Hjemmelavet Ben & Jerrys New York Super Fudge Chunk is

 
cfbaadb b

Jeg er fuldstændig vild med Ben & Jerry is. Selve isen er egentlig ret almindelig, men det er fyldet der gør det hele. Hvis du ikke allerede kender til Ben & Jerry, så synes jeg lige du skal lave en lille google søgning for at se alle de lækre varianter man kan få. Jeg er selv en sucker for chokolade, og derfor er jeg også rigtig glad for den variant, der hedder New York Super Fudge Chunk. Det er chokoladeis med fyld af hvid chokolade, mørk chokolade, pecannødder, valnødder og nødder med chokolade. Jeg besluttede derfor at kaste mig ud i at lave en hjemmelavet version af isen - og den er altså ret så god hvis jeg selv skal sige det :-)

ikon piskeris Chestnut

Hjemmelavet Ben & Jerrys New York Super Fudge Chunk is

1 liter
Forb. tid 1 t
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 50 g hvid chokolade grofthakket
  • 50 g mørk chokolade 40-50 %, grofthakket
  • 50 g pecannødder grofthakket
  • 50 g valnødder grofthakket
  • 50 g paradisnødder grofthakket (det skulle faktisk være chokoladeovertrukkede mandler)
  • 115 g mørk chokolade ca. 70 %
  • 2,5 dl mælk
  • 2,5 dl sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du
 

  • Bland grofthakket chokolade, nødder og paradisnødder i en skål og stil det i køleskabet.
  • Smelt den mørke chokolade i et vandbad og pisk mælken i lidt ad gangen. Varm op og rør konstant indtil massen er glat. Fjern fra varmen og lad det køle af.
  • Pisk æggene i en skål indtil de bliver lyse og skummende (det tager omkring 1-2 minutter). Pisk sukkeret i lidt af gangen indtil sukkeret er ved at være opløst. Tilsæt fløde, vaniljesukker og salt og pisk det sammen.
  • Hæld chokolade/mælkeblandingen i æggeblandingen og pisk det sammen.
  • Hæld massen i en ismaskine og lad den køre til massen er fast men ikke helt færdig eller hæld massen i en passende beholder og sæt den i fryseren. Rør i den jævnligt.
  • Når ismassen er næsten stivnet røres fyldet i, så det ikke falder til bunds.
  • Hvis du frøs den på ismaskine kan du spise den med det sammen, eller fryse den indtil du skal bruge den.
  • Jeg har fundet opskriften i Ben & Jerry's homemade ice cream & dessert book, som jeg fik i julegave.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 liter | Kalorier: 4315 kcal | Kulhydrater: 407 g | Protein: 60 g | Fedt: 290 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

PicMonkey Collage6PicMonkey CollagePicMonkey Collage5Ben & Jerry New York chokoladeis (13)Ben & Jerry New York chokoladeis (11)Ben & Jerry New York chokoladeis (12)Ben & Jerry New York chokoladeis (6)Ben & Jerry New York chokoladeis (9)Ben & Jerry New York chokoladeis (8)Ben & Jerry New York chokoladeis (10)

 

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften