• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Vegetarretter

    Risotto med ærter og grønne asparges

    Udgivet: jun 25, 2012 · Opdateret: maj 7, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    IMG
    ikon piskeris Chestnut

    Risotto med ærter og grønne asparges

    2 personer
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 løg
    • 125 g risottoris
    • 1,5 dl hvidvin
    • 6-7 dl kyllingefond
    • 1 bundt grønne asparges 400 g
    • 1,5 dl frosne ærter
    • 1 spsk smør
    • 50 g revet parmesan
    • Olivenolie
    • Salt & Peber

    Sådan gør du
     

    • Start med at klargøre løg og asparges. Løget skæres i små tern. Samtidig kan man opvarme fonden og holde den lige under kogepunktet indtil den skal bruges. Herefter knækkes de træede ender af alle asparges. Bøj let en asparges mellem dine hænder, og den vil knække naturligt der hvor det træede og trævlede stykke stopper.
    • Pluk nu de små lameller af, som sidder hele vejen rundt om aspargesen. Brug en lille urtekniv til det. Skær aspargesene ud i små mundrette stykker.
    • Steg ris og løg under omrøring i ca. 5 min. Hverken ris eller løg må tage farve.
    • Skru op på fuld varme og tilsæt hvidvinen. Lad alkoholen fordampe under omrøring. Når vinen er ved at være absorberet, tilsættes en skefuld (Grydeske eller suppeopøser) af den varme fond. Nu er det vigtigt at skrue ned for varmen og bare lade fonden simre. Når risene har absorberet fonden tilsættes en ny skefuld. Rør ofte risene godt igennem!
    • Når det meste af fonden er tilsat kommes aspargesstykkerne i. De skal kun lige varmes igennem de sidste 5 min.
    • Tag risottoen af det varme blus og kom smør, ost og frosne ærter ved. Sæt herefter låg på gryden og lad risottoen trække i ca. 3 min. Så skal der røres for fuld kraft. Nu skal smør og ost virkelig røres ind i risene, og sørg for at få arbejdet stivelsen godt ud af risene. Bliv ved med at arbejde med risene til de er lækre og cremede. Smag til med salt og peber.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 558 kcal | Kulhydrater: 74 g | Protein: 23 g | Fedt: 14 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    « Thaikødboller i kokosmælk og rød karry
    Helstegt kylling med avokadokartofler, bagte tomater og hvidløgsbrød »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Anne-Sofie

      juni 27, 2012 at 5:13 pm

      Det ser lækkert ud! Jeg er ret vild med risotto, men jeg har altid synes det virkede så besværligt selv at lave. Men nu får jeg da helt lyst til at prøve! :)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 02, 2012 at 10:46 pm

        Det skal du bare kaste dig ud i. Det var slet ikke så svært :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her