• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert » Hjemmelavet is

    Skyr is med rabarber og mandelmarengs

    Udgivet: feb 20, 2014 · Opdateret: maj 5, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    dfa o

    Har I hørt om Madblogger Udfordringen? La Cucina Nada har igen stået for at arrangere Madblogger Udfordringen. Det har været arrangeret en gang før, hvor jeg desværre ikke deltog. Men nu er anden omgang skudt igang, og denne gang er jeg helt med! Og det er cirka 70 andre madbloggere også. Udfordringen går ud på at man bliver tildelt en anden madblog som også er tilmeldt udfordringen. På denne blog skal man så finde en opskrift, som der skal splejses med en af sine egne opskrifter - og her er det vigtigt at mindst 3 ingredienser går igen. Og sikke en udfordring det har været. Det var ikke helt nemt at tænke to opskrifter i helt nye baner - men jeg synes nu at det lykkedes meget godt.

    Jeg fik tildelt bloggen Det skal smage af noget, en blog med fokus på et sundere og slankere liv men hvor maden altså stadig smager af noget :-) Jeg brugte en masse tid på at læse hele bloggen igennem for at finde inspiration til min ret. Valget faldt på en opskrift på rabarberkompot serveret med skyr og müsli eller ristede mandler.

    De 3 ingredienser jeg skulle bruge i min ret blev derfor til rabarber, skyr og mandler. Jeg valgte at splejse opskriften med min egen opskrift på en lækker pavlova.

    Jeg har længe gerne ville forsøge mig med en is lavet på skyr, så da jeg så opskriften med skyr var jeg allerede helt overbevist om at det var det jeg skulle lave. Jeg var så lidt i tvivl om jeg skulle lave en rabarberkompot og servere sammen med skyr isen, eller om rabarberen skulle i isen. Det blev til det sidste og den blev super lækker og fik lige den fine lyserøde farve jeg havde håbet på. Så skulle jeg jo lige have mandlerne med og have inkorporeret min egen opskrift. Derfor blev det til en lille mandelmarengs eller mandelpavlova, som skyr isen blev serveret ovenpå.

    Hvad siger I? Er udfordringen mon bestået? Det synes jeg selv den er, og det var i hvert fald sjovt at blive udfordret lidt på madlavningen. Her kommer mit bud på den splejsede opskrift: Skyr is med rabarber og mandelmarengs.

    ikon piskeris Chestnut

    Skyr is med rabarber og mandelmarengs

    6 personer
    Forb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Skyris

    • 230 g rabarber
    • 70 g jordbær
    • 40 g sukker
    • 2,5 dl piskefløde
    • 70 g jordbær
    • 80 g sukker
    • ½ vanilliestang
    • 400 g skyr

    Mandelmarengs

    • 2 æggehvider
    • 100 g sukker
    • 100 g mandler
    • ½ vanilliestang
    • meget lidt hvidvinseddike

    Sådan gør du
     

    Skyris

    • Rabarber, jordbær og sukker hældes i en gryde. Lad det simre til rabarber og jordbær er helt møre og pureres så med en stavblender til mosen er helt fin. Fløde, sukker og vanilliekorn koges op i en gryde. Tag gryden af varmen og afkøl. Tilsæt skyr, og pisk det til en homogen masse. Tilsæt nu rabarbermosen (gem eventuelt en smule til pynt) og pisk igen. Frys cremen på en ismaskine. Server isen direkte fra ismaskinen eller frys den ned i en egnet bøtte.

    Mandelmarengs

    • Pisk æggehviderne stive og tilføj derefter sukkeret gradvist mens du pisker. Fortsæt til marengsen er stiv og skinnende. Tilsæt hvidvinseddike og hakkede mandler og vend det forsigtigt.
    • Sæt en plade i ovnen, og tænd den på 160°. Kom bagepapir på en anden plade, og sæt nøddemassen på i 6 klatter, som du gør en smule flade. Sæt dem i ovnen oven på den anden plade, så de olle bliver mørke i bunden, og bag dem i 15-25 minutter, til de er stivnede og svagt lysebrune. Køl dem af inden du serverer dem med isen.

    Servering

    • Server kugler af isen ovenpå mandelmarengsen og pynt med en lille smule rabarberkompot, hakkede mandler og lidt hvid chokolade.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 466 kcal | Kulhydrater: 58 g | Protein: 9 g | Fedt: 24 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    opskrift på Skyr is med rabarber og mandelmarengs, madblogger udfordringen
    opskrift på Skyr is med rabarber og mandelmarengs, madblogger udfordringen
    opskrift på Skyr is med rabarber og mandelmarengs, madblogger udfordringen
    opskrift på Skyr is med rabarber og mandelmarengs, madblogger udfordringen
    opskrift på Skyr is med rabarber og mandelmarengs, madblogger udfordringen
    opskrift på Skyr is med rabarber og mandelmarengs, madblogger udfordringen
    opskrift på Skyr is med rabarber og mandelmarengs, madblogger udfordringen
    opskrift på Skyr is med rabarber og mandelmarengs, madblogger udfordringen

     

    //Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

    « Bønnesalat med mandler og parmesan
    Bechamélsauce »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. La Cucina Nada

      februar 21, 2014 at 7:51 pm

      Jeg siger: bestået!
      Tænker at skyr-is skal smages godt til, ellers bliver den vel noget fersk, eller? Lækre sager du har kommet i, og lækkert med det bløde og det sprøde. Mig må du gerne byde på den lille lækre anretning ;-)
      Tak fordi du gad at lege med!
      La Cucina Nada

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her