• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Chokolademousse med nøddebund

    Udgivet: sep 25, 2011 · Opdateret: maj 8, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fbe b

    Denne dessert er helt perfekt at servere for sine gæster. Desserten består af en chokolade/nøddebund og ovenpå den kommer der en lækker chokolademousse. Det er den helt perfekte dessert hvis man er vild med chokolade som jeg er :-) Derudover er desserten specielt god at lave når du skal have gæster, da du nemt kan lave det hele dagen før. Du kan endda også bage bunden et par dage før - og eventuelt også fryse bunden så du bare skal tø den op og lave chokolademoussen, som skal ovenpå.

    ikon piskeris Chestnut

    Chokolademousse med nøddebund

    4 personer
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • Bunden
    • 1 æg
    • 3 spsk. sukker
    • 2 spsk. hvedemel
    • 2 spsk. kakaopulver
    • 1 spsk. kartoffelmel
    • ¼ tsk. bagepulver
    • 25 g hakkede hasselnødder
    • smør til formen

    Mousse og pynt

    • 200 g mørk chokolade circa 50 %
    • 4 æggeblommer 2 bægre pasteuriserede
    • 3 æggehvider 2 bægre pasteuriserede
    • 50 g sigtet flormelis
    • Hindbær til pynt + eventuelt chokoladespåner

    Sådan gør du
     

    Bunden

    • Pisk æg og sukker luftigt.
    • Sigt mel, kakao, kartoffelmel og bagepulver ned i skålen, og vend det i æggemassen.
    • Rør de hakkede hasselnødder i dejen, og fyld den i en smurt bageform med bagepapir. (Du vælger selv om du vil bage den i en springform eller en firkantet form.
    • Bag kagen ved 200 grader i cirka 8 minutter. Lad den køle helt af.

    Moussen

    • Smelt chokoladen over et vandbad.
    • Rør æggeblommerne i chokolademassen.
    • Vask piskeriset omhyggeligt, pisk hviderne stive sammen med flormelis, og vend dem i chokolademassen.
    • Hæld chokolademoussen over bunden, mens bunden stadig ligger i formen, og stil desserten på køl til næste dag. Skær den i portionsstykker og pynt med hindbær eller måske lidt chokoladespåner.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fundet på hendes verden.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 494 kcal | Kulhydrater: 53 g | Protein: 12 g | Fedt: 31 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Chokolademousse med nøddebund (1)Chokolademousse med nøddebund (2)Chokolademousse med nøddebund (3)Chokolademousse med nøddebund (4)Chokolademousse med nøddebund (5)Chokolademousse med nøddebund (9)Chokolademousse med nøddebund (10)Chokolademousse med nøddebund (12)Chokolademousse med nøddebund (11)Chokolademousse med nøddebund (13)Chokolademousse med nøddebund (14)Chokolademousse med nøddebund (15)Chokolademousse med nøddebund (16)Chokolademousse med nøddebund (17)
    Følg mig på Instagram
    « Morgenmad med fromage frais, hindbær og en masse andet lækkert
    Andebryst med pommes fondant og mangodressing »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Christina

      oktober 14, 2015 at 9:44 pm

      Den ser bare så MUMF ud. Skal måske prøves, hvis man kunne skifte kartoffel mel ud med noget andet?... Fortsat god bage lyst derude.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 17, 2015 at 11:58 pm

        Hej Christina
        Jeg tror sagtens det kan skiftes ud med hvedemel.

        Svar
    2. Anonymous

      november 05, 2011 at 4:01 pm

      Den smager SÅ godt :)

      Svar
    3. Annesette

      oktober 12, 2011 at 9:53 pm

      Ser virkelig lækkert ud! Den må prøves :D

      Svar
    4. Hottie von Dottie

      september 26, 2011 at 8:08 pm

      Oh my... Det ser endda ud til at JEG kan spise den kage, når jeg nu er mælkeallergiker. Alle chokolademusser jeg møder på min vej, er altid med fløde! Men det er denne ikke - hvor dejligt. Den er hermed bogmærket! :-)

      Svar
    5. Louise

      september 26, 2011 at 8:54 pm

      Tak for alle jeres fine ord. I må helt sikkert prøve denne opskriften, den smagte skønt og så var den ret nem og hurtig at lave :-)

      Svar
    6. Bianca

      september 25, 2011 at 4:37 pm

      Mums hvor ser det lækkert ud! Og sikke da en skøn kombi. Den må prøves af en dag.

      Svar
    7. Hanne's verden

      september 25, 2011 at 4:15 pm

      Sikke en fristelse ... elsker chokolademousse og skøn kombination med en nøddebund. Den må jeg have bogmærket til en gang, hvor vi skal bruge en lækker dessert.

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her