Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Hjemmelavede Toffifee

Udgivet: 4. maj 2017 · Opdateret: 6. maj 2021

Toffee

Okay, jeg indrømmer at det muligvis er nemmere bare at smutte ned i supermarkedet og købe en pakke Toffifee - MEN det her er altså seriøst godt! Hjemmelavede Toffifee som består af en bund af karamel med en hasselnød og toppet med nougat og en klat mørk chokolade. Jeg har lavet karamellen på samme måde som disse mikroovnskarameller, det er nemlig super nemt. Man skal helst have en silikoneform til at lave sine Toffifee i.

De er slet ikke så svære at lave som man måske skulle tro. Så prøv endelig at kaste dig ud i det. Det er altså sjovt at kunne lave sine helt egne Toffifee!

piskeris Grullo

Hjemmelavede Toffifee

4.80 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 20 stk.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Halvkugleform i silikone, 3 cm i diameter
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Karamelbund

  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl dl lys sirup, jeg brugte agavesirup fordi jeg ikke lige havde andet
  • 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
  • ½ dl sukker

Fyld

  • 20 (reklamelink)hasselnødder, afskallede (kan gøres i ovnen eller købes sådan)
  • 100 g nougat
  • 50 g (reklamelink)mørk chokolade, ca. 60 %

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne til karamellen i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
  • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
  • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
  • Hæld karamellen i din silikoneform.
  • Læg en hasselnød i hvert hul oveni karamellen.
  • Stil på køl i cirka 15-20 minutter.
  • Smelt nougatten og den mørke chokolade.
  • Fordel nougatten i formen ovenpå karamellen.
  • Sæt dem i køleskabet i cirka 15 minutter.
  • Sæt en klat med smeltet mørk chokolade ovenpå hver toffifee. Den skal ikke helt ud til kanten, blot i midten.
  • Sæt dem på køl til de har sat sig helt (15 minutter cirka).

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 83 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 1 g | Fedt: 4 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Toffifee (1)
Toffifee (2)
Toffifee (3)
Toffifee (4)
Toffifee (7)
Toffifee (8)
Toffifee (9)
Toffifee (12)
Toffifee (17)
Toffifee (18)
Toffifee (20)
Toffifee (21)
Toffifee (27)
Toffifee (35)

Kommentarer

  1. Lene Bilde Knudsen skriver

    januar 23, 2021 at 6:41 pm

    Køb aldrig silikoneforme på eBay. De indeholder mange giftstoffer. De har ikke de samme krav til beholdere osv til madvarer, som i EU
    Smid dem væk så hurtigt som muligt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 23, 2021 at 11:16 pm

      Hej Lene
      Ja, du har ret. Det var ikke noget jeg var opmærksom på for nogle år tilbage. Men jeg har også nu en anden silikoneform til formålet. Jeg får lige ændret linket i min opskrift til en mere velegnet form. Tak for påmindelsen! :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Frederikke skriver

    december 18, 2018 at 2:29 pm

    Nu har mine stået på køl siden i går og de er stadig klistret. Er det massen der ikke er kogt længe nok? Jeg kan ikke se hvad styrke min mikroovn kører på, men den er helt skruet op.
    Jeg havde karamel til overs og kom det i en anden form og i fryseren. Der vil de gerne stivne, men bliver helt bløde og klistret når jeg tager dem ud.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2018 at 12:33 pm

      Hej Frederikke
      Ja, det lyder desværre til at den ikke har kogt nok. Så måske er styrken på din mikroovn ikke så høj.

