• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Guide

    Guide - Sådan fryser du bananer

    Udgivet: sep 2, 2014 · Opdateret: feb 2, 2018 af Louise Dam

    Guide - Sådan fryser du bananer
    Denne simple guide beskriver hvordan du nemt kan fryse dine overmodne bananerne ned istedet for at smide dem ud. Der kommer også lidt eksempler på hvad du kan bruge de frosne bananer til. Ved at bruge denne guide behøves du aldrig at smide bananer ud mere.

    For mange familier er bananen en frugt der altid ligger i frugtkurven. Men bananer holder desværre ikke så længe i frugtkurven. De bliver hurtigt brune og til sidst bliver de dårlige. For det meste smider folk bare bananerne ud når skrællen bliver brun. Men det synes jeg er meget ærgerligt. Overmodne bananer kan bruges i mange opskrifter og på den måde blive omdannet til lækker mad istedet for at ende i skraldespanden.

    Hvis du følger min guide kommer du aldrig til at smide bananer ud igen. Denne guide er meget nem - su skræller de overmodne bananer, lægger dem i en frysepose og lægger dem i fryseren. En frossen banan kan holde så meget længere og den kan bruges i mange opskrifter. Prøv at tag et kig på alle mine opskrifter med banan - i mange af opskrifterne kan du nemt bruge frosne bananer.

    Top-3 opskrifter med bananer:

    Dette er min top-3 over opskrifter, hvor du kan bruge overmodne og frosne bananer.
    1. Banankage med chokolade
    2. Sunde bananpandekager
    3. Sund Banan/chokoladeshake


    Sådan fryser du bananer

    Du har brug for
    1. Modne bananer
    2. Fryseposer
    3. Kniv
    4. Skærebræt

    Sådan gør du
    1. Skræl bananerne. Du kan med fordel bruge en kniv hvis bananerne er meget bløde.
    2. Brug en kniv til at skære bananerne i mindre stykker.
    3. Læg bananskiverne i en frysepose. Husk at skrive dato på posen så du altid bruger de ældste bananer først.



    Guide - Sådan fryser du bananer

    Guide - Sådan fryser du bananer

    Guide - Sådan fryser du bananer

    Guide - Sådan fryser du bananer

    GGuide - Sådan fryser du bananer

    « Lasagne
    Sund chokolade-banan shake »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Grith

      juni 07, 2023 at 2:42 pm

      Jeg har frosset nogle meget modne bananer. Da jeg tog dem op, og de havde ligget lidt på køkkenbordet for at tø op, var de blevet helt brune og smattet, og der var kommet en del væske. De var i samme pose, som jeg frøs dem i.

      Jeg havde gjort som beskrevet her. Skraldet dem, skåret dem over og i en pose.
      Kan vel ikke have gjort noget galt? Eller skal man bare skynde sig at bruge dem, inden de tør op?
      Mine var i hvert fald ret ulækre og blev smidt ud.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 15, 2023 at 2:16 pm

        Bananerne vil blive brune og smattede når de ligger og tør op. Jeg bruger dem faktisk ofte bare imens de stadig er frosne eller kun let optøede.

        Hilsen Louise

        Svar
    2. henriette

      marts 06, 2020 at 9:35 am

      Hej.
      Kan de bruges direkte fra frost til kager, eller skal de mon tø op først?
      Vh. Henriette

      Svar
      • Louise Dam

        marts 06, 2020 at 11:21 am

        Jeg bruger dem ofte direkte fra frost. Så plejer jeg at bruge en stavblender til at lave mos af dem inden de kommer i en kage.

        Svar
    3. Christina

      september 30, 2019 at 9:06 am

      Det der med brune bananer, det kender vi godt hjemme hos os - men hvad, når fluerne er kommet? Er det så "for sent"? Altså bananfluerne, mener hvis de først har slået sig ned i bananerne, kan de (bananerne) så stadig bruges?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 4:09 pm

        Hej Christina
        Udfra denne artikel kan bananerne sagtens spises: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/partner/tv2dk/bananfluer-vaelter-frem-saadan-slipper-du-af-med-dem

        Svar
    4. Christine

      august 01, 2018 at 1:37 pm

      Super god ide, jeg har lige brugt den.
      Jeg skulle lave en smoothiebowl, det skal prøves med frosne bananer i morgen.

      Svar
    5. Laura

      august 26, 2017 at 12:50 pm

      Hej Louise.
      Hvor længe kan bananerne så holde sig i fryseren? :)

      Svar
      • Louise Dam

        august 27, 2017 at 9:45 am

        Jeg tror ikke de som sådan bliver dårlige - men omkring 4 måneder vil jeg tro :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788