Denne her vildt lækre cremede iskaffe har taget Internettet med storm! Den kaldes Dalgona kaffe og stammer fra Korea. Den minder i øvrigt rigtig meget om en Frappé, der oprindeligt stammer fra Grækenland. Det er helt sikkert den bedste iskaffe jeg har prøvet, og så er den endda virkelig nem og hurtig at lave! Du skal kun bruge 4 ingredienser til at lave denne iskaffe. Hvis du har en elpisker, så går det også rigtig hurtigt med at lave den lækre kaffeskum.
Kaffeskummet på toppen af den cremede Dalgona kaffe laves ved at man blander instant kaffe, sukker og kogende vand. Derefter pisker man det med en elpisker til det får den lækre cremede konsistens. Kaffeskummet minder ret meget om marengs i konsistensen faktisk. Skummet er ret stift og holdbart og selvom man rører det ud i mælken gør det iskaffen lækker cremet.
Så har du lyst til iskaffe, skal det være nemt og lækkert? Så er det helt sikkert denne lækre opskrift på den cremede Dalgona kaffe du skal kaste dig over! Jeg er helt sikker på den bliver sommerens hit verden over! Få den nemme opskrift på dalgona kaffe lige herunder. Du kan også prøve min anden opskrift på iskaffe, der også er god men dog mindre cremet.
Dalgona kaffe
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Håndmixer
Ingredienser
- 2 spsk instant kaffe, f.eks. Nescafé
- 2 spsk sukker
- 2 spsk kogende vand
- 200 ml mælk, Brug den mælk du bedst kan lide
- isterninger, Kan evt. undlades
Sådan gør du
- Bland instant kaffe, sukker og kogende vand i en skål og rør rundt med en ske til kaffen er opløst.
- Med en elpisker pisker du indtil massen er blevet helt cremet og til en fast skum. Det minder meget om marengs i konsistensen når det er færdigt.
- Hæld isterninger op i et glas.
- Hæld mælk over isterningerne - du kan prøve dig lidt frem i forhold til hvor meget mælk du vil have i. Jo mindre mælk, jo stærkere kaffe :o)
- Til sidst kommer du kaffeskummet ovenpå mælken i glasset. Rør lidt rundt inden du drikker af det.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Jeg ved at flere laver dalgona kaffe med sukkererstatninger som f.eks. perfect fit (cirka ¾ dele af sukkermængden) eller sukrin gold.
Jeg bruger selv Nescafé Gold. Det skal være frysetørret kaffe før det kan skummes op.
Ja, du kan opbevare skummet til din dalgona kaffe i en lukket bøtte i køleskabet. Jeg har prøvet at bruge det på både 2. og 3. dagen og det er stadig godt, men ikke helt ligeså luftigt som når det lige er lavet.
Du kan tilsætte lidt karamelsirup eller eventuelt lidt Kahlua.
Morten skriver
Hejsa.
Er det rigtigt at der skal 2 hele spiseskefulde Nescafe i?
Den kan da holde en vågen😉
Tror jeg vil prøve med 2 teskefulde næste gang😀👍🏻
Louise Dam skriver
Ja, det er skam korrekt ;-) Jeg bliver ikke selv rigtig påvirket af koffein, så har ikke lige tænkt over at nogen måske ikke lige skal drikke denne en sen eftermiddag :-)
Monica skriver
Skal man bruge sukker?
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet uden så jeg ved faktisk ikke om den kan skumme op uden.
Ditte Marinaro skriver
Vi bruger koffeinfri Nescafe. Bliver lige så god 😀
Camilla Hermansen skriver
Hej Louise.
Er der en bestemt kaffe du bruger? Jeg syntes nemlig at når jeg laver den har den en specielt eftersmag? Den smager ikke som en is kaffe eller hvad man nu kalder dem :-)
Venligst
Camilla
Louise Dam skriver
Jeg bruger Nescafé Gold. Men det er rigtigt at den godt kan have lidt en eftersmag, men det er dog ikke noget jeg ikke bryder mig om.
Annette skriver
Kan man lave skummet i forvejen og komme på køl? Tænker at leve en kaffe bar til en fest.
Louise Dam skriver
Ja, det kan du godt. Helt samme dag, men man kan også lave det dagen før. Det falder bare lidt sammen så.
Anette skriver
Man kan også lave en marengsmasse af past. æggehvider og med bare et drys kaffe i (helst helt fint espresso-pulver) så der ikke er søvnløse nætter på programmet ;-)
Jeg bruger dog marengsmassen over vaniljeis og smider hakket chokolade ovenpå. I så fald hedder den "kaffemousse" og kan bruges som lækker dessert ;-)
Louise Dam skriver
Det lyder også lækkert :-)
anne kühlborn skriver
Hej .
Vi er vilde med Dalgona kaffen - uanset om den kommer fra Korea eller er en omskrivning af den græske Frappe'.
Har lavet den flere gange efter din opskrift - også med Kahlua - UHM !
Jeg ville prøve at gøre den lidt lækrere ved at smelte hvid chokolade med det kogende vand, inden kaffepulveret og sukkeret blev tilsat Jeg har prøvet 2 gange - - - blandingen vil IKKE piskes til skum .
Har du en forklaring ???
Bedste pinsehilsen Anne.
Louise Dam skriver
Hej Anne
Dejligt I kan lide dalgona kaffen, jeg synes også den er virkelig lækker! Det lyder også virkelig godt med Kahlua i - mums! :)
Vand og chokolade er normalt ikke så gode venner, da det får chokoladen til at skille. Så måske kan du istedet bruge noget hvid chokoladesirup og blande lidt i den færdige drik. Måske skal man så undlade noget af sukkeret i skummet så det ikke bliver for sødt.
Hilsen Louise
Alex Monnerup skriver
Dalgona iskaffe er så et rent rip-off af den græske "Frappé"Og så smager den ikke engang lige så godt, da der er alt for meget mælk i.
Men flot ser den ud.
Louise Dam skriver
Hej Alex
Ja, det har du ret i. Det kunne være jeg skulle tilføje det til teksten. Dalgona kaffen er nemlig stort set det samme som en Frappé. Uanset hvor den er opfundet, så er det virkelig lækkert! :o)
Christina Persson skriver
Hej Louise.
Jeg mener bestemt at jeg har haft en app med alle dine opskrifter. Men jeg kan ikke finde noget på AppStore. Tager jeg fejl ?
Hilsen Christina.
Louise Dam skriver
Hej Christina
Det må desværre være en anden app du har haft. Sådan én har jeg nemlig ikke endnu :o)