Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Dadelkugler med peanut butter

Udgivet: 4. feb 2018 · Opdateret: 10. jan 2025

fdca b

Dadelkugler kan være et rigtig godt alternativ til søde sager. Disse lækre 'sunde' dadelkugler med peanut butter er helt uden tilsat sukker og alt sødmen kommer fra dadlerne og frugtsukkeret.

De små kugler er helt perfekte at spise når man er lidt lækkersulten, da de nemlig er rigtig søde og med masser af god smag. Min opskrift på dadelkugler indeholde ganske få, men gode ting. Du skal kun bruge dadler, peanut butter, nødder, kakaopulver og salt.

Dadelkuglerne har en rigtig lækker blød konsistens, en sød smag og så lige et lille twist af peanut butter. De er ret nemme at lave, men jeg vil anbefale, at man har en (reklamelink)food processor (reklamelink) til det. Hvis du er vild med dadler og peanutbutter, kan du sikkert også lide mine dadler med peanutbutter og chokolade.

Har du fået lyst til at afprøve min opskrift på dadelkugler, så får du den lige her.

piskeris Grullo

Dadelkugler med peanut butter

5 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 25 stk.
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Foodprocessor eller lign.
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 15 store medjool dadler
  • 1 spsk (reklamelink)peanut butter
  • 2 håndfulde nødder, mandler, hasselnødder eller andet
  • 1 spsk (reklamelink)kakaopulver
  • 1 knivspids salt

Pynt

  • (reklamelink)Kakaopulver, lakridspulver, spiseligt guldstøv, kokosmel, hakkede nødder el.lign.)

Sådan gør du
 

  • I en food processor blender du en håndfuld nødder helt fint.
  • Tilsæt resten af ingredienserne til din (reklamelink)food processor (reklamelink) og blend indtil det er en ensartet masse (der må godt være lidt stykker af nødder).
  • Massen er for klistret til at rulle til kugler med det samme, så sæt små toppe med en ske på en tallerken med bagepapir. Sæt på køl i cirka 1 time.
  • Tag tallerkenen ud af køleskabet og rul massen til kugler.
  • Rul kuglerne i det pynt du bedst kan lide. Mine blev rullet i kakaopulver, lakridspulver og lidt spiseligt glimmer.
  • Opbevar kuglerne på køl indtil de skal serveres.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 20 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan dadelkugler fryses?

Ja, hvis du har lavet en stor portion kan de sagtens fryses ned.

Hvor længe kan de holde sig?

Det er svært at svare helt præcist. Men dadelkuglerne burde kunne holde i 2-3 uger i køleskabet, og endnu længere tid i fryseren.

Er de sunde?

Dadelkugler indeholder ikke tilsat sukker, men i dadler er der meget frugtsukker. I en dadelkugle er der cirka 20 kalorier. Så jeg vil mene de er rigtig gode som et lille sødt mellemmåltid.

Hvilke dadler skal jeg vælge?

Jeg bruger de dadler der ofte kommer i en papæske. De er store og bløde i konsistensen. De kaldes ofte 'Juicy Dates' på pakken.

Skal alle nødderne ikke i på samme tid?

Nej, halvdelen af nødderne kommer i fra start og bliver 'malet' helt fine. Men resten kommer i senere så der kommer lidt crunch i kuglerne.

Dadelkugler med peanut butter
Dadelkugler med peanut butter
Dadelkugler med peanut butter

Kommentarer

  1. Maria skriver

    januar 10, 2019 at 8:50 pm

    Er det ikke begge håndfuld nødder, som skal i til at starte med? 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 10, 2019 at 9:47 pm

      Nej, den første håndfuld bliver blendet helt fint i foodprocessoren og når den anden håndfuld så kommer i sammen med resten af ingredienserne så bliver der lidt små stykker af nødder i kuglerne :-)

      Svar
  2. Mormormedstiletter skriver

    februar 04, 2018 at 8:46 pm

    Uhm - ser lækre ud og da jeg har en diabetikermand er det bare et super alternativ til slik og chokolade😊

    Svar
5 from 6 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.