Julesirup

Denne lækre julesirup er nem og hurtig at lave. Når den er færdig kan den bruges som smagsgiver i din yndlingscocktail, som skal have et lille juletwist.

Jeg har selv brugt denne julesirup i en julecocktail med rom. Den er helt perfekt til julens fester! Hvis du lader siruppen koge mere ind, så den bliver tykkere, så kan den også anvendes til f.eks. vafler og pandekager.

ikon piskeris Chestnut

Julesirup

4 dl
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min

Ingredienser

  • 4 hele kardemommekapsler
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 250 g rørsukker
  • 1 appelsin saften heraf
  • 3 dl vand

Sådan gør du
 

  • Mas kardemommekapslerne en smule i en morter så de åbner sig.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en gryde.
  • Kog siruppen i cirka 10 minutter.
  • Hæld siruppen i en bøtte med låg og stil den på køl - gerne til næste dag. Så krydderierne kan trække.
  • Når siruppen har trukket hælder du den igennem en si og efterfølgende igennem f.eks. et kaffefilter - for at få den renset helt.
  • Hæld siruppen på en flaske og brug den i dine julecocktails.

Dine egne noter

Noter

Siruppen kan bruges i drinks og cocktails. Hvis du koger den mere ind kan den også bruges til f.eks. pandekager.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 dl | Kalorier: 259 kcal | Kulhydrater: 67 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 3 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Julesirup
Julesirup
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften