
Jeg gik en dag forbi nogle meget fine cherrytomater i Føtex, man betalte efter vægt og så kunne man vælge flere forskellige farver og typer af små fine tomater. Jeg så straks hvilken fin salat de kunne blive til og købte ½ kg med hjem. Det blev så til denne meget lækre tomatsalat med feta og basilikum. Du kan selvfølgelig sagtens lave tomatsalaten med almindelige røde tomater. Men hvis du kan få fat i nogle gule også, så er det altså ret fint.
Tomatsalat med feta og basilikum
Ingredienser
- 500 g cherrytomater i forskellige farver
- 1 rødløg
- 75 g fetaost
- 2 spsk soltørrede tomater i olie
- 1 håndfuld basilikum
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamico
- salt & peber
Sådan gør du
- Skyl tomaterne og skær dem i halve.
- Pil skrællen af rødløget og hak det i fine tern.
- Hak de soltørrede tomater fint.
- Skyl basilikummen og hak den fint.
- Bland tomater, rødløg, soltørrede tomater og basilkum sammen med smuldret fetaost, olivenolie, balsamico og smag til med salt og peber.
- Anret salaten på et fad eller i en fin skål.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Af Louise Dam
Skrevet af: Louise Damsund mad, Sundt, TomatKategori: Buffet, Salater som tilbehør til aftensmad, Tilbehør til aftensmaden
Gitte Bjerg
Hej Louise.
Hvor ser det lækkert ud! Åh, jeg elsker de små søde tomater - og kombineret med soltørrede tomater, basilikum og feta, kan det kun blive godt! Det må afprøves! Personligter jeg også vild med den typiske græske tomatsalat med tomater, basilikum og mozerella-ost. Uuhmmmm!
Louise Dam
Tak Gitte! Ja, tomater og mozzarellaost er også en virkelig skøn kombination :-)