• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Jordbærkage med mazarinbund

    Udgivet: apr 29, 2014 · Opdateret: maj 5, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    cdaae b

    Jeg fik lyst til at lave en lækker jordbærtærte, da jeg så vores grønthandler havde ½ kg jordbær til kun 10 kr.! Jeg plejer at lave den sædvanlige lækre jordbærtærte, men denne gang ville jeg prøve noget nyt. Så jeg fandt en opskrift på en lækker mazarinbund, dækkede den med en lækker chokoladecreme og så kom der en masse lækre jordbær på toppen. Jeg serverede jordbærkagen sammen med en lækker hjemmelavet vaniljeis.

    cdaae b

    Jordbærkage med mazarinbund

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2 dage
    8 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 40 min
    2 t
    Samlet tid 3 t
    Udskriv

    Ingredienser

    Mazarinbund

    • 200 g marcipan
    • 200 g sukker
    • 200 g blødt smør
    • 3 æg
    • 50 g hvedemel

    Fyld

    • 2,5 dl piskefløde
    • 150 g mørk chokolade
    • 500 g jordbær
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    Mazarinbund

    • Pisk smør og sukker luftigt.
    • Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør.
    • Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet.
    • Vend melet i dejen.
    • Hæld dejen i en form på cirka 26*19 cm med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 grader alm. ovn. i cirka 40 minutter.

    Fyld

    • Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet.
    • Hak chokoladen i grove stykker, og kom den i gryden med den varme fløde og lad chokoladen smelte helt i gryden under svag varme.
    • Lad chokoladeblandingen afkøle i køleskabet i et par timer og fordel den derefter ovenpå mazarinbunden.
    • Halver jordbærrene og fordel dem ovenpå kagen.
    • Server den lækre jordbærkage med en god vaniljeis.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskrift på mazarinbunden er fundet hos chocolat.dk

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person
    | Kalorier: 668 kcal | Kulhydrater: 57 g | Protein: 8 g | Fedt: 48 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Jordbærkage med mazarinbund (1)
    Jordbærkage med mazarinbund (2)
    Jordbærkage med mazarinbund (6)
    Jordbærkage med mazarinbund (3)
    Jordbærkage med mazarinbund (8)
    Jordbærkage med mazarinbund (4)
    Jordbærkage med mazarinbund (9)
    Jordbærkage med mazarinbund (11)

     

    //Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

    Opskrift på Jordbærkage med mazarinbund

    « Hjemmelavet lakridssirup
    Rødkålsslaw - Coleslaw med rødkål »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Cecilie Kolls

      august 03, 2021 at 10:57 am

      Hej.
      Kan du fortælle hvor mange personer denne kage cirka er til?

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2021 at 11:38 pm

        Hej Cecilie
        Den er til cirka 8 personer. Det står længere oppe i opskriften.

        Svar
    2. Xenia

      maj 26, 2018 at 7:54 pm

      Hvis man vil bage kagen i en springform der er 24 cm i diameter, skal man så lave mindre kagedej?

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2018 at 7:43 pm

        Nej, det skal du ikke. Muligvis en smule mere, afhængig af højden på kagen.

        Svar
    3. Christina

      maj 18, 2018 at 12:39 pm

      Skal smørret smeltes til mazarinbunden ?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 02, 2018 at 12:22 pm

        Hej Christina, jeg har lige rettet i opskriften så der står blødt smør :-)

        Svar
    4. Vibeke Wright

      august 26, 2017 at 7:00 pm

      Fantastisk mazarinbund! Men havde også problemer med at få cremen tyk. Hvor længe skal den stå? Og skal den stå i køleskab? Den stod i køleskab i flere timer og var også en tur i fryseren uden at den rigtig blev tyk.

      Svar
      • Louise Dam

        september 06, 2017 at 6:11 pm

        Hej Vibeke
        Dejligt du kunne bruge bunden :-) Jeg har lige rettet lidt i teksten. Cremen skal i køleskab, men det virker mærkeligt at den ikke blev tyk på flere timer synes jeg. Desværre er det en del år siden jeg sidst har lavet den så kan ikke huske det helt præcist :-(

        Svar
    5. Louise W. Hansen

      juli 02, 2015 at 6:41 am

      Hejsa, jeg bagte kagen igår, og min chokoladecreme ville heller ikke blive tyk. Hvad gør jeg forkert? Hvor lang tid skal man vente (ventede flere timer)

      Svar
    6. Tove

      juni 28, 2015 at 12:03 pm

      Jeg laver 4 x opskriften. 1 l fløde med 600 gør chokolade ser ud til ikke at blive tykt, vil du anbefale at komme mere chokolade i, eller kan jeg piske fløde og choko massen?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 28, 2015 at 4:49 pm

        Hej Tove
        Nu har du nok fundet ud af noget. Men det er underligt hvis massen ikke tyknede. Hvor lang tid har du haft det stående? Jeg vil tro at man sagtens kan piske massen, så er det lidt ligesom når man laver sarah bernard. Jeg er spændt på at høre hvad du endte ud med og om kagen blev vellykket?

        Svar
    7. Dina

      juni 27, 2014 at 2:41 pm

      Hej. Hvor stor skal formen være ?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 03, 2014 at 10:06 am

        Jeg brugte en der var 26*19 cm.

        Svar
        • Lula

          april 26, 2022 at 1:53 pm

          Hej Louise ☺️

          Jeg har bagt denne herlighed flere gange før og skal nu lave den til min datters konfirmation. Så mit spørgsmål er kan den evt fryses nogle dage, så den bare skal "smides sammen" og pybtes på dagen..?

          Svar
          • Louise Dam

            april 28, 2022 at 10:13 pm

            Ja, du kan nemt bage mazarinbunden og fryse den ned i god tid inden :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her