• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Fisk

    Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter

    Udgivet: okt 17, 2014 · Opdateret: maj 4, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fbc b

    Endnu en omgang af Madbloggerudfordringen er igang. Denne gang handler det om fisk. Skagenfood har sponsoreret fisk til 50 madbloggere, som så skulle være kreative i køkkenet. Torsdag i sidste uge stod der en kasse med fisk foran min dør da jeg kom hjem fra arbejde. Den var leveret af Skagenfood med Post Danmark, som så havde stilt kassen foran min dør - vildt smart!

    Da jeg åbnede kassen lå der en lille seddel hvor der stod at fisken var en slethvar. Det er ikke en fisk jeg har stiftet bekendtskab med tidligere, men den var super lækker. Jeg ville rigtig gerne lave en opskrift som var rimelig simpel og hurtig at lave, og samtidig skulle det være noget de fleste ville kunne lide og lavet af ting man for det meste har i huset, eller i hvert fald er nemme at få fat på. Jeg valgte at panere fileterne i en blanding af hakkede nødder og persille, og det var virkelig lækkert. Det giver en dejlig crunchy fornemmelse og smagen af nødder sammen med fisken var ret lækker. Hvis I er nysgerrige på hvad jeg lavede til de sidste to Madbloggerudfordringer så kan I se de opskrifterne her og her. Hvis I får lyst til at se hvad de resterende 49 madbloggere har lavet med deres fisk til denne udfordring, så kan de findes på madbloggerudfordringen.dk.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter

    Opskrift af Louise Dam
    4 personer
    Forb. tid 1 time t
    Samlet tid 1 time t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 slethvar fileter
    • 100 g mandler
    • 100 g hasselnødder
    • 2 bundter persille
    • 2 tsk salt
    • saften fra ½ lime
    • 50 g hvedemel
    • 2 æg
    • 1,5 kg blandede rodfrugter, pastinak, gulerod, rødbede, persillerod
    • 1 stort rødløg
    • 3 spsk olivenolie
    • 3 spsk honning
    • Tørret rosmarin
    • Salt

    Sådan gør du
     

    • Rengør og skræl rodfrugterne. Skær dem i rustikke stykker og fordel dem i et ovnfast fad.
    • Skræl rødløget og skær også dette i grove stykker, og fordel det i fadet med rodfrugterne.
    • Fordel olivenolie og honning over rodfrugterne og drys med lidt tørret rosmarin og salt.
    • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter.
    • Imens rodfrugterne er i ovnen gør du fisken klar.
    • Hak mandler og hasselnødder, ikke for groft og heller ikke helt fint.
    • Skyl persillen og hak den derefter fint.
    • Bland de hakkede nødder, persille, limesaft og lidt salt sammen i en lille skål.
    • Slå 2 æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Hæld lidt mel op på en flad tallerken og din nøddeblanding på en anden flad tallerken.
    • Nu skal fisken paneres. Tag dine spelthvar fileter og vend dem i melet, vend dem dernæst i de sammenpiskede æg og til sidst i nøddeblandingen. Fisken behøves ikke at være helt dækket af nødder over det hele. Der skal være nok til alle fileterne.
    • Læg de nøddepanerede fiskefileter på en bagerist med bagepapir på. Sæt den i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter.
    • Server fisken med det samme sammen med de bagte rodfrugter.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 684 kcal | Kulhydrater: 71 g | Protein: 17 g | Fedt: 41 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (23)
    Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (20)
    Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (21)Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (24)Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (25)
    Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (16)Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter (madbloggerudfordringen) (19)

    Af Louise Dam

     

    Skrevet af: Louise DamFisk, Mandler, Nødder, sund madKategori: Aftensmad, Fisk, Nem mad, Reklame/Sponsoreret indlæg/samarbejde med firma

    Følg mig på Instagram
    « BBQ kyllingelår på grill
    Sund banankage med chokolade og dadler »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Piskeriset

      oktober 17, 2014 at 11:13 pm

      Smuk og indbydende servering :-)
      Jeg overvejer også at nøddepanere noget fisk denne weekend - og evt. kombinere det med noget kål :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 21, 2014 at 10:36 pm

        Jeg overvejede også at servere rosenkål til - det havde også været godt.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788