgivet: apr 29, 2014 af Louise Dam · 15 Kommentarer

 
cdaae b

Jeg fik lyst til at lave en lækker jordbærtærte, da jeg så vores grønthandler havde ½ kg jordbær til kun 10 kr.! Jeg plejer at lave den sædvanlige lækre jordbærtærte, men denne gang ville jeg prøve noget nyt. Så jeg fandt en opskrift på en lækker mazarinbund, dækkede den med en lækker chokoladecreme og så kom der en masse lækre jordbær på toppen. Jeg serverede jordbærkagen sammen med en lækker hjemmelavet vaniljeis.

piskeris Grullo

Jordbærkage med mazarinbund

5 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 personer
Holdbarhed: 2 dage
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
2 timer t
Samlet tid 3 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Mazarinbund

  • 200 g (reklamelink)marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 3 æg
  • 50 g (reklamelink)hvedemel

Fyld

  • 2,5 dl piskefløde
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade
  • 500 g jordbær

Sådan gør du
 

Mazarinbund

  • Pisk smør og sukker luftigt.
  • Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør.
  • Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet.
  • Vend melet i dejen.
  • Hæld dejen i en form på cirka 26*19 cm med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 grader alm. ovn. i cirka 40 minutter.

Fyld

  • Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet.
  • Hak chokoladen i grove stykker, og kom den i gryden med den varme fløde og lad chokoladen smelte helt i gryden under svag varme.
  • Lad chokoladeblandingen afkøle i køleskabet i et par timer og fordel den derefter ovenpå mazarinbunden.
  • Halver jordbærrene og fordel dem ovenpå kagen.
  • Server den lækre jordbærkage med en god vaniljeis.

Noter

Opskrift på mazarinbunden er fundet hos chocolat.dk

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 668 kcal | Kulhydrater: 57 g | Protein: 8 g | Fedt: 48 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jordbærkage med mazarinbund (1)
Jordbærkage med mazarinbund (2)
Jordbærkage med mazarinbund (6)
Jordbærkage med mazarinbund (3)
Jordbærkage med mazarinbund (8)
Jordbærkage med mazarinbund (4)
Jordbærkage med mazarinbund (9)
Jordbærkage med mazarinbund (11)

 

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

Opskrift på Jordbærkage med mazarinbund

Kommentarer

  1. Cecilie Kolls skriver

    august 03, 2021 at 10:57 am

    Hej.
    Kan du fortælle hvor mange personer denne kage cirka er til?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 03, 2021 at 11:38 pm

      Hej Cecilie
      Den er til cirka 8 personer. Det står længere oppe i opskriften.

      Svar
  2. Xenia skriver

    maj 26, 2018 at 7:54 pm

    Hvis man vil bage kagen i en springform der er 24 cm i diameter, skal man så lave mindre kagedej?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 7:43 pm

      Nej, det skal du ikke. Muligvis en smule mere, afhængig af højden på kagen.

      Svar
  3. Christina skriver

    maj 18, 2018 at 12:39 pm

    Skal smørret smeltes til mazarinbunden ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 02, 2018 at 12:22 pm

      Hej Christina, jeg har lige rettet i opskriften så der står blødt smør :-)

      Svar
  4. Vibeke Wright skriver

    august 26, 2017 at 7:00 pm

    Fantastisk mazarinbund! Men havde også problemer med at få cremen tyk. Hvor længe skal den stå? Og skal den stå i køleskab? Den stod i køleskab i flere timer og var også en tur i fryseren uden at den rigtig blev tyk.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 06, 2017 at 6:11 pm

      Hej Vibeke
      Dejligt du kunne bruge bunden :-) Jeg har lige rettet lidt i teksten. Cremen skal i køleskab, men det virker mærkeligt at den ikke blev tyk på flere timer synes jeg. Desværre er det en del år siden jeg sidst har lavet den så kan ikke huske det helt præcist :-(

      Svar
  5. Louise W. Hansen skriver

    juli 02, 2015 at 6:41 am

    Hejsa, jeg bagte kagen igår, og min chokoladecreme ville heller ikke blive tyk. Hvad gør jeg forkert? Hvor lang tid skal man vente (ventede flere timer)

    Svar
  6. Tove skriver

    juni 28, 2015 at 12:03 pm

    Jeg laver 4 x opskriften. 1 l fløde med 600 gør chokolade ser ud til ikke at blive tykt, vil du anbefale at komme mere chokolade i, eller kan jeg piske fløde og choko massen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 28, 2015 at 4:49 pm

      Hej Tove
      Nu har du nok fundet ud af noget. Men det er underligt hvis massen ikke tyknede. Hvor lang tid har du haft det stående? Jeg vil tro at man sagtens kan piske massen, så er det lidt ligesom når man laver sarah bernard. Jeg er spændt på at høre hvad du endte ud med og om kagen blev vellykket?

      Svar
  7. Dina skriver

    juni 27, 2014 at 2:41 pm

    Hej. Hvor stor skal formen være ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 03, 2014 at 10:06 am

      Jeg brugte en der var 26*19 cm.

      Svar
      • Lula skriver

        april 26, 2022 at 1:53 pm

        Hej Louise ☺️

        Jeg har bagt denne herlighed flere gange før og skal nu lave den til min datters konfirmation. Så mit spørgsmål er kan den evt fryses nogle dage, så den bare skal "smides sammen" og pybtes på dagen..?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          april 28, 2022 at 10:13 pm

          Ja, du kan nemt bage mazarinbunden og fryse den ned i god tid inden :-)

          Svar
5 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.