Toffee

Okay, jeg indrømmer at det muligvis er nemmere bare at smutte ned i supermarkedet og købe en pakke Toffifee - MEN det her er altså seriøst godt! Hjemmelavede Toffifee som består af en bund af karamel med en hasselnød og toppet med nougat og en klat mørk chokolade. Jeg har lavet karamellen på samme måde som disse mikroovnskarameller, det er nemlig super nemt. Man skal helst have en silikoneform til at lave sine Toffifee i.

De er slet ikke så svære at lave som man måske skulle tro. Så prøv endelig at kaste dig ud i det. Det er altså sjovt at kunne lave sine helt egne Toffifee!

ikon piskeris Chestnut

Hjemmelavede Toffifee

20 stk.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t

Ingredienser

Karamelbund

  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl dl lys sirup jeg brugte agavesirup fordi jeg ikke lige havde andet
  • 2 spsk glukosesirup
  • ½ dl sukker

Fyld

  • 20 hasselnødder afskallede (kan gøres i ovnen eller købes sådan)
  • 100 g nougat
  • 50 g mørk chokolade ca. 60 %

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne til karamellen i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
  • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
  • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
  • Hæld karamellen i din silikoneform.
  • Læg en hasselnød i hvert hul oveni karamellen.
  • Stil på køl i cirka 15-20 minutter.
  • Smelt nougatten og den mørke chokolade.
  • Fordel nougatten i formen ovenpå karamellen.
  • Sæt dem i køleskabet i cirka 15 minutter.
  • Sæt en klat med smeltet mørk chokolade ovenpå hver toffifee. Den skal ikke helt ud til kanten, blot i midten.
  • Sæt dem på køl til de har sat sig helt (15 minutter cirka).

Dine egne noter

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 83 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 1 g | Fedt: 4 g
Bedøm denne opskrift:
4.8 fra 5 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Toffifee (1)
Toffifee (2)
Toffifee (3)
Toffifee (4)
Toffifee (7)
Toffifee (8)
Toffifee (9)
Toffifee (12)
Toffifee (17)
Toffifee (18)
Toffifee (20)
Toffifee (21)
Toffifee (27)
Toffifee (35)
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften