Okay, jeg indrømmer at det muligvis er nemmere bare at smutte ned i supermarkedet og købe en pakke Toffifee - MEN det her er altså seriøst godt! Hjemmelavede Toffifee som består af en bund af karamel med en hasselnød og toppet med nougat og en klat mørk chokolade. Jeg har lavet karamellen på samme måde som disse mikroovnskarameller, det er nemlig super nemt. Man skal helst have en silikoneform til at lave sine Toffifee i.
De er slet ikke så svære at lave som man måske skulle tro. Så prøv endelig at kaste dig ud i det. Det er altså sjovt at kunne lave sine helt egne Toffifee!
Hjemmelavede Toffifee
Justér antal20 stk.
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Halvkugleform i silikone, 3 cm i diameter
Ingredienser
Karamelbund
- 1 dl piskefløde
- ½ dl dl lys sirup, jeg brugte agavesirup fordi jeg ikke lige havde andet
- 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
- ½ dl sukker
Fyld
- 20 (reklamelink)hasselnødder, afskallede (kan gøres i ovnen eller købes sådan)
- 100 g nougat
- 50 g (reklamelink)mørk chokolade, ca. 60 %
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til karamellen i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
- Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
- Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
- Hæld karamellen i din silikoneform.
- Læg en hasselnød i hvert hul oveni karamellen.
- Stil på køl i cirka 15-20 minutter.
- Smelt nougatten og den mørke chokolade.
- Fordel nougatten i formen ovenpå karamellen.
- Sæt dem i køleskabet i cirka 15 minutter.
- Sæt en klat med smeltet mørk chokolade ovenpå hver toffifee. Den skal ikke helt ud til kanten, blot i midten.
- Sæt dem på køl til de har sat sig helt (15 minutter cirka).
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 83 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 1 g | Fedt: 4 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Lene Bilde Knudsen skriver
Køb aldrig silikoneforme på eBay. De indeholder mange giftstoffer. De har ikke de samme krav til beholdere osv til madvarer, som i EU
Smid dem væk så hurtigt som muligt
Louise Dam skriver
Hej Lene
Ja, du har ret. Det var ikke noget jeg var opmærksom på for nogle år tilbage. Men jeg har også nu en anden silikoneform til formålet. Jeg får lige ændret linket i min opskrift til en mere velegnet form. Tak for påmindelsen! :-)
Hilsen Louise
Frederikke skriver
Nu har mine stået på køl siden i går og de er stadig klistret. Er det massen der ikke er kogt længe nok? Jeg kan ikke se hvad styrke min mikroovn kører på, men den er helt skruet op.
Jeg havde karamel til overs og kom det i en anden form og i fryseren. Der vil de gerne stivne, men bliver helt bløde og klistret når jeg tager dem ud.
Louise Dam skriver
Hej Frederikke
Ja, det lyder desværre til at den ikke har kogt nok. Så måske er styrken på din mikroovn ikke så høj.
Louise skriver
Lige en teknisk kommentar til din bageplade fra Ebay... Har nemlig også købt en plade fra Ebay, som jeg endnu ikke har turdet tage i brug.
Har læst lidt om at der kan findes kemikalier i silikoneplader, og at dem fremstillet i Danmark i hvert fald er sikre.
Læste nu at det anbefales, hvis man vil være på den sikre side, at bage pladen i ovnen på 200 grader i 2-4 timer... Dette gør jeg nu, og det lugter af kemikalier i hele huset... Lidt i tvivl om jeg tør bevæge mig ud i dette, men men... det burde vel gå. Har du brugt dine forme mange gange uden problemer?
Louise Dam skriver
Hej Louise
Det kan du egentlig have ret i. Det må jeg simpelthen indrømme jeg ikke lige havde tænkt over. Jeg har vist kun brugt formen 2 gange, og har ikke haft den varmet op. Derfor har jeg heller ikke kunne lugte noget grimt. Jeg kan godt se at anbefalingen er at man skal bage den i 2-4 timer. Jeg vil nok sige, at hvis det er en form man skal bruge meget skal man måske overveje at købe hos en dansk forhandler istedet for.
Louise skriver
Kan man evt lave karmellen fra konvenseret mælk ?
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg sagtens du kan.
Mona skriver
Hej!
Hvad er diameteren på halvkuglerne i formen?
Kh Mona
Louise Dam skriver
Cirka 4 cm :-)
Jeanette skriver
Mine har nu stået på køl i 24 timer og karamellen har stadigvæk ikke sat sig? Hvordan kan det være?
Louise Dam skriver
Måske skulle det have haft længere tid i din mikroovn så. Der kan godt være forskel.
Pernille holm skriver
Hej Louise
Jeg skal hære dig om man også kan lave dem på et gaskomfur, da jeg ikke har nogen microovn ?
Louise Dam skriver
Det kan du sagtens :-)
Louise skriver
Hej.. Mine toffiee klister meget hvordan kan det være
Louise Dam skriver
Det har karamel det med at gøre. Opbevar dem i køleskab for at mindske problemet.
Helena Heintze skriver
Fantastisk! Skal prøves!
Hvordan opbevarer du dem?
Louise Dam skriver
Jeg havde dem på køl, og så tog jeg dem ud en halv times tid før de skulle serveres.
Maria skriver
Hej kousine vis nu karmellen til toffifee bliver for tynd hvordan får man den tyk i det ved du det mvh maria jebsen
Louise Dam skriver
Du kan give den lidt længere tid.
Katrine skriver
hvor har du købt formen til at lave dem I?
Louise Dam skriver
På Ebay. Der er link til formen i opskriften.
Rasmus Jakobsen skriver
Ser kanonlækkert ud. Det vil jeg da prøve at lave
Jeg har så bare et lidt teknisks pørgsmål. Hvordan laver du den video? Jeg mener, du må have et meget højt stativ til kameraet?
Louise Dam skriver
Ja, jeg har et stativ der kan blive ret højt. Faktisk så højt at jeg har svært ved at nå kammeraet 😉
Lisbeth skriver
Hvordan ville du gøre hvis ikke du har mikroovn? Hvor mange grader skal karamellen op på, for at få den rigtige konsistens?
Louise Dam skriver
Du burde kunne lave det en gryde og så skal temperaturen være cirka 120 grader når du tager det af tror jeg. Men jeg har ikke prøvet med denne opskrift.