• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Hjemmelavede Toffifee

    Udgivet: maj 4, 2017 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Toffee

    Okay, jeg indrømmer at det muligvis er nemmere bare at smutte ned i supermarkedet og købe en pakke Toffifee - MEN det her er altså seriøst godt! Hjemmelavede Toffifee som består af en bund af karamel med en hasselnød og toppet med nougat og en klat mørk chokolade. Jeg har lavet karamellen på samme måde som disse mikroovnskarameller, det er nemlig super nemt. Man skal helst have en silikoneform til at lave sine Toffifee i.

    De er slet ikke så svære at lave som man måske skulle tro. Så prøv endelig at kaste dig ud i det. Det er altså sjovt at kunne lave sine helt egne Toffifee!

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmelavede Toffifee

    20 stk.
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 2 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Halvkugleform i silikone, 3 cm i diameter
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Karamelbund

    • 1 dl piskefløde
    • ½ dl dl lys sirup jeg brugte agavesirup fordi jeg ikke lige havde andet
    • 2 spsk glukosesirup
    • ½ dl sukker

    Fyld

    • 20 hasselnødder afskallede (kan gøres i ovnen eller købes sådan)
    • 100 g nougat
    • 50 g mørk chokolade ca. 60 %

    Sådan gør du
     

    • Bland alle ingredienserne til karamellen i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
    • Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
    • Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
    • Hæld karamellen i din silikoneform.
    • Læg en hasselnød i hvert hul oveni karamellen.
    • Stil på køl i cirka 15-20 minutter.
    • Smelt nougatten og den mørke chokolade.
    • Fordel nougatten i formen ovenpå karamellen.
    • Sæt dem i køleskabet i cirka 15 minutter.
    • Sæt en klat med smeltet mørk chokolade ovenpå hver toffifee. Den skal ikke helt ud til kanten, blot i midten.
    • Sæt dem på køl til de har sat sig helt (15 minutter cirka).

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 83 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 1 g | Fedt: 4 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.8 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Toffifee (1)
    Toffifee (2)
    Toffifee (3)
    Toffifee (4)
    Toffifee (7)
    Toffifee (8)
    Toffifee (9)
    Toffifee (12)
    Toffifee (17)
    Toffifee (18)
    Toffifee (20)
    Toffifee (21)
    Toffifee (27)
    Toffifee (35)
    Følg mig på Instagram
    « Svensk pølseret
    Lækker risret med oksekød og ananas »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lene Bilde Knudsen

      januar 23, 2021 at 6:41 pm

      Køb aldrig silikoneforme på eBay. De indeholder mange giftstoffer. De har ikke de samme krav til beholdere osv til madvarer, som i EU
      Smid dem væk så hurtigt som muligt

      Svar
      • Louise Dam

        januar 23, 2021 at 11:16 pm

        Hej Lene
        Ja, du har ret. Det var ikke noget jeg var opmærksom på for nogle år tilbage. Men jeg har også nu en anden silikoneform til formålet. Jeg får lige ændret linket i min opskrift til en mere velegnet form. Tak for påmindelsen! :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Frederikke

      december 18, 2018 at 2:29 pm

      Nu har mine stået på køl siden i går og de er stadig klistret. Er det massen der ikke er kogt længe nok? Jeg kan ikke se hvad styrke min mikroovn kører på, men den er helt skruet op.
      Jeg havde karamel til overs og kom det i en anden form og i fryseren. Der vil de gerne stivne, men bliver helt bløde og klistret når jeg tager dem ud.

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2018 at 12:33 pm

        Hej Frederikke
        Ja, det lyder desværre til at den ikke har kogt nok. Så måske er styrken på din mikroovn ikke så høj.

        Svar
    3. Louise

      oktober 31, 2018 at 12:18 pm

      Lige en teknisk kommentar til din bageplade fra Ebay... Har nemlig også købt en plade fra Ebay, som jeg endnu ikke har turdet tage i brug.
      Har læst lidt om at der kan findes kemikalier i silikoneplader, og at dem fremstillet i Danmark i hvert fald er sikre.
      Læste nu at det anbefales, hvis man vil være på den sikre side, at bage pladen i ovnen på 200 grader i 2-4 timer... Dette gør jeg nu, og det lugter af kemikalier i hele huset... Lidt i tvivl om jeg tør bevæge mig ud i dette, men men... det burde vel gå. Har du brugt dine forme mange gange uden problemer?

      Svar
      • Louise Dam

        november 11, 2018 at 12:03 pm

        Hej Louise
        Det kan du egentlig have ret i. Det må jeg simpelthen indrømme jeg ikke lige havde tænkt over. Jeg har vist kun brugt formen 2 gange, og har ikke haft den varmet op. Derfor har jeg heller ikke kunne lugte noget grimt. Jeg kan godt se at anbefalingen er at man skal bage den i 2-4 timer. Jeg vil nok sige, at hvis det er en form man skal bruge meget skal man måske overveje at købe hos en dansk forhandler istedet for.

        Svar
    4. Louise

      april 10, 2018 at 6:35 pm

      Kan man evt lave karmellen fra konvenseret mælk ?

      Svar
      • Louise Dam

        april 11, 2018 at 6:22 pm

        Ja, det tror jeg sagtens du kan.

        Svar
    5. Mona

      januar 11, 2018 at 10:05 am

      Hej!
      Hvad er diameteren på halvkuglerne i formen?
      Kh Mona

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2018 at 5:02 pm

        Cirka 4 cm :-)

        Svar
    6. Jeanette

      januar 10, 2018 at 7:35 pm

      Mine har nu stået på køl i 24 timer og karamellen har stadigvæk ikke sat sig? Hvordan kan det være?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 21, 2018 at 4:44 pm

        Måske skulle det have haft længere tid i din mikroovn så. Der kan godt være forskel.

        Svar
    7. Pernille holm

      december 29, 2017 at 8:30 pm

      Hej Louise

      Jeg skal hære dig om man også kan lave dem på et gaskomfur, da jeg ikke har nogen microovn ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 07, 2018 at 12:30 pm

        Det kan du sagtens :-)

        Svar
    8. Louise

      november 01, 2017 at 4:06 pm

      Hej.. Mine toffiee klister meget hvordan kan det være

      Svar
      • Louise Dam

        november 05, 2017 at 2:07 pm

        Det har karamel det med at gøre. Opbevar dem i køleskab for at mindske problemet.

        Svar
    9. Helena Heintze

      oktober 30, 2017 at 1:16 am

      Fantastisk! Skal prøves!
      Hvordan opbevarer du dem?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:07 pm

        Jeg havde dem på køl, og så tog jeg dem ud en halv times tid før de skulle serveres.

        Svar
    10. Maria

      juni 14, 2017 at 2:57 pm

      Hej kousine vis nu karmellen til toffifee bliver for tynd hvordan får man den tyk i det ved du det mvh maria jebsen

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:57 pm

        Du kan give den lidt længere tid.

        Svar
    11. Katrine

      juni 06, 2017 at 9:42 am

      hvor har du købt formen til at lave dem I?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 09, 2017 at 8:23 pm

        På Ebay. Der er link til formen i opskriften.

        Svar
    12. Rasmus Jakobsen

      juni 01, 2017 at 1:57 pm

      Ser kanonlækkert ud. Det vil jeg da prøve at lave 
      Jeg har så bare et lidt teknisks pørgsmål. Hvordan laver du den video? Jeg mener, du må have et meget højt stativ til kameraet?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 02, 2017 at 8:38 pm

        Ja, jeg har et stativ der kan blive ret højt. Faktisk så højt at jeg har svært ved at nå kammeraet 😉

        Svar
    13. Lisbeth

      maj 24, 2017 at 6:22 am

      Hvordan ville du gøre hvis ikke du har mikroovn? Hvor mange grader skal karamellen op på, for at få den rigtige konsistens?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2017 at 1:08 pm

        Du burde kunne lave det en gryde og så skal temperaturen være cirka 120 grader når du tager det af tror jeg. Men jeg har ikke prøvet med denne opskrift.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her