Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Fisk

Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter

Udgivet: 17. okt 2014 · Opdateret: 4. maj 2021

 
fbc b

Endnu en omgang af Madbloggerudfordringen er igang. Denne gang handler det om fisk. Skagenfood har sponsoreret fisk til 50 madbloggere, som så skulle være kreative i køkkenet. Torsdag i sidste uge stod der en kasse med fisk foran min dør da jeg kom hjem fra arbejde. Den var leveret af Skagenfood med Post Danmark, som så havde stilt kassen foran min dør - vildt smart!

Da jeg åbnede kassen lå der en lille seddel hvor der stod at fisken var en slethvar. Det er ikke en fisk jeg har stiftet bekendtskab med tidligere, men den var super lækker. Jeg ville rigtig gerne lave en opskrift som var rimelig simpel og hurtig at lave, og samtidig skulle det være noget de fleste ville kunne lide og lavet af ting man for det meste har i huset, eller i hvert fald er nemme at få fat på. Jeg valgte at panere fileterne i en blanding af hakkede nødder og persille, og det var virkelig lækkert. Det giver en dejlig crunchy fornemmelse og smagen af nødder sammen med fisken var ret lækker. Hvis I er nysgerrige på hvad jeg lavede til de sidste to Madbloggerudfordringer så kan I se de opskrifterne her og her. Hvis I får lyst til at se hvad de resterende 49 madbloggere har lavet med deres fisk til denne udfordring, så kan de findes på madbloggerudfordringen.dk.

piskeris Grullo

Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 slethvar fileter
  • 100 g (reklamelink)mandler
  • 100 g (reklamelink)hasselnødder
  • 2 bundter persille
  • 2 tsk salt
  • saften fra ½ lime
  • 50 g (reklamelink)hvedemel
  • 2 æg
  • 1,5 kg blandede rodfrugter, pastinak, gulerod, rødbede, persillerod
  • 1 stort rødløg
  • 3 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 3 spsk (reklamelink)honning
  • (reklamelink)Tørret rosmarin
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Rengør og skræl rodfrugterne. Skær dem i rustikke stykker og fordel dem i et ovnfast fad.
  • Skræl rødløget og skær også dette i grove stykker, og fordel det i fadet med rodfrugterne.
  • Fordel olivenolie og honning over rodfrugterne og drys med lidt tørret rosmarin og salt.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter.
  • Imens rodfrugterne er i ovnen gør du fisken klar.
  • Hak mandler og hasselnødder, ikke for groft og heller ikke helt fint.
  • Skyl persillen og hak den derefter fint.
  • Bland de hakkede nødder, persille, limesaft og lidt salt sammen i en lille skål.
  • Slå 2 æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Hæld lidt mel op på en flad tallerken og din nøddeblanding på en anden flad tallerken.
  • Nu skal fisken paneres. Tag dine spelthvar fileter og vend dem i melet, vend dem dernæst i de sammenpiskede æg og til sidst i nøddeblandingen. Fisken behøves ikke at være helt dækket af nødder over det hele. Der skal være nok til alle fileterne.
  • Læg de nøddepanerede fiskefileter på en bagerist med bagepapir på. Sæt den i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter.
  • Server fisken med det samme sammen med de bagte rodfrugter.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 684 kcal | Kulhydrater: 71 g | Protein: 17 g | Fedt: 41 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (23)
Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (20)
Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (21)Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (24)Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (25)
Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (16)Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (19)

Af Louise Dam

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    oktober 17, 2014 at 11:13 pm

    Smuk og indbydende servering :-)
    Jeg overvejer også at nøddepanere noget fisk denne weekend - og evt. kombinere det med noget kål :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 21, 2014 at 10:36 pm

      Jeg overvejede også at servere rosenkål til - det havde også været godt.

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.