• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Årstidens opskrifter » Sommer

    Dalgona kaffe - cremet iskaffe

    Udgivet: apr 11, 2020 · Opdateret: jul 27, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Dalgona kaffe cremet iskaffe

    Denne her vildt lækre cremede iskaffe har taget Internettet med storm! Den kaldes Dalgona kaffe og stammer fra Korea. Den minder i øvrigt rigtig meget om en Frappé, der oprindeligt stammer fra Grækenland. Det er helt sikkert den bedste iskaffe jeg har prøvet, og så er den endda virkelig nem og hurtig at lave! Du skal kun bruge 4 ingredienser til at lave denne iskaffe. Hvis du har en elpisker, så går det også rigtig hurtigt med at lave den lækre kaffeskum.

    Kaffeskummet på toppen af den cremede Dalgona kaffe laves ved at man blander instant kaffe, sukker og kogende vand. Derefter pisker man det med en elpisker til det får den lækre cremede konsistens. Kaffeskummet minder ret meget om marengs i konsistensen faktisk. Skummet er ret stift og holdbart og selvom man rører det ud i mælken gør det iskaffen lækker cremet.

    Så har du lyst til iskaffe, skal det være nemt og lækkert? Så er det helt sikkert denne lækre opskrift på den cremede Dalgona kaffe du skal kaste dig over! Jeg er helt sikker på den bliver sommerens hit verden over! Få den nemme opskrift på dalgona kaffe lige herunder.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Dalgona kaffe

    Opskrift af Louise Dam
    1 person
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 5 minutter min
    Samlet tid 5 minutter min

    Udstyr (reklamelink)

    • Håndmixer
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 spsk instant kaffe, f.eks. Nescafé
    • 2 spsk sukker
    • 2 spsk kogende vand
    • 200 ml mælk, Brug den mælk du bedst kan lide
    • isterninger, Kan evt. undlades

    Sådan gør du
     

    • Bland instant kaffe, sukker og kogende vand i en skål og rør rundt med en ske til kaffen er opløst.
    • Med en elpisker pisker du indtil massen er blevet helt cremet og til en fast skum. Det minder meget om marengs i konsistensen når det er færdigt.
    • Hæld isterninger op i et glas.
    • Hæld mælk over isterningerne - du kan prøve dig lidt frem i forhold til hvor meget mælk du vil have i. Jo mindre mælk, jo stærkere kaffe :o)
    • Til sidst kommer du kaffeskummet ovenpå mælken i glasset. Rør lidt rundt inden du drikker af det.

    Video

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Kalorier: 250 kcal | Kulhydrater: 41 g | Protein: 8 g | Fedt: 7 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 74 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man lave dalgona kaffe uden sukker?

    Jeg ved at flere laver dalgona kaffe med sukkererstatninger som f.eks. perfect fit (cirka ¾ dele af sukkermængden) eller sukrin gold.

    Hvilken kaffe skal man bruge?

    Jeg bruger selv Nescafé Gold. Det skal være frysetørret kaffe før det kan skummes op.

    Kan man gemme skummet?

    Ja, du kan opbevare skummet til din dalgona kaffe i en lukket bøtte i køleskabet. Jeg har prøvet at bruge det på både 2. og 3. dagen og det er stadig godt, men ikke helt ligeså luftigt som når det lige er lavet.

    Hvis jeg vil pifte den op hvad kan jeg så komme i?

    Du kan tilsætte lidt karamelsirup eller eventuelt lidt Kahlua.

    Dalgona kaffe - dalgona coffee
    cremet iskaffe
    cremet iskaffe
    Dalgona kaffe - dalgona coffee
    Dalgona kaffe - dalgona coffee
    Følg mig på Instagram

    « Påskeæg med solbær, lakrids og hvid chokolade
    Spinatvafler med varmrøget laks »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Morten

      august 30, 2020 at 1:54 pm

      Hejsa.
      Er det rigtigt at der skal 2 hele spiseskefulde Nescafe i?
      Den kan da holde en vågen😉
      Tror jeg vil prøve med 2 teskefulde næste gang😀👍🏻

      Svar
      • Louise Dam

        september 19, 2020 at 9:53 am

        Ja, det er skam korrekt ;-) Jeg bliver ikke selv rigtig påvirket af koffein, så har ikke lige tænkt over at nogen måske ikke lige skal drikke denne en sen eftermiddag :-)

        Svar
      • Monica

        april 25, 2022 at 8:06 pm

        Skal man bruge sukker?

