
Denne lækre julesirup er nem og hurtig at lave. Når den er færdig kan den bruges som smagsgiver i din yndlingscocktail, som skal have et lille juletwist.
Jeg har selv brugt denne julesirup i en julecocktail med rom. Den er helt perfekt til julens fester! Hvis du lader siruppen koge mere ind, så den bliver tykkere, så kan den også anvendes til f.eks. vafler og pandekager.
Julesirup
Ingredienser
- 4 hele kardemommekapsler
- 1 kanelstang
- 2 stjerneanis
- 250 g rørsukker
- 1 appelsin saften heraf
- 3 dl vand
Sådan gør du
- Mas kardemommekapslerne en smule i en morter så de åbner sig.
- Bland alle ingredienserne sammen i en gryde.
- Kog siruppen i cirka 10 minutter.
- Hæld siruppen i en bøtte med låg og stil den på køl - gerne til næste dag. Så krydderierne kan trække.
- Når siruppen har trukket hælder du den igennem en si og efterfølgende igennem f.eks. et kaffefilter - for at få den renset helt.
- Hæld siruppen på en flaske og brug den i dine julecocktails.
Skriv et svar