Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Havregrynskugler

Udgivet: 6. jan 2013 · Opdateret: 29. aug 2024

Havregrynskugler med lakrids

Havregrynskugler hører sig altså med til julen efter min mening. Jeg kan tydeligt huske hvordan jeg stod og fedtede med at rulle dem da jeg var barn, og hvor utrolig svært det var at lade være med at spise dem før de var rullet allesammen! Her en helt enkel og simpel opskrift på havregrynskugler, som jeg blandt andet har rullet i en blanding af kakao og lakridspulver, ligesom jeg gjorde med de ristede mandler med chokolade og lakrids. Det var slet slet ikke dårligt. Man kan også sagtens holde sig til den helt klassiske version og bare rulle dem allesammen i kokosmel. Det bliver de ikke dårligere af.

piskeris Grullo

Havregrynskugler

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 25 Stk.
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 280 g (reklamelink)havregryn
  • 225 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 6 spsk. (reklamelink)kakaopulver
  • Et par spsk. piskefløde
  • 1,5-2 tsk (reklamelink)rom aroma
  • 1,5-2 tsk (reklamelink)mandel aroma

Pynt

  • (reklamelink)Kokosmel
  • (reklamelink)kakaopulver
  • (reklamelink)lakridspulver

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne sammen ved at ælte dem godt til det er helt blandet. Prøv dig lidt frem med fløden til den har den rette bløde konsistens. Stil massen i køleskabet i cirka 15-30 minutter. Tril herefter massen til små havregrynskugler. Tril dem til sidst i kokosmel, kakao og lakridspulver.
  • Opbevar dem i køleskabet til de skal spises.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 138 kcal | Kulhydrater: 16 g | Protein: 2 g | Fedt: 8 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Havregryn, sukker, smør og kakao i skål
Dej til havregrynskugler
Havregrynskugler med et twist af lakrids
Havregrynskugler med et twist af lakrids
Havregrynskugler med et twist af lakrids

Kommentarer

  1. Ane skriver

    december 15, 2019 at 10:08 am

    Uha, de må prøves. Det lyder lækkert med kombinationen af kakao og lakrids

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 20, 2019 at 11:14 am

      Ja, det passer altså ret godt sammen 👌

      Svar
  2. Lisa skriver

    november 10, 2019 at 7:22 am

    Tak for en god opskrift, har dog lige et spørgsmål.
    Kan man bruge alm. rom i stedet for romessens?
    Synes romessens smager kunstigt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 10, 2019 at 8:39 am

      Ja, det kan du sagtens. Du smager dig bare lidt frem ift hvor meget der skal i.

      Svar
  3. anette skriver

    december 19, 2014 at 12:38 pm

    Skal prøve at lave dem i dag. Hvor længe kan de holde sig?

    God jul :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 19, 2014 at 4:58 pm

      Hej Anette

      Jeg vil mene at holdbarheden er afhængig af holdbarheden på de produkter du anvender til at lave havregrynskuglerne med.
      God fornøjelse! :-)

      Svar
  4. Sofien Jensen skriver

    september 20, 2013 at 1:43 pm

    Jeg ser allerede frem til dine nye posts om Jul.. Kan du skrive om fester også - jeg ved de er specialiseret på Vejle konferencecenter i at holde julefester! Og de skulle vist også lave noget lækkert julemad til inspiration :D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 21, 2013 at 4:06 pm

      Hej Sofie
      Så må jeg hellere til at overveje hvilke julegodter jeg skal hive frem i år :-) Jeg skal se om jeg ikke også kan finde på nogle julede retter der kan bruges til en lille julefest.
      Hilsen Louise

      Svar
  5. Mathilde Brødsgaard skriver

    januar 07, 2013 at 9:54 am

    MUMS de ser gode ud, dem kan jeg vidst godt lave selvom julen er ovre!

    // Mathilde fra bloggen Eat The Beat
    http://www.mathilde-broedsgaard.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 07, 2013 at 9:58 am

      Ja, man kan da altid spise havregrynskugler! :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.