• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Konfekt

    Havregrynskugler

    Udgivet: jan 6, 2013 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Havregrynskugler

    Havregrynskugler hører sig altså med til julen efter min mening. Jeg kan tydeligt huske hvordan jeg stod og fedtede med at rulle dem da jeg var barn, og hvor utrolig svært det var at lade være med at spise dem før de var rullet allesammen! Her en helt enkel og simpel opskrift på havregrynskugler, som jeg blandt andet har rullet i en blanding af kakao og lakridspulver, ligesom jeg gjorde med de ristede mandler med chokolade og lakrids. Det var slet slet ikke dårligt. Man kan også sagtens holde sig til den helt klassiske version og bare rulle dem allesammen i kokosmel. Det bliver de ikke dårligere af.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Havregrynskugler

    25 Stk.
    Forb. tid 30 minutter min
    Samlet tid 30 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 280 g havregryn
    • 225 g blødt smør
    • 200 g sukker
    • 6 spsk. kakaopulver
    • Et par spsk. piskefløde
    • 1,5-2 tsk romessens
    • 1,5-2 tsk mandelessens

    Pynt: Kokosmel, kakaopulver og lakridspulver, chaisukker.

      Sådan gør du
       

      • Bland alle ingredienserne sammen ved at ælte dem godt til det er helt blandet. Prøv dig lidt frem med fløden til den har den rette bløde konsistens. Stil massen i køleskabet i cirka 15-30 minutter. Tril herefter massen til små havregrynskugler. Tril dem til sidst i kokosmel, kakao/lakridspulver og chaisukker.
      • Opbevar dem i køleskabet til de skal spises.

      Dine egne noter

      Klik her for at tilføje dine egne noter

      Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

      Servering: 1 stk. | Kalorier: 138 kcal | Kulhydrater: 16 g | Protein: 2 g | Fedt: 8 g
      Bedøm denne opskrift:
      ingen anmeldelser endnu
      Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
      Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

      Havregrynskugler med et twist af lakrids

       

      Havregrynskugler med et twist af lakrids

      Havregrynskugler med et twist af lakrids

      Havregrynskugler med et twist af lakrids

      Havregrynskugler med et twist af lakrids

       

       

      Skrevet af: Louise DamLakridspulverKategori: Jul, Konfekt, Søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

      Følg mig på Instagram
      « Saltmandler
      Nytårsaften 2012: Forret – Lakseruller med friskost og avokado »

      Læserinteraktioner

      Kommentarer

      1. Ane

        december 15, 2019 at 10:08 am

        Uha, de må prøves. Det lyder lækkert med kombinationen af kakao og lakrids

        Svar
        • Louise Dam

          december 20, 2019 at 11:14 am

          Ja, det passer altså ret godt sammen 👌

          Svar
      2. Lisa

        november 10, 2019 at 7:22 am

        Tak for en god opskrift, har dog lige et spørgsmål.
        Kan man bruge alm. rom i stedet for romessens?
        Synes romessens smager kunstigt.

        Svar
        • Louise Dam

          november 10, 2019 at 8:39 am

          Ja, det kan du sagtens. Du smager dig bare lidt frem ift hvor meget der skal i.

          Svar
      3. anette

        december 19, 2014 at 12:38 pm

        Skal prøve at lave dem i dag. Hvor længe kan de holde sig?

        God jul :)

        Svar
        • Louise Dam

          december 19, 2014 at 4:58 pm

          Hej Anette

          Jeg vil mene at holdbarheden er afhængig af holdbarheden på de produkter du anvender til at lave havregrynskuglerne med.
          God fornøjelse! :-)

          Svar
      4. Sofien Jensen

        september 20, 2013 at 1:43 pm

        Jeg ser allerede frem til dine nye posts om Jul.. Kan du skrive om fester også - jeg ved de er specialiseret på Vejle konferencecenter i at holde julefester! Og de skulle vist også lave noget lækkert julemad til inspiration :D

        Svar
        • Louise Dam

          september 21, 2013 at 4:06 pm

          Hej Sofie
          Så må jeg hellere til at overveje hvilke julegodter jeg skal hive frem i år :-) Jeg skal se om jeg ikke også kan finde på nogle julede retter der kan bruges til en lille julefest.
          Hilsen Louise

          Svar
      5. Mathilde Brødsgaard

        januar 07, 2013 at 9:54 am

        MUMS de ser gode ud, dem kan jeg vidst godt lave selvom julen er ovre!

        // Mathilde fra bloggen Eat The Beat
        http://www.mathilde-broedsgaard.dk

        Svar
        • Louise Dam

          januar 07, 2013 at 9:58 am

          Ja, man kan da altid spise havregrynskugler! :-)

          Svar

      Skriv et svar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Vurdering af opskriften




      Primær Sidebar

      Louise

      Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

      Mere om mig →

      NYE OPSKRIFTER

      • Hjemmelavet softice ()
        Hjemmelavet softice
      • Mørdej
        Mørdej
      • Appelsinsauce til risalamande
        Appelsinsauce til risalamande
      • Bagte rabarber med mascarponecreme ()
        Bagte rabarber med mascarponecreme
      • Surdejspandekager ()
        Surdejspandekager
      • Toast med æg ()
        Toast med æg

      POPULÆRE OPSKRIFTER

      • Gulerodskage med floedeosteglasur
        Gulerodskage med ostecreme
      • Syltede rødløg
        Syltede rødløg
      • Bananpandekager
        Bananpandekager
      • Dahl opskrift
        Indisk dahl
      • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
        Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      • Bagekartofler opskrift
        Bagekartofler

      Tilmelding til mit nyhedsbrev

      Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

      Footer

      Copyright

      Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

      For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

      Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

      Footer

      ↑ Til toppen


      Om

      Råvareindeks

      Kontakt

      Privatlivspolitik


      Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

      X
      Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
      Køb airfryer her