• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Ristede mandler med chokolade og lakrids

    Udgivet: dec 20, 2012 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    ecac o

    En af min kollegaer havde en dag en bøtte med lakridsmandler/chokolademandler fra Magasin med på arbejde, og de smagte bare himmelsk! Og så tænkte jeg, dem kan jeg da bare selv lave. Det gjorde jeg så, og her kommer opskriften på de lækre chokolademandler med lakrids. De er forholdsvis nemme at lave, men det kræver lidt tålmodighed.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Ristede mandler med chokolade og lakrids

    Opskrift af Louise Dam
    300 gram
    Forb. tid 1 time t
    Samlet tid 1 time t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 200 g mandler
    • 200 g hvid chokolade, eventuel halv hvid og halv mælk/mørk
    • ½ spsk. kakaopulver
    • ½ spsk lakridspulver

    Sådan gør du
     

    • Rist mandlerne på en bageplade i ovnen i ca. 8-10 minutter ved 180 grader
    • Tag mandlerne ud af ovnen og lad dem køle helt af
    • Bland kakaopulver og lakridspulver sammen
    • Smelt chokoladen over et vandbad, hvis du bruger både hvid og mørk skal det skal selvfølgelig gøres af to omgange
    • Vend mandlerne i chokoladen
    • Tag mandlerne op én ad gangen med en gaffel og læg dem på et stykke bagepapir
    • Lad dem størkne og læg dem så ned i chokolade igen, så de får et ekstra lag.
    • Lad nu chokoladen størkne næsten helt, og vend derefter mandlerne i lakrids/kakaoblandingen
    • Man kan også lave nogle stykker kun med lakridspulver og nogle kun med chokoladen på.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 7 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Opskrift på hjemmelavede Ristede mandler med chokolade og lakrids

     

    Opskrift på hjemmelavede Ristede mandler med chokolade og lakrids

    Opskrift på hjemmelavede Ristede mandler med chokolade og lakrids

    Opskrift på hjemmelavede Ristede mandler med chokolade og lakrids

    Opskrift på hjemmelavede Ristede mandler med chokolade og lakrids

    Opskrift på hjemmelavede Ristede mandler med chokolade og lakrids

    Opskrift på hjemmelavede Ristede mandler med chokolade og lakrids

     

    Af Louises Madblog

    « Indisk kyllingefilet med champignon og ris
    Småkager med chokolade og nødder »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Helle

      december 21, 2020 at 1:15 pm

      Virkelig god og nem opskrift. Jeg lavede dem med Callebaut Gold chokolade, som lige fik et nip salt - og så kun lakridspulver på - uhm... de kommer ikke til at holde længe 😄

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2020 at 2:56 pm

        Det lyder også virkelig lækkert! Mums!

        Svar
    2. Juntai Liu

      juni 11, 2020 at 2:33 pm

      Lyder godt, jeg Har tænk mig at lave dem, mangler bare lige indigraenserne, hvor kan man købe det.?

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2020 at 11:05 am

        Alle ingredienserne kan fåes i helt almindelige supermarkeder.

        Svar
    3. Stinne

      april 05, 2015 at 9:06 am

      Hvilken cacaopulver bruger du ??

      Svar
      • Louise Dam

        april 05, 2015 at 9:35 am

        Jeg bruger bare en ganske almindelig usødet kakaopulver fra Netto eller andre supermarkeder.

        Svar
    4. Sisse

      januar 13, 2015 at 12:37 pm

      Elsker denne opskrift! Det er så rart og smagfuld en måde at være lidt syndig på :) Den hvide chokolade er et hit!

      Svar
      • Louise Dam

        januar 13, 2015 at 10:45 pm

        Er glad for du er vild med dem :-)

        Svar
    5. Anders

      december 08, 2014 at 10:58 pm

      De lyder rigtig lækre.. har lige lavet brændte mandler her til aften, men de her lyder også som nogle der skal prøves..
      Chokolade og lakrids - så kan det jo ikke gå helt galt.. :-)

      Svar
      • Louise Dam

        december 09, 2014 at 11:40 pm

        De kan helt sikkert anbefales hvis man bare har den mindste søde tand :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788