      Svar
  3. Louise skriver

    oktober 31, 2018 at 12:18 pm

    Lige en teknisk kommentar til din bageplade fra Ebay... Har nemlig også købt en plade fra Ebay, som jeg endnu ikke har turdet tage i brug.
    Har læst lidt om at der kan findes kemikalier i silikoneplader, og at dem fremstillet i Danmark i hvert fald er sikre.
    Læste nu at det anbefales, hvis man vil være på den sikre side, at bage pladen i ovnen på 200 grader i 2-4 timer... Dette gør jeg nu, og det lugter af kemikalier i hele huset... Lidt i tvivl om jeg tør bevæge mig ud i dette, men men... det burde vel gå. Har du brugt dine forme mange gange uden problemer?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 11, 2018 at 12:03 pm

      Hej Louise
      Det kan du egentlig have ret i. Det må jeg simpelthen indrømme jeg ikke lige havde tænkt over. Jeg har vist kun brugt formen 2 gange, og har ikke haft den varmet op. Derfor har jeg heller ikke kunne lugte noget grimt. Jeg kan godt se at anbefalingen er at man skal bage den i 2-4 timer. Jeg vil nok sige, at hvis det er en form man skal bruge meget skal man måske overveje at købe hos en dansk forhandler istedet for.

      Svar
  4. Louise skriver

    april 10, 2018 at 6:35 pm

    Kan man evt lave karmellen fra konvenseret mælk ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 11, 2018 at 6:22 pm

      Ja, det tror jeg sagtens du kan.

      Svar
  5. Mona skriver

    januar 11, 2018 at 10:05 am

    Hej!
    Hvad er diameteren på halvkuglerne i formen?
    Kh Mona

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2018 at 5:02 pm

      Cirka 4 cm :-)

      Svar
  6. Jeanette skriver

    januar 10, 2018 at 7:35 pm

    Mine har nu stået på køl i 24 timer og karamellen har stadigvæk ikke sat sig? Hvordan kan det være?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2018 at 4:44 pm

      Måske skulle det have haft længere tid i din mikroovn så. Der kan godt være forskel.

      Svar
  7. Pernille holm skriver

    december 29, 2017 at 8:30 pm

    Hej Louise

    Jeg skal hære dig om man også kan lave dem på et gaskomfur, da jeg ikke har nogen microovn ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 07, 2018 at 12:30 pm

      Det kan du sagtens :-)

      Svar
  8. Louise skriver

    november 01, 2017 at 4:06 pm

    Hej.. Mine toffiee klister meget hvordan kan det være

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 05, 2017 at 2:07 pm

      Det har karamel det med at gøre. Opbevar dem i køleskab for at mindske problemet.

      Svar
  9. Helena Heintze skriver

    oktober 30, 2017 at 1:16 am

    Fantastisk! Skal prøves!
    Hvordan opbevarer du dem?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:07 pm

      Jeg havde dem på køl, og så tog jeg dem ud en halv times tid før de skulle serveres.

      Svar
  10. Maria skriver

    juni 14, 2017 at 2:57 pm

    Hej kousine vis nu karmellen til toffifee bliver for tynd hvordan får man den tyk i det ved du det mvh maria jebsen

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 14, 2017 at 4:57 pm

      Du kan give den lidt længere tid.

      Svar
  11. Katrine skriver

    juni 06, 2017 at 9:42 am

    hvor har du købt formen til at lave dem I?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 09, 2017 at 8:23 pm

      På Ebay. Der er link til formen i opskriften.

      Svar
  12. Rasmus Jakobsen skriver

    juni 01, 2017 at 1:57 pm

    Ser kanonlækkert ud. Det vil jeg da prøve at lave 
    Jeg har så bare et lidt teknisks pørgsmål. Hvordan laver du den video? Jeg mener, du må have et meget højt stativ til kameraet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 02, 2017 at 8:38 pm

      Ja, jeg har et stativ der kan blive ret højt. Faktisk så højt at jeg har svært ved at nå kammeraet 😉

      Svar
  13. Lisbeth skriver

    maj 24, 2017 at 6:22 am

    Hvordan ville du gøre hvis ikke du har mikroovn? Hvor mange grader skal karamellen op på, for at få den rigtige konsistens?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2017 at 1:08 pm

      Du burde kunne lave det en gryde og så skal temperaturen være cirka 120 grader når du tager det af tror jeg. Men jeg har ikke prøvet med denne opskrift.

      Svar
4.80 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.