• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost

    Pirogger med oksekød og skinke/spinat fyld

    Udgivet: jun 7, 2014 · Opdateret: maj 5, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    bdcbcfac b

    Min kæreste og jeg har lige været 15 dage i Florida. Det var super lækkert! Men med en hver ferie hører sig en flyvetur, og denne gang var den på omkring 10 timer, og her er det altså vigtigt med en rigtig god madpakke, medmindre man gider at spise den dyre og kedelige flymad. Derfor så jeg selvfølgelig mit snit til at smutte en tur i køkkenet og lave nogle super lækre pirogger, som vi nemt kunne medbringe i flyet. Jeg lavede både nogle med oksekød og nogle med skinke og spinat. Så står du også over for en lang flytur, eller skal du mon en tur på picnic eller lignende, så bag lige de her og tag med. De er også perfekte at smide i fryseren og tage op efter behov. Det kunne f.eks. være til børnenes madpakker. De vil elske dig for det!

    ikon piskeris Chestnut

    Pirogger med oksekød og skinke/spinat fyld

    18 stk.
    Forb. tid 2 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Dej

    • 50 g gær
    • 5 dl mælk
    • 40 g sukker
    • 60 g smeltet/blødt smør
    • 2 tsk salt
    • 250 g durummel
    • 600 g hvedemel

    Oksekødsfyld

    • 500 g hakket oksekød
    • 1 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 1 dåse hakkede tomater

    Skinkefyld

    • 200 g skinke i strimler
    • 200 g hakket frossen spinat
    • 3-4 pakker á 125 g frisk mozzarella
    • 1 æg til pensling

    Sådan gør du
     

    • Smuldr gæren i den lunkne mælk og rør rundt til gæren er opløst. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning et lunt sted i cirka 1 time
    • Imens dejen hæver laver du fyldet. Du kan lave dobbelt op på den ene slags hvis du ikke vil have to forskellige slags.
    • Oksekødsfyldet: hak løg og hvidløg fint og brun det i en gryde med lidt olie. Brun dernæst det hakkede oksekød i gryden. Tilsæt de hakkede tomater (du kan eventuelt blende dem først). Smag til med salt og peber og stil til side til senere.
    • Skinkefyldet: optø spinaten og pres overskydende væde fra spinaten. Bland spinat og skinkestrimler sammen i en skål. Stil til side til senere.
    • Skær mozzarellaen i små stykker/skiver.
    • Når dejen er færdighævet tager du den ud på bordet og deler den i 3 store klumper. Tag den første klump dej og rul den tyndt ud. Find en rund skål, tallerken eller lignende med en diameter på cirka 12 cm og stik cirkler ud af dejen med den. Der skal blive cirka 6 stk af hver klump dej.
    • Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir og læg lidt mozzarellaen på hver cirkel - ikke lige i midten men lidt lod dig selv. Ovenpå ligger du lidt af det ønskede fyld. Fold nu siden uden fyld over fyldet så du får en halvcirkel. Brug en gaffel til at trykke dejen helt sammen hele vejen rundt så fyldet bliver inde i dejen.
    • Fortsæt til du ikke har mere dej og fyld. Pensl alle piroggerne med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter ved 200 grader.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 434 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 22 g | Fedt: 19 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Pirogger (1)Pirogger (2)Pirogger (3)Pirogger (4)Pirogger (5)Pirogger (6)Pirogger (7)Pirogger (9)Pirogger (12)Pirogger (13)Pirogger (14)Pirogger (15)Pirogger (small)Pirogger (17)Pirogger (19)Pirogger (22)Pirogger (23)

     

    Af Louise Dam

    //Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

    pirogger

    « Rabarberkoldskål
    Rabarbertærte med marcipan og kokos »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Maja Sandager

      april 27, 2019 at 5:33 pm

      Hej!
      Jeg har prøvet at bage til min datters fælles buffet i børnehaven i dag, men de har alle åbnet sig. Er der nogen råd til det?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2019 at 11:12 am

        Øv, hvor træls! Mit bedste bud er at de ikke at været lukket helt godt nok sammen, da du brugte gaflen. Jeg synes ikke jeg plejer at have problemer med at de åbner sig.

