Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Chokolademousse med nøddebund

Udgivet: 25. sep 2011 · Opdateret: 8. maj 2021

 
fbe b

Denne dessert er helt perfekt at servere for sine gæster. Desserten består af en chokolade/nøddebund og ovenpå den kommer der en lækker chokolademousse. Det er den helt perfekte dessert hvis man er vild med chokolade som jeg er :-) Derudover er desserten specielt god at lave når du skal have gæster, da du nemt kan lave det hele dagen før. Du kan endda også bage bunden et par dage før - og eventuelt også fryse bunden så du bare skal tø den op og lave chokolademoussen, som skal ovenpå.

piskeris Grullo

Chokolademousse med nøddebund

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • Bunden
  • 1 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. (reklamelink)hvedemel
  • 2 spsk. (reklamelink)kakaopulver
  • 1 spsk. (reklamelink)kartoffelmel
  • ¼ tsk. (reklamelink)bagepulver
  • 25 g hakkede hasselnødder
  • smør til formen

Mousse og pynt

  • 200 g (reklamelink)mørk chokolade, circa 50 %
  • 4 æggeblommer, 2 bægre pasteuriserede
  • 3 æggehvider, 2 bægre pasteuriserede
  • 50 g sigtet flormelis
  • Hindbær til pynt + eventuelt chokoladespåner

Sådan gør du
 

Bunden

  • Pisk æg og sukker luftigt.
  • Sigt mel, kakao, kartoffelmel og bagepulver ned i skålen, og vend det i æggemassen.
  • Rør de hakkede hasselnødder i dejen, og fyld den i en smurt bageform med bagepapir. (Du vælger selv om du vil bage den i en springform eller en firkantet form.
  • Bag kagen ved 200 grader i cirka 8 minutter. Lad den køle helt af.

Moussen

  • Smelt chokoladen over et vandbad.
  • Rør æggeblommerne i chokolademassen.
  • Vask piskeriset omhyggeligt, pisk hviderne stive sammen med flormelis, og vend dem i chokolademassen.
  • Hæld chokolademoussen over bunden, mens bunden stadig ligger i formen, og stil desserten på køl til næste dag. Skær den i portionsstykker og pynt med hindbær eller måske lidt chokoladespåner.

Noter

Opskriften er fundet på hendes verden.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 494 kcal | Kulhydrater: 53 g | Protein: 12 g | Fedt: 31 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Chokolademousse med nøddebund (1)Chokolademousse med nøddebund (2)Chokolademousse med nøddebund (3)Chokolademousse med nøddebund (4)Chokolademousse med nøddebund (5)Chokolademousse med nøddebund (9)Chokolademousse med nøddebund (10)Chokolademousse med nøddebund (12)Chokolademousse med nøddebund (11)Chokolademousse med nøddebund (13)Chokolademousse med nøddebund (14)Chokolademousse med nøddebund (15)Chokolademousse med nøddebund (16)Chokolademousse med nøddebund (17)

Kommentarer

  1. Christina skriver

    oktober 14, 2015 at 9:44 pm

    Den ser bare så MUMF ud. Skal måske prøves, hvis man kunne skifte kartoffel mel ud med noget andet?... Fortsat god bage lyst derude.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 17, 2015 at 11:58 pm

      Hej Christina
      Jeg tror sagtens det kan skiftes ud med hvedemel.

      Svar
  2. Anonymous skriver

    november 05, 2011 at 4:01 pm

    Den smager SÅ godt :)

    Svar
  3. Annesette skriver

    oktober 12, 2011 at 9:53 pm

    Ser virkelig lækkert ud! Den må prøves :D

    Svar
  4. Hottie von Dottie skriver

    september 26, 2011 at 8:08 pm

    Oh my... Det ser endda ud til at JEG kan spise den kage, når jeg nu er mælkeallergiker. Alle chokolademusser jeg møder på min vej, er altid med fløde! Men det er denne ikke - hvor dejligt. Den er hermed bogmærket! :-)

    Svar
  5. Louise skriver

    september 26, 2011 at 8:54 pm

    Tak for alle jeres fine ord. I må helt sikkert prøve denne opskriften, den smagte skønt og så var den ret nem og hurtig at lave :-)

    Svar
  6. Bianca skriver

    september 25, 2011 at 4:37 pm

    Mums hvor ser det lækkert ud! Og sikke da en skøn kombi. Den må prøves af en dag.

    Svar
  7. Hanne's verden skriver

    september 25, 2011 at 4:15 pm

    Sikke en fristelse ... elsker chokolademousse og skøn kombination med en nøddebund. Den må jeg have bogmærket til en gang, hvor vi skal bruge en lækker dessert.

    Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required