Her kan du finde en nem og virkelig simpel opskrift på dadler med peanutbutter og chokolade. De fyldte dadler med peanutbutter bliver dyppet i mørk chokolade og toppet med hakkede peanuts.

Fyldte dadler med peanutbutter
Det her er den lækreste snack, som er dejlig sød og med masser af peanutsmag fra peanutbutteren. Jeg bruger gerne store lækre medjool dadler, da de er fyldt med sødme og smag og konsistensen er dejlig blød.
Jo større dine dadler er, jo mere peanutbutter kan du komme i dem. Min opskrift tager udgangspunkt i store dadler, men hvis du bruger mindre, giver opskriften dig måske nogle ekstra stykker.
Se også disse opskrifter:
Snickersbrownie | Dadelkugler med peanuts | Dadler med bacon
Dadler med chokolade
Kombinationen af dadler, peanutbutter og chokolade er virkelig lækker. Det er en ret hurtig snack at lave, og den fungerer også super godt som konfekt til juletiden. Jeg valgte at dyppe dadlerne i mørk chokolade, da det ellers så kan blive ret sødt, hvis det er lys chokolade.
Du kan dog dyppe dem i lige den chokolade, som du vil. På toppen hakker jeg lidt peanuts, da jeg synes, at det pynter så fint. Hvis du ikke har nogle, kan det sagtens undlades.
Dadler med peanutbutter og chokolade
Ingredienser
- 10 medjool dadler
- 2-3 spsk (reklamelink)peanut butter
- (reklamelink)mørk chokolade, smeltet
- saltede peanuts, hakket
Sådan gør du
- Udsten dadlerne ved at skær et lille snit for oven og fjern så stenen.
- Kom peanutbutter ned hvor sten lå før med en teske.
- Smelt og temperer chokoladen.
- Overtræk dadlerne med chokoladen. Og lad overskydende chokolade dryppe fra.
- Drys lidt hakkede peanuts på toppen.
- Sæt dem et køligt sted så chokoladen stivner.
Tip til opskriften!
- Husk at fjerne stenen fra dadlerne, hvis du ikke har købt nogen, hvor de allerede er fjernet.
- Du kan lave en god portion og opbevare dem i fryseren. Så er de klar til når lækkersulten melder sig.
Dadler med marcipan og chokolade
En anden klassisk konfekt med dadler er dadler fyldt med marcipan og så overtrukket med chokolade. Det er virkelig også en nem konfekt til jul.
Dadler med mandler og chokolade
Du kan også komme en hel smuttet mandel ned i dadlen, hvor stenen har siddet, eventuelt sammen med peanutbutter og så igen dyppet i chokolade.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Vælg gerne en (reklamelink)peanutbutter (reklamelink), hvor der ikke er tilsat sukker og en masse olie. Vælg meget gerne en der hedder 100 % peanuts eller tæt på. Om du ønsker at bruge en der er glat i konsistensen eller med crunch bestemmer du helt selv. Begge dele er lækkert!
Jeg bruger en god (reklamelink)mørk chokolade fra Callebaut (reklamelink). Den skal gerne være på minimum 50 % kakao eller derover. Du kan dog også godt bruge en lysere chokolade.
Comments
No Comments