Denne nougatkage med chokolade og hele hasselnødder er super lækker! Den bages i en tærteform så det minder lidt om en chokoladetærte. Kagen kan f.eks. serveres som dessert med en kugle vaniljeis til.

Denne chokoladekage med nougat er en kage med masser af god smag! Nougatkagen minder faktisk lidt om en brownie i konsistensen.
Den er nem at lave, og så bager jeg den i en tærteform så man kunne fristes til at kalde den en chokoladetærte med nougat i stedet for. Nougatkagen er helt perfekt at lave som en nem dessert, hvis man serverer den med en kugle vaniljeis til.
Prøv også disse opskrifter:
Nougatbrownie med valnødder | Nougatmandler | Hjemmelavede Toffifee
Denne chokoladekage med nougat er super god at lave efter jul når man har rester af nougat liggende i køkkenskuffen. I kagen smelter man nemlig både nougat og chokolade og blander i dejen.
Jeg har valgt at bruge hele hasselnødder i min nougatkage. Det er super nemt, at man ikke skal til at stå og hakke nødderne inden man skal bage.
Jeg håber, at du har fået lyst til at afprøve min opskrift på nougatkage med chokolade.
OBS! Jeg har opdateret opskriften den 10/12-2021 så nu er mængderne i opskriften kun til én tærteform og ikke 2 som tidligere.
Nougatkage med chokolade og hele hasselnødder
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Tærteform 24 cm
Ingredienser
- 100 g nougat
- 50 g (reklamelink)mørk chokolade
- 100 g (reklamelink)hasselnødder
- 100 g smør
- 2 æg
- 80 g (reklamelink)hvedemel
- 100 g sukker
- 1 spsk (reklamelink)kakaopulver
- ½ tsk natron
Sådan gør du
- Skær nougat i mindre stykker og smelt den sammen med chokolade og smør over svag varme.
- Pisk imens æg og sukker sammen.
- Sigt hvedemel, natron og kakao ned til æggeblandingen.
- Tilsæt de hele hasselnødder og rør godt rundt.
- Tilsæt til sidst nougat/chokoladeblandingen og rør det hele sammen.
- Hæld dejen i en smurt tærteform på cirka 24 cm i diameter og bag i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter
- Lad den køle af, før du skærer den ud.
- Servér kagen sammen med en god vaniljeis.
Betina skriver
Hej Louise
Hvor mange personer er opskriften til. Jeg tænker 2 tallet for oven ikke er to personer men to kager måske :-) . 2 tallet forvirret mig lidt.
Men glæder mig til at smage den
Louise Dam skriver
Hej Betina
Jeg kan godt forstå du bliver forvirret. Opskriften var lavet til to tærteforme. Men nu har jeg opdateret opskriften så mængden i den passer til 1 tærteform på cirka 24 cm i diameter. Jeg vil tro der er til cirka 8 personer i kagen.
Jeg håber du bliver glad for resultatet :-)
Hilsen Louise
Camilla skriver
Er lige ved at bage kagen i ovnen, og den er hævet RET MEGET ud over sine breder... På et af billederne kan jeg nu se at der står 2 tærteforme klar til ovnen... Måske det lige skal rettes i , at det er til 2 tærter.
Ellers er man da advaret her...
Louise Dam skriver
Hej Camilla
Det er ved at være lang tid siden jeg har bagt kagen. Men jeg tror du har ret i at de mængder jeg har skrevet er til 2 forme. Det beklager jeg selvfølgelig meget. Jeg får det rettet i opskriften, og så håber jeg stadig den smagte godt.
Hilsen Louise
Kageelsker0324 skriver
Hæver den meget i Ovnen?
Dufter dejligt!!
Louise Dam skriver
Den hæver lidt op. Du kan næsten se det hvis du kigger på billedet inden den kommer i ovnen og så på billedet hvor den er blevet bagt.
Kristina Larsen skriver
Mums Louise den ser virkelig skøn ud !
Louise Dam skriver
Mange tak Kristina! :-)