Fyldt nakkefilet med æbler og bacon

 
acef b

Nakkefilet er et skønt stykke kød. Det er både meget billigt og samtidig meget velsmagende. Det er meget svært ikke at få succes med en nakkefilet, den bliver bare altid lækker mør. Normalt laver jeg tit nakkefileten om til en lækker omgang pulled pork, men denne gang skulle de ske noget nyt. Jeg valgte derfor at skære stegen op og fylde den med bacon og æbler. Det var et hit! Man kunne sagtens fylde den med noget andet hvis man har lyst til det. Men det ser rigtig fint ud med fyldet når man skærer det i skiver.

ikon piskeris Chestnut

Fyldt nakkefilet med æbler og bacon

6 personer
Forb. tid 30 min
Samlet tid 3 t

Ingredienser

  • 1 nakkefilet ca. 2 kg
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 stort æble eller 2 små

Rub

  • 2 spsk paprika
  • 1,5 spsk salt
  • 1 spsk timian
  • Deruodver
  • Madsnor

Sådan gør du
 

  • Rens nakkefileten for det værste fedt og sener.
  • Halver nakkefileten så du har et stort fladt stykke kød.
  • Skyl æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde skiver.
  • Læg først baconskiverne på den flade nakkefilet og derefter ligger du æbleskiverne på.
  • Drys med timian - brug eventuelt frisk timian, hvis du har det.
  • Rul nu nakkefileten stramt sammen og bind den godt sammen med madsnor.
  • Lav en rub af paprika, salt og timian.
  • Fordel rubben på nakkefileten.
  • Placer nakkefileten i et ovnfast fad.
  • Sæt den i en 100 grader varm ovn i 1 time, så skruer du op på 150 grader og giver den cirka 1,5 time til. Den er færdig når den når en kernetemperatur på omkring 80 grader.
  • Lad gerne stegen hvile i 10 minutter inden du skærer den i skiver.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 81 kcal | Kulhydrater: 6 g | Protein: 9 g | Fedt: 3 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Fyldt nakkefilet med æble og bacon (1)
Fyldt nakkefilet med æble og bacon (17)
Fyldt nakkefilet med æble og bacon (7)
Fyldt nakkefilet med æble og bacon (8)
Fyldt nakkefilet med æble og bacon (9)
Fyldt nakkefilet med æble og bacon (10)
Fyldt nakkefilet med æble og bacon (11)
Fyldt nakkefilet med æble og bacon (12)
Fyldt nakkefilet med æble og bacon (13)
Fyldt nakkefilet med æble og bacon (15)

 

Skrevet af: Louise DamKategori: Aftensmad, Svinekød

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften