• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde Tærter

Æbletærte med marcipan, mandler & kanel

Louisex
Ændret: jan 30, 2024 · Udgivet: jun 29, 2013 af Louise Dam · 2 Kommentarer

ddceef o

I det her kedelige regnvejr er det vist passende med en dejlig sommerlig dessert, der kan minde os om de solrige sommerdage som forhåbentlig ikke er så langt væk. Denne æbletærte er lavet med en marcipanbund. Jeg havde en pakke marcipan liggende jeg fik tilsendt fra Odense for noget tid siden, og den lå jo bare og ventede på at blive til en lækker æbletærte. Derudover har jeg fået en ny fin tærteform, og den skulle jo altså også afprøves. Tærteformen er med udtagelig bund, og det er altså virkelig smart! Det gør det meget nemmere at få tærten ud af formen. Den jeg har brugt er en aflang tærteform med udtagelig bund, men den findes også i rund, og i flere størrelser.

Jeg har også lavet mini æbletærter, som også smager skønt.

piskeris Grullo

Æbletærte med marcipan, mandler & kanel

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 125 g (reklamelink)marcipan
  • 75 g (reklamelink)rørsukker
  • 1 æg
  • 75 g (reklamelink)hvedemel
  • ½ tsk vanillepulver eller vanilleessens

Topping

  • 1-2 æbler, skåret i tynde både
  • 1,5 tsk (reklamelink)rørsukker
  • ½ tsk (reklamelink)kanel
  • 15 (reklamelink)mandler, grofthakkede

Sådan gør du
 

  • Del marcipanen i små stykker og bland med sukker og æg i en skål. Ælt det godt sammen med fingrene. Når massen er ensartet tilsættes mel og vaniljepulver.
  • Smør en aflang tærteform eller en anden tærteform.
  • Fordel dejen i formen. Tag eventuelt lidt mel på fingrene og tryk dejen ned i formen.
  • Fordel æblebådene i 2 rækker i formen.
  • Pres bådene let ned i dejen.
  • Bland rørsukker og kanel og fordel det ovenpå kagen. Drys til sidst med de hakkede mandler.
  • Bag tærten ved 175 grader i 20-25 minutter.
  • Server tærten lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Noter

Opskriften er fundet hos Maden i mit liv

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 357 kcal | Kulhydrater: 58 g | Protein: 8 g | Fedt: 11 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Æbletærte med marcipan, mandler & kanel

 

Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


Æbletærte med marcipan, mandler & kanel


Æbletærte med marcipan, mandler & kanel

 


Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Trine Fabricius Rondina skriver

    oktober 20, 2017 at 10:58 pm

    Hej Louise,

    Skal der ikke noget smør blandet med i mandel/kaneldrysset på toppen? Jeg er lidt nervøs for at det hele blir lidt tørt efter bagningen .?
    Jeg er ellers blevet superglade for dine opskrifter og følger dig gerne blindt det meste af vejen, he he, især din rugbrøds opskrift er rigtig god og nem. Jeg er udenlands dansker, så at bage godt brød er meget vigtigt for mig.

    Knus Trine

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:14 pm

      Jeg synes bestemt ikke den bliver tør - og der skal ikke smør i toppingen. Jeg plejer at servere den med creme fraiche og det er super lækkert!

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required