• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål

    Udgivet: nov 15, 2015 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    dabebca b

    For lidt tid siden blev jeg spurgt af Elektrolux om jeg havde lyst til at deltage i en madbloggerstafet. Temaet for stafetten er 'vildt og dampet'. Man er på hold 3 bloggere sammen og skal sammen kreere en sammenhængende 3-retters efterårsmenu som passer til temaet 'vildt og dampet'. Ingrediensen ’vildt’ skal indgå i alle tre retter, og (dele af) alle tre retter skal tilberedes med damp. Jeg er på hold med Sabrina fra withloveandsugar.dk og Lars fra Grydeskeen.dk. Sabrina var den første, som skulle sende en ingrediens afsted til Lars, som dermed var den første til at vælge om han ville lave forret, hovedret eller dessert. Sabrina sendte lidt blandede svampe til Lars som valgte at lave forretten med disse. I kan se hans ret her.

    dbec b


    Bare rolig, der blev ikke sendt hverken hare eller gråand afsted med posten.. Blot en lille besked fra Lars og en lille hare :-) Jeg beklager jeg ikke kunne leve helt op til forventningerne med haren.

    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål

    Så blev det ellers min tur. Jeg ventede spændt på en ingrediens fra Lars, og det blev til en ret vild ingrediens. Faktisk ville Lars nemlig gerne have jeg lavede en ret med hare, men det var desværre ikke så nemt at opdrive her i Brønshøj. Men Lars havde været så sød at skrive en 2. prioritet, nemlig gråand eller vildand som de også kaldes, og det var noget nemmere at få fat i heldigvis. Med den ingrediens var der jo ikke så meget at vælge imellem, og det blev derfor til hovedretten jeg lavede. Da jeg aldrig har lavet vildænder før, så var det selvfølgelig lidt en udfordring. I det hele taget er jeg ikke så vant til at lave vildtkød. Men efter masser af research så blev det altså til en hovedret der bestod af gråænder/vildænder serveret med jordskokkepuré og dampet rosenkål. Det blev virkelig godt, og ænderne blev helt perfekte! Det der er rigtig svært ved denne stafet er at vi er tre der skal samarbejde om en sammenhængende menu, men vi må ikke tale sammen undervejs.

    Jeg har så i mellemtiden sendt en pakke afsted til Sabrina, så hvis I følger med ovre hos hende så kan I se hvad jeg har sendt til hende og hvilken lækker dessert hun tryller ud af det. Se hvad det blev til lige her.

    Jeg købte gråænderne hos den lokale slagter, og de var så søde at optø dem og skære dem ud for mig, da jeg sagde at det faktisk kun var brystet jeg skulle bruge i min ret. Så kunne jeg så fint hente det hele dagen efter klar til brug. Så få gerne din slagter til at skære ud for dig, men lad gerne benene sidde på brystet så bliver det ikke så let tørt. Lav eventuelt en fond på skroget, gulerod og løg + cirka 1,5 liter vand. Lad det koge i et par timer, sigt fonden og brug den når du skal lave sauce en dag - eller du kan eventuelt også lave en andesauce til denne ret.

    ikon piskeris Chestnut

    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål

    2 personer
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 gråænder/vildænder - delt i bryst lår og skrog. Lad gerne benene sidde på brystet. Gem lårene til en anden ret eventuelt.
    • Brøndkarse til anretningen skyllet og tørret
    • Hindbær til anretningen skyllede og tørrede

    Jordskokkepuré

    • 500 g jordskokker tag 1 jordskok fra til senere
    • 1 dl piskefløde
    • 25 g smør
    • Salt

    Dampet rosenkål

    • 6 rosenkål
    • Vand
    • Salt

    Sprød jordskokke-æblesalat

    • 1 jordskok
    • ½-1 æble
    • Citronsaft

    Sådan gør du
     

    Jordskokkepuré

    • Rens og skræl jordskokkerne.
    • Kog dem i en gryde med vand. De skal koge til de er møre - cirka 8-10 minutter.
    • Med en stavblender blender du jordskokkerne til mos.
    • Tilsæt smørret til mosen.
    • Tilsæt så fløden langsomt imens du blender med stavblenderen. Fortsæt til du har en fin og blød puré. Smag til med salt.

    Dampet rosenkål

    • Fjern de yderste 4-5 blade fra hvert rosenkål.
    • Skyl dem under rindende vand.
    • Damp dem i omkring 5 minutter, eller til de begynder at blive bløde men stadig med bid i. (jeg dampede dem ved at sætte et dørslag i en gryde med en smule vand i bunden, og øverst et låg til at holde på dampen.
    • Sprød jordskokke-æblesalat
    • Skær jordskokken i så tynde skiver som muligt.
    • Skær også æblet i helt tynde både.
    • Vend det hele i lidt citronsaft så de ikke bliver brune.

    Vildænder

    • Rids skindet på brysterne og krydr godt med salt.
    • Lad dem stå i 10-15 minutter og trække.
    • Læg andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande.
    • Tænd for panden og giv dem et par minutter til skindet er brunet.
    • Læg brysterne i et ovnfast fad.
    • Stil fadet i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
    • Lad brysterne stå og trække i 5 minutter inden du befrier dem fra benene og skærer dem i fine skiver.

    Anretning

    • Læg lidt jordskokkepuré på tallerkenen og træk igennem det med en ske.
    • I midten af tallerkenen ligger du de dampede rosenkålsblade skiftevis med de friske hindbær og brøndkarsen.
    • I den ene side af tallerkenen ligger du skiftevis de tynde æblebåde og jordskokker.
    • Til sidst placerer du nogle skiver af gråandebrystet ovenpå jordskokkepuréen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    (Du kan med fordel godt lave noget af tilbehøret sideløbende med at du gør anden klar og steger den. Det hele skal jo gerne være færdigt på nogenlunde samme tid.)

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 3514 kcal | Kulhydrater: 39 g | Protein: 99 g | Fedt: 330 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (3)
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (5)
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (6)
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (7)
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (8)
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (9)
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (12)
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (13)
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (17)
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (19)
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål (16)

     

    Skrevet af: Louise DamKategori: Aftensmad, Fjerkræ

    Følg mig på Instagram
    « Vind gavekort til Coop og lær endnu mere om sunde fedtstoffer
    Fyldte aubergineruller i tomatsauce (Involtini) »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her