Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Kartoffel- og svampegratin

Udgivet: 3. feb 2013 · Opdateret: 6. maj 2021

 

Kartoffel- og svampegratin


Det kan nogle gange være svært at finde på noget lækkert og nemt tilbehør til det gode kød man nu har gjort klar. Men her er altså både en rigtig smagfuld ret og så er den også ret nem at lave. En rigtig dejlig gratin med kartofler, svampe og hvidvin.

piskeris Grullo

Kartoffel- og svampegratin

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 750 g mellemstore kartofler i tynde skiver
  • 3 ½ dl mælk
  • 3 spsk. hvidvin
  • 2 spsk. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignon i fine skiver
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 220 grader og smør et ovnfast fad med lidt smør.
  • Bring kartoffelskiver, mælk og hvidvin i kog i en gryde. Smag til med salt og peber og rør jævnligt rundt. Lad det simre, mens du fortsætter med svampene.
  • Varm smørret op på en pande ved middel varme og tilsæt to fed presset eller finthakket hvidløg. Kom svampene på og rør rundt indimellem til de bliver bløde.
  • Hæld svampene over i gryden med kartofler. Bland det hele sammen og hæld det over i fadet. Bag gratinen i ovnen i cirka 45 minutter, eller indtil den er sprød og gylden på toppen

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 216 kcal | Kulhydrater: 39 g | Protein: 9 g | Fedt: 4 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Kartoffel- og svampegratin
Kartoffel- og svampegratin
Kartoffel- og svampegratin
Kartoffel- og svampegratin
Kartoffel- og svampegratin

Kommentarer

  1. Katrine skriver

    april 19, 2021 at 7:14 pm

    Kan man komme ost oven på?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 04, 2021 at 12:13 am

      Det kan du sagtens :-)

      Svar
  2. Lullumut skriver

    februar 03, 2013 at 9:13 pm

    Nu er jeg slet ikke til svampe overhovedet. Men denne her ret ser så delikat ud, at det må prøves :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 04, 2013 at 9:52 am

      Ellers må kæresten jo spise alle svampene for dig :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.