        Svar
      • Charlotte

        september 29, 2019 at 11:00 am

        Mega lækre pirogger jeg har dog undladt sukkeret og erstattet noget af hvedemelet med speltMel. Det er en god ide at prikke dem med en gaffel efter man har lukket dem så dampen kan komme ud ellers åbner de nemt og fyldet løber ud.

        Svar
        • Louise Dam

          oktober 01, 2019 at 4:24 pm

          Dejligt du kunne bruge opskriften og mange tak for tippet!

          Svar
    2. Karoline

      februar 13, 2017 at 11:32 am

      Lavede dem her i weekenden til en indflytterfest. De var et kæmpe hit!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 14, 2017 at 8:54 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    3. Kristina P. Johansen

      januar 16, 2017 at 6:57 pm

      Hej Louise
      Håber at det er iorden at jeg kommer med et godt råd jeg fik fra en der er uddannet bager. Det er i stedet for at man opløser gæren i den varme mælk ja Så kan man opløse den i sukkeret der er blandet med salten. Imens du laver det ja så kan man jo varme mælken, hvis den Så er blevet for varm ja Så kan man jo passende smelte fedtstoffet i den og Så på den måde få mælketyper kølet ned Så det ikke slår gærcellerne ihjel. det kan du også bruge til når du skal bage alt andet der skal bruges gær i.

      Hilsen
      Kristina P. Johansen

      Svar
      • Louise Dam

        januar 22, 2017 at 2:58 pm

        Tak for tippet, det har jeg aldrig prøvet :-)

        Svar
    4. Sandra

      oktober 11, 2016 at 9:19 pm

      Jeg bagte piroggerne i dag, og de blev bare mega gode! Opskriften er hermed gemt, så jeg kan bage dem igen. Jeg blandede skinkestrimlerne med en dåse tomatpure, det blev rigtig godt. Jeg brugte revet mozzarella i stedet for den friske samt lidt oregano. Så er der lavet madpakke til de næste par dage!

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2016 at 9:42 pm

        Hvor lyder det bare godt. Jeg kunne da godt bruge sådan et par stykker i min madpakke:-)

        Svar
    5. Amalie

      juni 07, 2016 at 6:23 pm

      Hej :-)
      Jeg står og skal på Vandretur over flere dage med at par af mine veninder, kan disse medbringes eller skal de på køl?
      Er forresten helt vild med din blog -så meget dejlig inspiration :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 11, 2016 at 6:53 pm

        Hej Amalie
        Det burde I godt kunne. Jeg har selv haft dem med på en rejse, hvor vi spiste dem over flere dage.
        Dejligt du kan lide min blog :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    6. Lotte Jensen

      januar 25, 2016 at 3:21 pm

      Hej Louise

      Kan de fryses?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 25, 2016 at 9:26 pm

        Jeg mener ikke jeg har prøvet - men det vil jeg tro at de kan.

        Svar
        • Bente Grønlund

          januar 16, 2018 at 11:43 am

          Har du prøvet at lave piriggerne klar om aftenen, sætte dem koldt og bage om morgenen

          Svar
          • Louise Dam

            januar 26, 2018 at 6:33 pm

            Nej, det har jeg desværre ikke.

            Svar
    7. Anette

      november 03, 2015 at 5:32 am

      Hej

      Kan.man godt nøjes med at bruge hvedemel? Altså skifte durumsmel ud med hvedemel?

      Svar
      • Louise Dam

        november 04, 2015 at 8:44 pm

        Hej Anette
        Jeg har ikke prøvet det, men det tror jeg sagtens man kan.

        Svar
    8. Michelle

      august 19, 2015 at 10:35 pm

      Hej Louise,
      Kan man skifte durummel ud med grahamsmel?

      KH
      Michelle

      Svar
      • Louise Dam

        august 19, 2015 at 11:00 pm

        Hej Michelle
        Det tror jeg sagtens du kan. De vil dog nok blive lidt mere kompakte.

        Svar
    9. Charlotte H

      juni 26, 2015 at 4:51 pm

      Hej Louise

      Det lyder bare rigtig godt, men hvor store er dine i diameter cirka??

      Med venlig hilsen Charlotte

      Svar
      • Louise Dam

        juni 26, 2015 at 11:07 pm

        Hej Charlotte
        Ja, det kan jeg godt se jeg ikke har skrevet. Der skal blive 6 stk. af hvert stykke dej. Jeg vil tro diameteren skal være cirka 12 cm.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her