Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Guide

Guide - Sådan fryser du bananer

Udgivet: 2. sep 2014 · Opdateret: 2. feb 2018

Guide - Sådan fryser du bananer
Denne simple guide beskriver hvordan du nemt kan fryse dine overmodne bananerne ned istedet for at smide dem ud. Der kommer også lidt eksempler på hvad du kan bruge de frosne bananer til. Ved at bruge denne guide behøves du aldrig at smide bananer ud mere.

For mange familier er bananen en frugt der altid ligger i frugtkurven. Men bananer holder desværre ikke så længe i frugtkurven. De bliver hurtigt brune og til sidst bliver de dårlige. For det meste smider folk bare bananerne ud når skrællen bliver brun. Men det synes jeg er meget ærgerligt. Overmodne bananer kan bruges i mange opskrifter og på den måde blive omdannet til lækker mad istedet for at ende i skraldespanden.

Hvis du følger min guide kommer du aldrig til at smide bananer ud igen. Denne guide er meget nem - su skræller de overmodne bananer, lægger dem i en frysepose og lægger dem i fryseren. En frossen banan kan holde så meget længere og den kan bruges i mange opskrifter. Prøv at tag et kig på alle mine opskrifter med banan - i mange af opskrifterne kan du nemt bruge frosne bananer.

Top-3 opskrifter med bananer:

Dette er min top-3 over opskrifter, hvor du kan bruge overmodne og frosne bananer.
1. Banankage med chokolade
2. Sunde bananpandekager
3. Sund Banan/chokoladeshake


Sådan fryser du bananer

Du har brug for
1. Modne bananer
2. Fryseposer
3. Kniv
4. Skærebræt

Sådan gør du
1. Skræl bananerne. Du kan med fordel bruge en kniv hvis bananerne er meget bløde.
2. Brug en kniv til at skære bananerne i mindre stykker.
3. Læg bananskiverne i en frysepose. Husk at skrive dato på posen så du altid bruger de ældste bananer først.



Guide - Sådan fryser du bananer

Guide - Sådan fryser du bananer

Guide - Sådan fryser du bananer

Guide - Sådan fryser du bananer

GGuide - Sådan fryser du bananer

Kommentarer

  1. Grith skriver

    juni 07, 2023 at 2:42 pm

    Jeg har frosset nogle meget modne bananer. Da jeg tog dem op, og de havde ligget lidt på køkkenbordet for at tø op, var de blevet helt brune og smattet, og der var kommet en del væske. De var i samme pose, som jeg frøs dem i.

    Jeg havde gjort som beskrevet her. Skraldet dem, skåret dem over og i en pose.
    Kan vel ikke have gjort noget galt? Eller skal man bare skynde sig at bruge dem, inden de tør op?
    Mine var i hvert fald ret ulækre og blev smidt ud.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 15, 2023 at 2:16 pm

      Bananerne vil blive brune og smattede når de ligger og tør op. Jeg bruger dem faktisk ofte bare imens de stadig er frosne eller kun let optøede.

      Hilsen Louise

      Svar
  2. henriette skriver

    marts 06, 2020 at 9:35 am

    Hej.
    Kan de bruges direkte fra frost til kager, eller skal de mon tø op først?
    Vh. Henriette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 06, 2020 at 11:21 am

      Jeg bruger dem ofte direkte fra frost. Så plejer jeg at bruge en stavblender til at lave mos af dem inden de kommer i en kage.

      Svar
  3. Christina skriver

    september 30, 2019 at 9:06 am

    Det der med brune bananer, det kender vi godt hjemme hos os - men hvad, når fluerne er kommet? Er det så "for sent"? Altså bananfluerne, mener hvis de først har slået sig ned i bananerne, kan de (bananerne) så stadig bruges?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 4:09 pm

      Hej Christina
      Udfra denne artikel kan bananerne sagtens spises: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/partner/tv2dk/bananfluer-vaelter-frem-saadan-slipper-du-af-med-dem

      Svar
  4. Christine skriver

    august 01, 2018 at 1:37 pm

    Super god ide, jeg har lige brugt den.
    Jeg skulle lave en smoothiebowl, det skal prøves med frosne bananer i morgen.

    Svar
  5. Laura skriver

    august 26, 2017 at 12:50 pm

    Hej Louise.
    Hvor længe kan bananerne så holde sig i fryseren? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 27, 2017 at 9:45 am

      Jeg tror ikke de som sådan bliver dårlige - men omkring 4 måneder vil jeg tro :-)

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788