
Jeg elsker lakrids! Bløde lakridser, hårde lakridser, lakridsbolcher, you name it. Og lakridsis er altså også virkelig lækkert - hvis man altså kan lide lakrids selvfølgelig. Jeg bruger blot en billig lakridspulver, som er købt i Tiger. Men du kan bruge lige hvad du har og jeg er helt sikker på den også ville være rigtig god med lidt lakridssirup blandet ned i isen til sidst. Denne lakridsis er virkelig lækker, blød og cremet og er en virkelig skøn dessert. Jeg har brugt min ismaskine til at fryse isen, så bliver den ekstra cremet. Du kan også prøve at lave en lækker lakridssirup.
Cremet og lækker lakridsis
Justér antal1 liter
Ingredienser
- 4 æggeblommer
- 150 g sukker
- 3-4 tsk (reklamelink)lakridspulver
- 3 dl mælk
- 2 dl piskefløde
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukkeret.
- Tilsæt mælk og fløde og pisk det hele sammen.
- Tilsæt lakridspulveret. Smag til undervejs så du får den smag af lakrids du ønsker.
- Kør massen på en ismaskine, eller kom den i en fryseegnet beholder og rør i den hver ½ time indtil konsistensen er som du ønsker.
Noter
Opskriften er fundet hos Twin-Food, og er ændret en lille smule.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 liter | Kalorier: 1685 kcal | Kulhydrater: 173 g | Protein: 25 g | Fedt: 103 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Maria Juhl skriver
Hej Louise,
Kan der også bruges kondenseret mælk i lakrids isen?
Mvh
Maria
Louise Dam skriver
Jeg har faktisk ikke lige lavet det med lakridsis, men umiddelbart burde du bare kunne bruge 1/2 liter piskefløde og 1 dåse (397 g) kondenseret mælk og så 3-4 tsk lakridspulver. Husk at smag den til inden du fryser den :-)
Rie skriver
Hvordan pokker får du fløden med mælk pisket stiv, nu har jeg pisket en halv time uden resultat.....
Louise Dam skriver
Massen skal ikke blive stiv. Blot piskes sammen..
Betina Krause skriver
Den nemmeste is:
Pisk en halv liter piskefløde med en dåse kondenceret mælk og tilsæt valgfri smag, det giver to liter is,
Hvis du vil have chokolade is, så bruger du bare den kondenceret mælk, der er tilsat chokolade,
Lækkert og super nemt
Louise Dam skriver
Hej Betina
Mange tak for tippet! Det vil jeg bestemt prøve en dag :-)
Anne Malberg skriver
Hej Louise.
Tak for opskriften, SUPER lækker og nem is - skønt!
God sommer, mvh Anne
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften!
Peter skriver
Hej Louise.
Jeg har prøvet denne opskrift, den er rigtig dejlig, tak skal du have.
I dagens anledning blev det 2½dl mælk, 2½dl fløde, 5 æggeblommer (De var små) og så 150g sukker. 3/5 blev blendet med 150g jordbær, det var helt fantastisk, hvis ikke du har prøvet det allerede, bør du skrive det på en kommende dagsorden. :)
Louise Dam skriver
Ej hvor lyder det også lækkert. Det vil jeg da prøve en dag. Tak for tippet!
Louise Dam skriver
Det var så lidt. Den er også meget lækker! :-)
A+K skriver
Årh, det ser lækkert ud!
- Anne
Louise Dam skriver
Hej Anne
Hvis man er til lakridsis så er denne her helt perfekt! Og så er den altså ret nem at lave - så spring bare ud i det :-)
Hilsen Louise
Andreas skriver
Hej Louise,
Jeg har ikke selv en ismaskine, men jeg har overvejet at købe en delonghi, men den koster jo snildt 2.000 kroner.
Louise Dam skriver
Hej Andreas, den jeg har fået er også i den lidt dyre ende, men det er virkelig fantastisk med sådan en maskine! Og mange tak for de søde ord, bliver jo helt rørt :-)