Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde Tærter

Æbletærte med karamelbund

Udgivet: 22. nov 2011 · Opdateret: 8. maj 2021

 
dcebaf o

Denne skønne æbletærte er nem at lave, og så har den lige et lille twist i smagen. Man hælder nemlig kondenseret mælk over tærten inden den bages og dermed får æbletærten en skøn karamelsmag. Prøv den hvis du er ude efter en lidt anerledes æbletærte.

piskeris Grullo

Æbletærte med karamelbund

4.17 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 tærte
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2,5 dl (reklamelink)hvedemel
  • 5 spsk. (reklamelink)rørsukker
  • ½ tsk. (reklamelink)bagepulver
  • 100 g smeltet smør
  • 3 store æbler
  • 1 dåse kondenseret mælk

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn og sæt temperaturen på 150 grader. Smør en tærteform(ca. 30 cm.).
  • Bland mel, rørsukker og bagepulver i en skål. Tilsæt det smeltede smør og rør dejen sammen.
  • Pres dejen ud i tærtefadet.
  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær derefter æblerne i smalle både.
  • Fordel æblebådene på tærtebunden i et fint mønster.
  • Hæld den kondenserede mælk over tærten og sæt fadet i ovnen. Bag i 15 minutter og sæt temperaturen op til 175 grader.
  • Bag videre i 55 minutter. Altså 1 time og 10 minutter i alt. (hold dog øje med den undervejs)
  • Nyd æbletærten med en kugle vaniljeis eller en god creme fraiche 18 %.

Noter

Opskriften er fundet hos Lone Landmand.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 tærte | Kalorier: 3202 kcal | Kulhydrater: 487 g | Protein: 59 g | Fedt: 119 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Æbletærte med karamelbund (1)Æbletærte med karamelbund (2)Æbletærte med karamelbund (3)Æbletærte med karamelbund (4)Æbletærte med karamelbund (5)Æbletærte med karamelbund (6)Æbletærte med karamelbund (7)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Ditte Jakobsen skriver

    august 03, 2023 at 5:16 pm

    5 stars
    Bedste og hurtigste kage. Jeg pifter den lige op med en drys nødder inden den kommer i ovnen.
    - og så vender jeg æblestykkerne i sukker/kanel - dette gøres nemt i en plasticpose.

    Tak for god opskrift.
    mange hilsner Ditte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 08, 2023 at 11:42 am

      Dejligt at høre du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  2. Pia Fischer skriver

    januar 11, 2022 at 10:17 am

    4 stars
    Det er en super lækker kage og hurtig at lave. Kan kun anbefales. 😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 11, 2022 at 7:48 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  3. Lone skriver

    januar 31, 2018 at 10:16 am

    Skal denne spises lun eller kan den også spises kold?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 09, 2018 at 4:48 pm

      Den kan også spises kold :-)

      Svar
  4. Kristina skriver

    november 14, 2017 at 3:35 pm

    Den skal jeg helt sikkert lave til mødregruppen i morgen! Tror du, jeg kan lave mørdejen i dag, sætte den i køleskabet, og så lave resten i morgen? Og er det mon bedst at fordele dejen i tærteformen med det samme eller vente til i morgen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 14, 2019 at 12:41 pm

      Kan se jeg ikke har ikke har fået svaret på dette spørgsmål. Håber alt blev som det skulle. Umiddelbart tror jeg godt mørdejen kan laves dagen før. Så skal den bare ud fra køl lidt før, så den er til at arbejde med.

      Svar
  5. Louise skriver

    september 22, 2017 at 4:08 pm

    Skal tærten bages i varmluft eller almindelig ovn?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 23, 2017 at 11:07 pm

      Jeg bruger almindelig ovn.

      Svar
  6. Jette mogensen skriver

    juni 12, 2017 at 9:54 am

    Super dejlig opskrift som er blevet en yndlingsooskrift, jeg deler den i 2 små springforme og har så en dejlig kage til fryseren og det er nok til 4 personer, dej putter også mandelsplitter over kagen - den er også god med rabarber😜

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 15, 2017 at 8:41 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
  7. Mai-Britt skriver

    november 21, 2016 at 10:44 am

    Hejsa. Kan den laves dagen før og så lunes ved servering ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 27, 2016 at 10:40 pm

      Ja, det kan den godt.

      Svar
  8. Sanne skriver

    december 21, 2014 at 3:04 am

    skal det konserves mælk ikke først koge selv

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 25, 2014 at 11:12 am

      Hej Sanne
      Nej det skal det ikke. Det bliver karamelagtigt når det kommer i ovnen.

      Svar
  9. nice69 skriver

    januar 05, 2012 at 7:08 pm

    Super god, min svoger lavede den til nytårsaften, det var nok første gang han prøvede at bage, med hold da op hvor han kan, uhm....................

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 08, 2012 at 4:27 am

      Det var dejligt at høre I havde succes med opskriften ;-)

      Svar
4.17 from 6 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.