        Svar
        • Louise Dam

          april 28, 2022 at 10:14 pm

          Jeg har ikke prøvet uden så jeg ved faktisk ikke om den kan skumme op uden.

          Svar
    2. Camilla Hermansen

      juni 09, 2020 at 10:00 am

      Hej Louise.

      Er der en bestemt kaffe du bruger? Jeg syntes nemlig at når jeg laver den har den en specielt eftersmag? Den smager ikke som en is kaffe eller hvad man nu kalder dem :-)

      Venligst

      Camilla

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2020 at 11:06 am

        Jeg bruger Nescafé Gold. Men det er rigtigt at den godt kan have lidt en eftersmag, men det er dog ikke noget jeg ikke bryder mig om.

        Svar
        • Annette

          juli 16, 2021 at 5:09 pm

          Kan man lave skummet i forvejen og komme på køl? Tænker at leve en kaffe bar til en fest.

          Svar
          • Louise Dam

            juli 19, 2021 at 2:51 pm

            Ja, det kan du godt. Helt samme dag, men man kan også lave det dagen før. Det falder bare lidt sammen så.

            Svar
        • Anette

          april 23, 2022 at 7:54 pm

          Man kan også lave en marengsmasse af past. æggehvider og med bare et drys kaffe i (helst helt fint espresso-pulver) så der ikke er søvnløse nætter på programmet ;-)

          Jeg bruger dog marengsmassen over vaniljeis og smider hakket chokolade ovenpå. I så fald hedder den "kaffemousse" og kan bruges som lækker dessert ;-)

          Svar
          • Louise Dam

            august 11, 2022 at 3:02 pm

            Det lyder også lækkert :-)

            Svar
    3. anne kühlborn

      juni 01, 2020 at 3:26 pm

      Hej .
      Vi er vilde med Dalgona kaffen - uanset om den kommer fra Korea eller er en omskrivning af den græske Frappe'.
      Har lavet den flere gange efter din opskrift - også med Kahlua - UHM !
      Jeg ville prøve at gøre den lidt lækrere ved at smelte hvid chokolade med det kogende vand, inden kaffepulveret og sukkeret blev tilsat Jeg har prøvet 2 gange - - - blandingen vil IKKE piskes til skum .
      Har du en forklaring ???
      Bedste pinsehilsen Anne.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 9:39 am

        Hej Anne
        Dejligt I kan lide dalgona kaffen, jeg synes også den er virkelig lækker! Det lyder også virkelig godt med Kahlua i - mums! :)
        Vand og chokolade er normalt ikke så gode venner, da det får chokoladen til at skille. Så måske kan du istedet bruge noget hvid chokoladesirup og blande lidt i den færdige drik. Måske skal man så undlade noget af sukkeret i skummet så det ikke bliver for sødt.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Alex Monnerup

      april 19, 2020 at 12:53 pm

      Dalgona iskaffe er så et rent rip-off af den græske "Frappé"Og så smager den ikke engang lige så godt, da der er alt for meget mælk i.
      Men flot ser den ud.

      Svar
      • Louise Dam

        april 21, 2020 at 12:08 pm

        Hej Alex
        Ja, det har du ret i. Det kunne være jeg skulle tilføje det til teksten. Dalgona kaffen er nemlig stort set det samme som en Frappé. Uanset hvor den er opfundet, så er det virkelig lækkert! :o)

        Svar
    5. Christina Persson

      april 11, 2020 at 6:01 pm

      Hej Louise.
      Jeg mener bestemt at jeg har haft en app med alle dine opskrifter. Men jeg kan ikke finde noget på AppStore. Tager jeg fejl ?
      Hilsen Christina.

      Svar
      • Louise Dam

        april 12, 2020 at 9:44 am

        Hej Christina
        Det må desværre være en anden app du har haft. Sådan én har jeg nemlig ikke endnu :o)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788