
Jeg er vild med de flest retter med karry, og boller i karry er bestemt en af de retter jeg er rigtig vild med. Det er en forholdsvis simpel ret at lave og så smager det altså bare så godt.
Boller i karry
Ingredienser
Kødboller
- 500 g hakket svin/kalv
- 1 ½ spsk hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1-2 gulerødder revet
- 1 løg revet
- vand
- ½ terning grøntsagsbouillon
Karrysauce
- 1 æble i tern
- 1 løg revet
- 9 dl kogevand
- 1 dl mælk
- 75 g maizena jævner
- karrypulver
Serveres med
Sådan gør du
- Ingredienserne til farsen blandes sammen og stilles evt. på køl i en halv time. Vand og bouillon sættes til kog og kødbollerne formes og koges i ca. 8-10 min. Kødbollerne tages op af vandet. Gem 9 dl af vandet til saucen
- Svits karryen og brun løget. Tilsæt æbleternene. Tilsæt noget af kogevandet og lidt mælk, jævn med maizena jævner. Tilsæt kødbollerne i saucen og server med kogte ris.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Af Louise Dam
Skrevet af: Louise DamKategori: Aftensmad, Dansk mad, Efterår, Svinekød
Kim
Det ser fantastisk ud med æbler, det har jeg ikke prøvet før :-)