Har I hørt om Madblogger Udfordringen? La Cucina Nada har igen stået for at arrangere Madblogger Udfordringen. Det har været arrangeret en gang før, hvor jeg desværre ikke deltog. Men nu er anden omgang skudt igang, og denne gang er jeg helt med! Og det er cirka 70 andre madbloggere også. Udfordringen går ud på at man bliver tildelt en anden madblog som også er tilmeldt udfordringen. På denne blog skal man så finde en opskrift, som der skal splejses med en af sine egne opskrifter - og her er det vigtigt at mindst 3 ingredienser går igen. Og sikke en udfordring det har været. Det var ikke helt nemt at tænke to opskrifter i helt nye baner - men jeg synes nu at det lykkedes meget godt.
Jeg fik tildelt bloggen Det skal smage af noget, en blog med fokus på et sundere og slankere liv men hvor maden altså stadig smager af noget :-) Jeg brugte en masse tid på at læse hele bloggen igennem for at finde inspiration til min ret. Valget faldt på en opskrift på rabarberkompot serveret med skyr og müsli eller ristede mandler.
De 3 ingredienser jeg skulle bruge i min ret blev derfor til rabarber, skyr og mandler. Jeg valgte at splejse opskriften med min egen opskrift på en lækker pavlova.
Jeg har længe gerne ville forsøge mig med en is lavet på skyr, så da jeg så opskriften med skyr var jeg allerede helt overbevist om at det var det jeg skulle lave. Jeg var så lidt i tvivl om jeg skulle lave en rabarberkompot og servere sammen med skyr isen, eller om rabarberen skulle i isen. Det blev til det sidste og den blev super lækker og fik lige den fine lyserøde farve jeg havde håbet på. Så skulle jeg jo lige have mandlerne med og have inkorporeret min egen opskrift. Derfor blev det til en lille mandelmarengs eller mandelpavlova, som skyr isen blev serveret ovenpå.
Hvad siger I? Er udfordringen mon bestået? Det synes jeg selv den er, og det var i hvert fald sjovt at blive udfordret lidt på madlavningen. Her kommer mit bud på den splejsede opskrift: Skyr is med rabarber og mandelmarengs. Du kan også prøve en lækker bærdessert med skyr.
Skyr is med rabarber og mandelmarengs
Ingredienser
Skyris
- 230 g rabarber
- 70 g jordbær
- 40 g sukker
- 2,5 dl piskefløde
- 70 g jordbær
- 80 g sukker
- ½ vanilliestang
- 400 g skyr
Mandelmarengs
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- 100 g (reklamelink)mandler
- ½ vanilliestang
- meget lidt hvidvinseddike
Sådan gør du
Skyris
- Rabarber, jordbær og sukker hældes i en gryde. Lad det simre til rabarber og jordbær er helt møre og pureres så med en stavblender til mosen er helt fin. Fløde, sukker og vanilliekorn koges op i en gryde. Tag gryden af varmen og afkøl. Tilsæt skyr, og pisk det til en homogen masse. Tilsæt nu rabarbermosen (gem eventuelt en smule til pynt) og pisk igen. Frys cremen på en ismaskine. Server isen direkte fra ismaskinen eller frys den ned i en egnet bøtte.
Mandelmarengs
- Pisk æggehviderne stive og tilføj derefter sukkeret gradvist mens du pisker. Fortsæt til marengsen er stiv og skinnende. Tilsæt hvidvinseddike og hakkede mandler og vend det forsigtigt.
- Sæt en plade i ovnen, og tænd den på 160°. Kom bagepapir på en anden plade, og sæt nøddemassen på i 6 klatter, som du gør en smule flade. Sæt dem i ovnen oven på den anden plade, så de olle bliver mørke i bunden, og bag dem i 15-25 minutter, til de er stivnede og svagt lysebrune. Køl dem af inden du serverer dem med isen.
Servering
- Server kugler af isen ovenpå mandelmarengsen og pynt med en lille smule rabarberkompot, hakkede mandler og lidt hvid chokolade.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Kirsten kristensen skriver
Gider godt din blog m. opskrifter men ikke dine reklamer mv. Så jeg droppe er ud igen, sorry, de forstyrre for meget
Louise Dam skriver
Hej Kirsten
Det er jeg ked af at høre. Reklamerne er den måde jeg kan tjene penge på mit arbejde. Uden dem ville du i stedet skulle betale for at kunne bruge mine opkskrifter.
Hilsen Louise
La Cucina Nada skriver
Jeg siger: bestået!
Tænker at skyr-is skal smages godt til, ellers bliver den vel noget fersk, eller? Lækre sager du har kommet i, og lækkert med det bløde og det sprøde. Mig må du gerne byde på den lille lækre anretning ;-)
Tak fordi du gad at lege med!
La Cucina Nada