• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager » Søde Tærter

    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel

    Udgivet: jun 29, 2013 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    ddceef o

    I det her kedelige regnvejr er det vist passende med en dejlig sommerlig dessert, der kan minde os om de solrige sommerdage som forhåbentlig ikke er så langt væk. Denne æbletærte er lavet med en marcipanbund. Jeg havde en pakke marcipan liggende jeg fik tilsendt fra Odense for noget tid siden, og den lå jo bare og ventede på at blive til en lækker æbletærte. Derudover har jeg fået en ny fin tærteform, og den skulle jo altså også afprøves. Tærteformen er med udtagelig bund, og det er altså virkelig smart! Det gør det meget nemmere at få tærten ud af formen. Den jeg har brugt er en aflang tærteform med udtagelig bund, men den findes også i rund, og i flere størrelser.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel

    Opskrift af Louise Dam
    4 personer
    Forb. tid 1 time t
    Samlet tid 1 time t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 125 g marcipan
    • 75 g rørsukker
    • 1 æg
    • 75 g hvedemel
    • ½ tsk vanillepulver eller vanilleessens

    Topping

    • 1-2 æbler, skåret i tynde både
    • 1,5 tsk rørsukker
    • ½ tsk kanel
    • 15 mandler, grofthakkede

    Sådan gør du
     

    • Del marcipanen i små stykker og bland med sukker og æg i en skål. Ælt det godt sammen med fingrene. Når massen er ensartet tilsættes mel og vaniljepulver.
    • Smør en aflang tærteform eller en anden tærteform.
    • Fordel dejen i formen. Tag eventuelt lidt mel på fingrene og tryk dejen ned i formen.
    • Fordel æblebådene i 2 rækker i formen.
    • Pres bådene let ned i dejen.
    • Bland rørsukker og kanel og fordel det ovenpå kagen. Drys til sidst med de hakkede mandler.
    • Bag tærten ved 175 grader i 20-25 minutter.
    • Server tærten lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

    Noter

    Opskriften er fundet hos Maden i mit liv

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 357 kcal | Kulhydrater: 58 g | Protein: 8 g | Fedt: 11 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel

     

    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel

     


    Skrevet af: Louise DamÆbler, Mandler, MarcipanKategori: Efterår, Søde sager, Søde Tærter
    Følg mig på Instagram
    « Kylling i karry med lækker topping - ristaffel
    Jordbær-rabarbersuppe serveret kold med vaniljeis »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Trine Fabricius Rondina

      oktober 20, 2017 at 10:58 pm

      Hej Louise,

      Skal der ikke noget smør blandet med i mandel/kaneldrysset på toppen? Jeg er lidt nervøs for at det hele blir lidt tørt efter bagningen .?
      Jeg er ellers blevet superglade for dine opskrifter og følger dig gerne blindt det meste af vejen, he he, især din rugbrøds opskrift er rigtig god og nem. Jeg er udenlands dansker, så at bage godt brød er meget vigtigt for mig.

      Knus Trine

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:14 pm

        Jeg synes bestemt ikke den bliver tør - og der skal ikke smør i toppingen. Jeg plejer at servere den med creme fraiche og det er super lækkert!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788