
Du kender måske de små spicy ostekugler fra McDonalds, hvor de lækre chili cheese tops er meget populære. De er perfekte efter en aften i byen, men de fungerer også rigtig godt som en lille snack eller som en let forret. Det er overraskende nemt at lave hjemmelavede Chili Cheese tops, og så slipper du for at spise noget som du ikke helt ved hvad indeholder. Her ved du hvad der kommer i. Jeg synes det er lidt sjovt at efterligne retter fra de store fastfoodkæder, og jeg har også tidligere lavet lækre Egg McMuffins.
Chili cheese tops
Ingredienser
- 250 g revet mozzarella
- 250 g revet cheddarost
- 3-4 jalapeños
- Rasp
- Hvedemel
- 1 æg
- Salt og peber
- Smagsneutral olie
Sådan gør du
- Hak de 3-4 jalapeños fint.
- Bland den revne mozzarella og revne cheddarost sammen med de hakkede jalapeños.
- Saml kugler af osten og pres dem godt sammen.
- Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen.
- I to andre tallerkener fordele du hvedemel og rasp. I hvedemelet tilsætter du også lidt salt og peber.
- Rul først kuglerne i melet, dernæst vendes de rundt i ægget og så i raspen. Så vendes de igen i ægget og så i raspen igen, så der kommer et dobbelt lag panering på. (mel-æg-rasp-æg-rasp)
- Varm en gryde med olie op til 180 grader. Jeg bruger mit sukkertermometer til at måle dette.
- Steg ostekuglerne i den varme olie til de er gyldenbrune.
- Tag dem op af olien og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamCheddar, Jalapeños, MozzarellaKategori: Nytår, Snacks, Snacks til nytårstalen
Ella
Hej Louise. jeg syndes ikke de smager som dem fra MCD. De smager jo meget beder, til alle der overvejer at lave dem, jeg anbefaler de er fantastiske.
Louise Dam
Hej Ella
Dejligt at høre du kunne lide dem :o)
Maddy
Hej Louise. Jeg må prøve den opskrift, problemet er bare at jeg ikke kan finde jalapeños nogle steder, hvor er dine købt henne, eller kender du steder du ved der har det?
Louise Dam
Jeg købte nok mine hos en grønthandler tror jeg. Men ellers prøv med grøn chili i stedet. Er sikker på det også bliver godt :-)
Martin
Ville du ikke lige lægge dem på frys i 10min så mel æg og raps kan blive på
Louise Dam
Ikke nødvendigvis, men det kan man måske godt.
Amalie Ullitz
Hejsa ville lige høre om man kan varme dem i ovnen sener hen på dagen efter man har friture stegt dem?
Louise Dam
Det ved jeg desværre ikke, men det vil jeg tro.
Marlene
Det blev desværre alt for gummiagtige og slet ikke den der lækre smeltede ost som Mac D’s. Øv øv.
Louise Dam
Øv, tænker det kan være den ost du har brugt? Mine blev i hvert fald lækre sprøde udenpå og så med smeltet ost indeni.
Laila nielsen
Tak for en super dejlig og nem opskrift, de smager fantastisk 😊
louise
Det er så gode 😍
Men et æg ?? Jeg brugt 3
Louise Dam
Det kan måske være jeg har brugt et stort æg og du så har brugt 3 mindre æg. Det ved jeg ikke lige. Men godt de blev gode :-)
Britt
Er der nogen erfaring med at lave dem i en actifry i stedet for friture?
Louise Dam
Det har jeg desværre ikke prøvet.
Benny Anker Larsen
Har man ikke et ordentligt termometer, så kan enden af en træslev bruges. Når olien syder omkring træet, så er den tilstrækkelig varm.
Lone Lyndorff Hansen
Hej Louise,
Jeg har lavet chili cheese dippers endda nogle gange, til stor glæde for alle implicerede (mig selv incl)
Nu er jeg kommet i en situation, hvor en noget større portion er påkrævet og derfor har jeg forsøgt at finde ud af om de kan fryses. Det er så ikke lykkedes at finde noget info omkring det.
Min "fornuft" siger mig dog at, hvis jeg kun forsteger dem (plejer at give dem 3 gange meget kort da jeg også bruger flødeost sammen med cheddar) og så fryser dem ned, må de da være klar til en omgang i ovnen direkte fra fryseren - ca. 10 min på 180grader.
Hvad er din mening om det? Ville sætte stor pris på et svar fra dig.
og tak for en rigtig god blog
Hilsen - Lone
Lone Lyndorff Hansen
PS: Jeg former dem i øvrigt ovale - de er meget nemmere at holde i hånden så :) Og bruger altid latexhandsker når jeg former og panerer dem,.
Louise Dam
Hej Lone
Jeg har frosset dem ned inden jeg stegte dem - så lod jeg dem blot tø op og så kom de i den varme olie - det fungerede fint. Alternativt tror jeg også at du ligesom du skrive kan lave dem klar og så i ovnen direkte fra fryseren. Det har jeg dog ikke prøvet endnu.
Dennis
Lækkert med hjemmelavet fastfood.
Sidst jeg lavede dem brugte jeg kun æggehvide, hvilket jeg syntes giver en bedre panering. Jeg brugte halv om halv jalepones og hjemmedyrket, syltede scootch Bonnet (Den røde) Cheddar, mozerella og en revet Vesterhavsost fra Thise. Osten fik et skud i mikroovnen (Pga. Vesterhavsost) Serveret med en piment/chili Mayo samt andre friterede (løgringe, sticks og bbq hotwings) Fantastisk forret, en aften menuen står på Burger med drengene :)
Louise Dam
Hej Dennis
Dejligt at høre tips til hvordan de kan gøres endnu mere lækre end de er i forvejen. Lyder som en rigtig god aften med god mad :-)
Hilsen Louise